Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Takip mesafesinin önemi!

REKLAM ALANI
    AsyMeTRiQue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kuyrukta PCX yazıyor, yanına da NS200 yanaştı...
    Alıntı Berkec. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler çok önemli bir kurallı unutuyorsunuz E-5 gibi otoyollarda en düşük hız sınırı 15 KM/S emniyet şeridi dışında da durmak yasak

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:40 ----------

Hatta belki emniyet şeridinde de durmak yasaktır
    Hee yolda giderken önüne bi öküz çıktı yada sirkten kaçmış bi fil o zaman da mı durmayacaksın?? Evet sebepsiz yere durmak yasak...
    snnykt bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Berkec. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler çok önemli bir kurallı unutuyorsunuz E-5 gibi otoyollarda en düşük hız sınırı 15 KM/S emniyet şeridi dışında da durmak yasak

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:40 ----------

Hatta belki emniyet şeridinde de durmak yasaktır
    Haklısın yolda insan falan gördük mü tekerlek hizasına hedef alıp direk üstünden geçiyoruz,elemanın beynini asfalta yapıştırıyoruz ama kesinlikle durmuyoruz.
    Shrieker bunu beğendi.
    Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.

omer2to - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    apache rtr 150
    o makas atan adamdaki refleks çok iyi olsa gerek

Mehmet_SIRLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1290SDGT
    Takip mesafesi cok onemli evet.ama istanbulda takip mesafesi koydugun zaman araya giren hayvanlar yuzunden mesafenizi koruyamazsiniz ve arkadan taciz edilirsiniz.dolayisi ile istanbulda takip mesafesi kaza icin bahane olamaz. Yasal olarak arkadan vuranlar hic birsey alamaz 100 de yuz suclular. Ayni kaza 6 ay kadar once merterde avcilar istikametinde oldu. Kadinin biri onune kedi cikinca aniden durdu ve arkasindaki 2 araba vurdu. Insan disinda onune ne cikarsa ciksin kesinlikle durmamak gerekiyor her canlinin yasamaya hakki var ama orasi otoban ve canli olmamasi gereken bir yer.

toomuchcc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    "Olm bu sabah yola inip yürümeye başladım. beni gören arabalar bana çarpmamak için birbirlerine girdiler ahahahahaha"
    "hahahaha alemsin yaa hahahah"
    "ahahahah ya bi de gitmişler forumlarda bunu tartışıyorlar ahahahah"
    "muahahah"
    "yarın da köprüde yapacağım aynısını sadasdasd"
    "hahahahah"

...

Aklıma bu geldi napayım ¯\_(ツ)_/¯
    Sokollu ve svgblg bunu beğendiler.

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Hayvandır her şeyi yapar. Peki sen trafikte beklenmedik etkilere hazırlıklı bir sürüş gerçekleştiriyor musun, hayvanlar da dahil ? Bu yüzden konulmuş takip mesafesi gibi kurallara uyuyor musun ? Uymuyorsan, martı veya onu ezmemek için ani fren yapan sürücü nasıl suçlu oluyor

Başka bi arkadaşın da dediği gibi ben sırf sana gıcıklık olsun diye frene asılsam arkadan çarpınca sen suçlusun, senin sigortan ödeceyek ve senin poliçen artacak. Kural böyle.
    snnykt bunu beğendi.

AsyMeTRiQue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kuyrukta PCX yazıyor, yanına da NS200 yanaştı...
    Alıntı Mehmet_SIRLI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Takip mesafesi cok onemli evet.ama istanbulda takip mesafesi koydugun zaman araya giren hayvanlar yuzunden mesafenizi koruyamazsiniz ve arkadan taciz edilirsiniz.dolayisi ile istanbulda takip mesafesi kaza icin bahane olamaz. Yasal olarak arkadan vuranlar hic birsey alamaz 100 de yuz suclular. Ayni kaza 6 ay kadar once merterde avcilar istikametinde oldu. Kadinin biri onune kedi cikinca aniden durdu ve arkasindaki 2 araba vurdu. Insan disinda onune ne cikarsa ciksin kesinlikle durmamak gerekiyor her canlinin yasamaya hakki var ama orasi otoban ve canli olmamasi gereken bir yer.
    Neyse bu dediğinde yine araya giren aracın dengesizliği... Umarım e5te önüne çıkan hayvan ölüsü yüzünden kaza yapan 2 ay raporlu olduğu için 40 günün üzerine çıkınca işverenin işten kovması hakkını kullundığı için işsiz kalan (bu yaz sonu da düğün yapacak) ayağı yeni alçıdan çıkan arkadaşım gibi olmazsınız o durumda inşallah... Onun artçısı nişanlısı da vardı üstelik sizin o da olmasın... Tek temennim bu ezin geçin hayvanları araya kimse girmesin diye... Haydi resgele o zaman..
    snnykt bunu beğendi.

