Yani büyük hacim kullanmamanın nedeni bahsedilen şekilde olmamak için. Size taabiyetimi bildiriyorum burdan.😁
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:50 ----------
Ya olm sen "hiç büyük hacimli kullanıyorum diğerleri beni dışlıyor "diye başlık gördün mü allasen 😁
ya motoru alacaksan al ama diyen yok 500-600 lik aldin be kardesim ne guzelde yani motoru illa hizli gidiptemi zeck aliyosunuy yavas sarmiyomu ben anlamiyorumki
Ben 600rr'ı 8 beygire kısıtlamak istiyorum zevkine. :D (Oluyor mu onu da bilmiyorum)
kazanın oluşu ile ışıklardaki hadise bambaşka bir durum kanaatimce..
uzman olmaya da gerek yok o motorlar 3 saniyede 100 e çıkıyor..
ne yapsın adam 600 rr almış senimi beklesin 100 e çıkmak için anlayamadım serzenişini yani
kaza yapan motorcu her kimse geçmiş olsun..
Kimi insan var 1000 lik motoru bisiklet niyetine evden işe kullanıyor, kimi insan var CG ile motogp yarışçısı oluyor. Diyim gerisini siz anlayın
Başlığın Türkçe meali; para ayrı şeydir, tecrübe ayrı şeydir, parayla tecrübe satın alınmaz! bazıları uzman lafına uyuz olmuş
abi işte bu yüzden büyük hacim istemiyorum çünkü kendimi biliyorum dayanamam açarım gazı uçarım bi yere sonra burda başlık açılır 'artist motorcu taklaya geldi' diye kendimi büyük makinaya hazırlıyorum bunun için yinede en az 40 bin km daha ufak hacim kullanmam gerekli
not : yavaş gidince kızlar daha çok bakıyo hızlı gidince hiç bişey göremiyolar ki
Arkadaşlar beni yanlış anlamayım konuyu yazarken çoğul yazdım her yüksek cc kullanan aynı demeye çalışmadım şimdi yüksek cc kullanmak var bide artislik yapmak var artislik yap ama kimsenin canına malına zarar verme düzgün yap değilmi? Ayrıca yarası olan gocunur diye bi söz var demekki sizde bahsettiğim olaya bezer bi şeyler yaşadınız ki sinirleniyorsunuz.
Anlatmaya çalışıtığım yüksek cc'ye biniyorsa altındaki gücün farkına varıp ona göre kullan. Tecrübesizlik yapma. Yeterince tecrübe kasınca geç istersen 1000 cc lik motora çokda şeyimde değil yani. Ben "siz yapmayın böyle şeyler sonuçları bunlar" temalı bi yazı yazmaya çalıştım herhangi bir art niyetim yok
valla iş bilip bilmemekte değil her zaman
her durumda ne olursa olsun temkinli olmakta yarar var 2 ay önce ışıklarda tüm arkadaşlarımla dururken ben önden seri kalkacam diye herkesi bilerek uyardım rivaya girişte acarlardaki ışıklarda
o yolda gördüğümüz eğitimli bmw amcalar bile eğitimsiz birinden daha dengesiz bir hareket yaparak virajda motorunu üstüme yatırmaya kalktı
sonuç virajda sağda duran araca çarpmaktan kılpayı kurtardı neyin gazına geldi ise artık yüksek sesle bağırmama rağmen
mevzu sadece eğitim ve tecrübe değil
insan egosuna yenilmemeli
ben bu gün cbf150'yede biniyorum ondanda zevk alıyorum scooterada başka bir tarzada binsem ondan da zevk alırım
maksat bindiğim motordan nasıl zevk alabilirim her gün spor motora binsem her gün basmıyorum ki gecenin bi yarısı caddeye inip tüm yolu 40lada gittiğim oluyor zevk işte
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)