Senin Gençliğini Söndürürüm Çocuk
Reklamlar
-
29 Haziran 2015, 08:45
puskevit adlı üyeden alıntı
kardesim turkiyede motosiklet kullanıyorsan bu tip seylere alıskın olman lazım.
analiz yapalım kısa kısa.
1-o arabanın doneceğini kestiriyorsun. ver yolu gitsin. yok yol benim,gecis üstünlugu cart curt gibi kurallar medeni ülkelerde gecerli. senin GÖRÜNMEZ oldugunu varsayarak kullanman lazım bu aleti. altında ybr gibi sesi solugu cıkmayan bi alet var. farkedilmen zor.
2-sol tarafta kacabileceğin bir bosluk var. ver gazı gec oraya arabadan sıyrıl. oyle atla deve degil bu yapacagın is.
3-adam sana bagırıyor,sende el kol hareketi yapıp tepki goster,eyvallah. ama saga cekip gel gel diye tahrik etmek ve adeta kavgaya cagırmak nedir arkadasım?
psikopatın teki cıkar mermi manyagı yapar. hukuk mu var la bu ulkede?
4-amca aractan indikten sonra ayıp etmis. bi an galeyana gelmis,saldırmıs. burda acık ve net kusurlu. sonradan gormemis olabilirim diye yumusamıs ama bu bastaki hatasının kabul edilebilir bir tutum oldugunu gostermez.
5-hukuken adamın sana saldırması senin dava acmanı ve tehdit sucundan adamı mahkemeye vermeni engellemez.
6-yeşil tişortlu arkadas her kimse Allah razı olsun ondan. sukuneti,sakinliği takdire şayan.
velhasıl bu memlekette yıllardır motor kullanırım,ne badireler atlattık. bu videodaki mevzunun 10 kat daha beterlerini istanbul,ankara gibi metropollerde insanlar sürekli yasıyor.
sana kardes,abi tavsiyesi. sinirlenme,gec kenara,yak sigarını,iki nefes al sonra pasa pasa yoluna devam et.
bugun bu yaslı amca cıkar,yarın manyagın,psikopatın,hayatta kaybedeceği biri olmayan biri cıkar üzülürsün.
gecmis ola.
bunların hepsine katılıyorum,Motor kullanmak doğası gereği gerçekten sağlam bir psikolojik yapı ve beden gerektiriyor.Türkiye'de motor kullanmak ise bunun fazlasını .Böyle her önüne gelenle dalaşacak olsak sinirlene sinirlene motora binecek enerjiyi tüketiriz.
Adam evde karısına kızar,işte patronuna kızar,parası yetmez,cinsel problemi vardır,yola çıkınca tüm bu ezikliğini örtbas edebilmek icin araba kullanırken yapmadığı psikopatlık kalmaz.Bu kadar ezik ve problemli insanın direksiyon başında olduğu bir ülke yok sanırım.
Bunların hangi biriyle uğraşacaksın,döve döve adam edeceksin mümkün değil.Sal ipini gitsin.
Reklamlar
-
29 Haziran 2015, 08:51
Arkadaş bence gereksiz aksiyon yapmış. Böyle olaylarla her gün karşılaşıyoruz. Ya he deyip geçeceksin ya tatlı dille uyarıp geçeceksin. İn aşağı deyip adam üstüne yürüyünce de geri vites yapmayacaksın.
-
29 Haziran 2015, 09:01
bu bir olay değil, gereksiz yere hareketlerden ibaret bişey olmuş.
arkadaş geçen adamın teki önüme karşı şeritten gelirken enlemesine atladı, el kol yaptım sonra ışıklarda kabul etti hatasını ve tokalaştık, bu nedir lan, gel hele sen gel hele ?
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
-
29 Haziran 2015, 09:42
Adama veya aracına zarar vermek bize bir şey kazandırmaz. Zaten bu kişilerin karakterlerini de bu saatten sonra değiştiremezsiniz. Yapacağınız en güzel şey sosyal medya da bu videoyu yaymak ki herkes doğruyu yanlışı görsün.
Geçmiş olsun çok.
-
29 Haziran 2015, 10:06
Karakolları trafik kanununa göre, eğer orda bir kaza olsaydı motorcu arkadaşımız suçluydu. O değilde harbi böyle her yaşadığınız olayda bu şekilde durup tartışmaya falan mı giriyorsunuz? Merak ettim yani gideceğin yere varamazsın yahu. Bu arada zaman zaman trafik kanununu aç bi oku
-
29 Haziran 2015, 10:08
""" İri kıyım olsa nolcakki ne değişecek zayıftan kork zayıftan , iri = şişko birde sigara içiyorsa tam 30 saniye kösülecek dinlene dinlene döv sonra . Gel bizim spor salonuna zayıf diye dışarda üstüne yürüdüğün adam spor yapmaktan yağ tutmuyorsa yörüngeden çıkartır , bizim boksörlerin hepsi zayıf""""
aynı fikirdeyim; 2006 yılında 6 ay kadar kıck box salonunda spor yaptım , eğitilen kuvvetlendirilen ve kondisyon kazandırılmış zayıf fizikli arkadaşların nasıl canavar olduklarını dışarıdan bakınca asla tahmin edemezsiniz .
-
29 Haziran 2015, 10:20
Mardin İl Temsilcisi
) yorum yapmıyorum
-
29 Haziran 2015, 10:39
Bune adlı üyeden alıntı
Hocam Beyaz Tv'nin sitesinde haberlerin tekrarları oluyordu.. Beklemeseydin o kadar..
-
29 Haziran 2015, 10:43
Çok gereksiz bir tartışma mübarek ramazan ayında!Büyütülecek bir durum yok! Ben istanbulda bisiklet kullanırken nelerle karşılaştım.Ancak senden yaşlı bir adama el kaldırmadığın için seni takdir ettim!