emrb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6
    o değilde şuan makas atan şoför videoyu bütün tanıdıklarına izletip hava atıyor

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Cidden çok ilginç bir ülkede yaşıyoruz.Bu başlık altında takip mesafesine karşı olanlar var,Youtube'ta video altında yorum atanlardan martıya çarpmamak için fren yapıp duran adamı suçlayanlar var hatta hatta takip mesafesinin gereksiz ve tehlikeli olduğunu savunanlar var.Gülsek mi ağlasak mı bilemedim.Öndeki araç ile aranıza 2 sn lik zaman bırakarak takip etmek çok mu zor?Yakından takip edince ne oluyor ne kadar zaman kazanıyorsunuz?Hız yapmayı savunanı bile bir yere kadar anlarım hadi zevklidir,heyecanlıdır,gideceği yere daha çabuk varır,yolda geçirdiği mesafe kısalır vb.. Ama şu takip mesafesine karşı olmak,öndeki aracı dibinden takip ederek ne oluyor anlamış değilim.Çok zevkli bir olay mı?Neymiş efendim o en öndeki fren sıkan arkadaş arkadan takip edenleri hiç düşünmüyor muymuş?Onlarında çolukları çocukları varmışmış.Arkadan gelen adamlar zaten kendilerini düşünseler öndeki arabayı o kadar dibinden takip etmezler.Arkadan gelenlere hiç mi hiç acımadım sonuna kadar hak ettiler.

Bir martının veya başka bir hayvanın hayatı insan hayatından o kadar aracın masrafından önemli mi diyenler var.Onlar ayrı bir komedi.Öncelikle hem Youtube'ta hem bu forum başlığı altında veya diğer sosyal paylaşım sitelerinde bu tarz saçma sapan yorumlar yapanlar ya hiç araç kullanmadığını varsayıyorum yada kullansa bile hiç bir tehlike atlatmadığını varsayıyorum.Belli hızlarda seyrederken özellikle 90 km ve üstü hızlar seyrederken aniden önünüze bir engel çıkıyor ve sizin karar vermek için bazen 2-3 sn bazen ise 1 sn den az zamanınız var.Bu süre zarfında insan korku,telaş ile insan mı hayvan mı yoldakinin ne olduğunu bile seçemiyor.1 sn içinde yolda önünüze ne çıktığını göreceksiniz,hayvan mı insan mı ne olduğunu seçeceksiniz,çarpıp çarpmayacağınıza karar vereceksiniz,fren sıkmanız durumunda size arkadan çarpma ihtimallerini hesaba katacaksınız en sonunda haa bu martıymış ezeyim ulan ben bunu diyeceksiniz ve bunların hepsini 1-2 sn içinde yapacaksınız.Ulen bu kadar hızlı işlem yapan bilgisayar bile sürülmedi piyasaya dalga mı geçiyorsunuz milletle.Yolda aniden önünüze engel çıktığında refleks olarak ya direksiyonu başka yere kırarsınız yada fren yaparsınız.Refleksleri ve dikkati kuvvetli bir insan yolda önüne aniden çıkan bir şeye tepkisiz kalmaz.

