Bazı abilerim kızgın parmaklarını göstermeden önce söyleyeyim, evet evet ilk emri yerine getirdim okudum lâkin farklı farklı yazdığından daha çok kafam karıştı (ya da benim aptallığım tuttu karman çorman ettim) bende sizlerin engin bilgilerinden yararlanmak amacıyla burada soruyorum
İşime gelen konumlanma şeklimi size yazıyorum, yanlış mı doğru mu aydınlatınız lütfen...
Trafikte ilerlerken, yol durumuna göre sağ ve sol kullanıyorum. Sağda hızı benden yavaş olan dolmuş (daha hızlı olsa da daha çok gaza abanıp dolmuş amcayı geçmek için hızlanıyorum zaten) ya da benden yavaş olan (benden yavaş olmak zor ama oluyormuş işte) araçları gördüğüm zaman sola sola kayıyorum ve geçtikten sonra uslu uslu sağ şeride giriyorum. yol boşken, yolu hafif ortalıyorum, ya sol şeridin sağında ya sağın solunda duruyorum.
sağ şeritte ilerlerken; park eden araçlardan korunabilecek derecede, öndeki abimizin sağ tekerine yakın (aynadan görecek kadar ama tekerlek izinden sürmeyecek şekilde)arabanın arkasında konumlanıyorum. Sol şeritten giderken de arabanın arkasında, teker hizasında olmayacak şekilde, sol tekerine yakın konumlanıyorum.
Kavşaklarda eğer düz gideceksem ve yol üç şeritliyse orta şeritte durmaya özen gösteriyorum (ortadan fırlayıp sağa sola dönen amcalarımı unutmuyorum...)
Yolda ilerlerken abinin birisi bişiler dedi, hayır laf mı attı ya da ben bişileri yanlış yapıyordum da uyardı mı anlamadım. Size sorma gereksinimi duydum.
Sevgiler saygılar...