snnykt adlı üyeden alıntı
Uzun uzun yazmayacağım, ama kısaca 2015 R25 aldım, ( Birkısmı nakit (7000TL), birkısmı kredi kartından (8000TL) tek çekim.
1- Adamın banka ile yaptığı anlaşma ( para 90 gün yerine, anında adamın hesaba yatıyormuş) sebebi yüzden bankanın satıcıdan alması gereken komisyonu ( sanal pos kullanım ücreti/ kesintisi, artık her neyse ) bana yansıttı, Orta sınıf kask parasını, bankanın komisyonu olarak ödedim. R25 sırası çok uzun beklemek yerine yak gitsin dedim o parayı. ( Bankanın kart kullanımı sebebi ile uyguladığı faizi ayrıca ödedim )
2- Motoru cuma günü teslim aldım, cuma günü olması sebebi ile motor almaya gelen kişi sayısı fazla idi, oradan bi personelin (motor teslimindeki personel bölümü ayrı) "amına koyayım, hepsi durur durur, hepsi birden teslim almaya gelir diye bi cümle duydum nerden geldiğini yada kimin söylediğini tespit edemediğim için hırgür çıkaramadım )
3- Bim poşetinden branda 90TL civarı bu bim poşeti, 3 günde paramparça olur dedim. Olurmu öyle kaliteli malzeme dediler ( almadım tabiki )
4- Kendine yeni ybr 125 almış heyecanlı cocuk vardı motoru alırken, gözleri parlıyordu fakat belli cebinde parası yoktu. orada motoru teslim eden kişi (personel) motorun yedek anahtarının birini almış, "- tatlı ısmarlamadan yedek anahtarı vermem" diyordu. Çıkarken gördüm çocuktan 10TL almış, Muhtemelen çocuğun cebinde kalan son nakit para idi.
5- Motorunu servise getiren kişilerle konuştum, servis olarak nasıldır dedim burası aldığım cevap "Abi mecbur olmadan, motoru buraya getirirsem anamı siksinler" oldu.
6- 0 motora 10 metre ötedeki benzinliğe yetişecek kadar benzin koymuşlar, adama sordum benzin varmı abi bi sonraki istasyona kadar yeter dedi. Adam 10 metre ötedeki benzinlikten bahsederken, ben karaköydeki benzinlik sandım ( bölgenin yabancısıyım) beşiktaşı geçtikten sonra kabataş civarı yolda kaldım. benzinliğe 1km karaköydeki benzinliğe kadar ite ite motor götürdüm ( yaz sıcağı ve sıkışık trafikte ) 1LT ( 5TL) beni bahsettiğim benzinliğe en az 3 kere götürürdü.
Kısası bu kadar durduk yere yeniden hem yazıp hemde öfkelenmenin anlamı yok. Tamam motor sektöründeki çoğu heryer kazık yada kötü ama daytona çok kötü abi.
Uzak dur.