Ben hayvanların hayatının insanların hayatından daha önemli olduğunu iddia etmiyorum.Ama bir kaç arkadaşta ne güzel yazmış o hayvanı ezip geçseniz sonrasında bir motosikleti o leşin üstünden geçip dengesini kaybedip düşebilir.Hatta bazı durumlar çok iri hayvanlara çarparsanız aracınız kontrolden çıkıp çok daha kötü şekilde kaza yapma şansınız var.Hatta kaplumbağ gibi küçük bir hayvanın üstünden geçip aracını devirenleri duymuştum ne kadar doğrudur bilemem.Yapılacak en doğru şey fren yaparak durabiliyorsanız durursunuz,arabayı devirmeden kontrolü yitirmeden manevra yapabiliyorsanız yapıp sıyrılırsınız.Ama tabii ki de bir kedi köpeğe çarpmamak için araca takla attırmanın yada başka bir yere çarparak çok daha beter kaza yapmanın anlamı yok.

Bir de hepimizin dediği gibi İstanbul trafiği denen bir illet var.bizim toplumsal terbiyesizliğimizin, sabırsızlığımızın, cahilliğimizin , düşüncesizliğimizin , ve daha sayamadığım bir çok kötü özelliğimiz, araç kullanmaktaki yetekneksizliğimiz ve bilgi eksikliğimiz ile birleşince ortaya İstanbul trafiği çıkıyor.Bu bozuk düzende trafik kurallarına uymak,güvenli araç sürmek aptallık ve acemilik sayılıyor.Abi takip mesafesi bırakıyoruz bu sefer bazıları araya giriyor diyen arkadaşlar da o yüzden hak veriyorum.

Valla isteyen istediği gibi araç sürsün zaten takip mesafesi ile ilgili yanılmıyorsam kesin bir kanun yok ama takip mesafesi olsun,başka trafik kuralları olsun bunlara uymadığından dolayı başına bir hal gelen sonra gelip ağlamasın.
    Shrieker bunu beğendi.

tozluklu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj pulsar ns 200
    İstanbul da araç kullanan kimse o freni yapmaz. Cidden acemilik. Düsturumdur; hayvan çıkarsa, frene az dokunur arkayı ve şeridime göre sağımı yada solumu yoklarım aynadan. Ben eşim evladım diğer insanlar daha önemli. Ne sebeple her ne olacaksa hayvana olsun. Ne sert fren ne manevra. Beyin çok hızlı çalışır. İnanılmaz hızlı hemde. Fakat prensiplerinize göre hareket eder. O yüzden düsturumdur yazdım. Eski tecrübelerin eseridir bu bakış açım. Elbette her canlı değerli. Bitkiler de dahil. Ama önce ben ve değer verdiklerim. Daha önce gece yola atlayan 5 çoban köpeğine çarptım. araba yerden havalandı. öldük kesin dedim. sadece ayağımı gazdan çektim. Manevra yada acı fren yapsaydım şimdi burada olmayabilirdim. Hayvanları hatırlamak acı da olsa yaşama sebebimiz, yaşama iç güdümüz.. Önce insan.
    snnykt bunu beğendi.

mucoist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250R
    Alıntı tahsins adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şu kazaya takip mesafesinin önemi diyen arkadaşlar. inşallah sizde birgün sol şeritten giderken öndeki mal ani fren yapar sizde arada kalır, peksimet gibi ezilirsiniz...

arkadakilerin suçu nedir ? mal bir martı yüzünden neden bukadar insanın canı tehlikeye atılıyor ?
    daha düne kadar önüne çıkan köpeği ezmemek için yoldaki otobüs durağına girip 4 kişiyi öldürmedi mi gerizekalı bir bayan şöför ? 1 köpek için 4 insan canı.

yasalara göre haklı olsada öndeki malın yaptığı adam öldürmeye teşebbüstür.

tekrar edeyim beddua mı. inşallah sizde e5 te giderken önünüzdeki mal aniden fren yapar sizde arada sıkışırsınız, ozamanda vücut parçalarınız mezardayken "ee takip mesafesi..." dersiniz.
    Arkadakilerin suçu takip mesafesini korumamak! Takip mesafesi bırakılmış olsa bu kaza yaşanmamış olacaktı.

Sen bana beddua etmişsin ama ben sana dua ediyorum. Allah sana akıl, fikir versin! Birazcık zekânı kullanabilseydin, takip mesafesi bırakılmış bir trafikte bu kazanın yaşanmayacağını kavrayabilirdin.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)