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
-
29 Haziran 2015, 10:47
Her koşulda sabırlı ve sakin olmayı bilmeliyiz.
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
-
29 Haziran 2015, 11:04
Olayı bu kadar büyütmek bence anlamsız. Motor ve otomobil sürücüleri gün içinde bu gibi durumlarla sıklıkla karşılaşıyor. Sakin olup, sinirlerini kontrol ederek yola devam etmekte fayda var. Bu olayı "motorcu", "trafik kuralı ihlali", "trafikte motor algısı" konsepti içinde değerlendirmemek gerekir. Tahammülsüz iki insanın trafikte yaşadığı bir sürtüşme olarak görmekte fayda var.
Kayıt boyunca motor sürücüsünün "trafik kurallarına" pek de uymadığını görüyoruz.
Otomobil sürücüsüne laf attıktan sonra ise sürücüye "gel gel" diyor. Ardından otomobil sürücüsü çirkinleşiyor. Ama daha çirkin olan şey forum üzerinden hedef istemek, hedef göstermek, plaka paylaşmak ve sürücülere hakaret etmek. Zaten, genel olarak (yayasından,sürücüsüne) trafik kurallarına uymayan hatta trafik kurallarını bilmeyen bir toplumuz.
Kurallara uymadığını düşündüğünüz birini ilk olarak mahkemeye verirsiniz. Bu forum yada sosyal medya bunun ilk başvuru yeri olmamalı. Kural ihlali yaptı diye birini teşhir edip hedef göstermek etik değil.
Elbette trafikteki diğer sürücülerin hayatını tehlikeye atarak araç kullanan kişilerin videolarını paylaşmak, insanların bu hataları görerek ders alması adına faydalı oluyor. Ancak, bu paylaşımda böyle bir içerik yok. Aksine böyle videolar ile motorculardan nefret eden kesime malzeme verilmiş oluyor.
Kimseyi gücendirmek istemem. Elbette paylaşılacak her videonun çok kritik kaza veya tehlikeli bir kaza olasılığını içermesi gerekmiyor. Her türlü kural ihlali; küçük büyük ayırmaksızın paylaşılmalı. Ancak paylaşımdan ders çıkarılması gereken noktanın vurgulanması ve bu nokta üzerinden forumun sürdürülmesi daha faydalı olacaktır.
Söz konusu yolu bilmediğim için (trafik levhası ve caddelerin niteliği) geçiş hakkının kimde olduğunu bilmiyorum ama motor sürücüsü kardeşimiz otomobil sürücüsünün soluna bakmadan yola çıkmasına biraz fazla tepki vermiş. Ardından da otomobil sürücüsüne "gel sen gel" demesi yakışıksız olmuş.
Saygılar,
-
29 Haziran 2015, 11:14
o kadar gereksiz aksiyon olmuş ki. ne yapacaksın herkesi sen mi terbiye edeceksin? hadi bunu durdurdun. hatasını anlattın lisanı münasip ile. adam değişecek mi?
dün ara sokakta eşimin önündeki araç köşeyi döner dönmez yolun ortasında bir anda durdu. eşimin çarpmasına ramak kalmıştı. arkadaş bize yol vermek için duymuş! bir an sinirle adamın yanında durdum, adama baktım... bir şey diyecektim vaz geçtim. başım ile selam verip, intercomdan eşime devam etmesini söyledim. olay eşimin doğup büyüdüğü mahallede gerçekleşiyor, çevremiz eş dost ahbap dolu. belki tartışmaya başlasak esnafından komşusuna kadar millet müdahale edecek, iş çirkinleşse adam paketlenecek... ne gerek var? iyi ki de ne gerek var demişiz, daha motoru hareket ettirmeden karşımızdan kayınbiraderimin arkadaşları ile geldiğini gördüm.
kavgayı başlatan olmayın ama mümkünse sonlandıran olun. trafikte bağırıp çağırarak kimseyi eğitemezsiniz.
-
29 Haziran 2015, 11:22
Sabrın ve Serinkanlılığından dolayı tebrik ederim kardeşim seni.
-
29 Haziran 2015, 11:31
Geçen sosyal medyada izledim. İzlerken sinirlendim sinirlendikçe sövdüm. Bu adam bir güzel dövülür.
Sonuçta hepimiz ölecez...!
-
29 Haziran 2015, 11:42
bence arkadaş bilinçli saldırmadı adama zira kamera kaydı var ve haklı olduğu bir noktada neden haksız duruma düşssün?
o video güzel bir kanıt,şimdi adam saldırdı diye sende cevap verirsen hukuki anlamda haksız sayılıyorsun ülkemizde maalesef,ceza hukuku diyorki sana saldıran varsa kaç elindeki kanıtı gerekli mercilerle paylaş gerekeni devlet yapar mantığı var
tabi bu konuyu kim kaile alır bilemem herkezin stresi ayrı çünkü..
-
29 Haziran 2015, 12:57
-
29 Haziran 2015, 13:09
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Bu sabah işe giderken yavaşlayıp sokağa dönecekken bir taksi üzerime bir kova dolusu su fırlattı çukura girerek. Arkasından takip edip yakalayıp dikkat etsene MK diyesim geldi ilk anda, ama korna bile çalmadım
Ehliyet verilirken asla "motorlulara aman dikkat edin, bakın onlar araba gibi fren yapınca zınk diye duramıyor, ayrıca bisiklet gibi değil, hoba dursa bile hızından sistemdinden teker kayıyor" demediler, benimde hiç aklıma gelmedi, sanırdım ki motor uçar her yere girer :D superman gibi bişey... 5 yıl boyunca araba kullanırım ama motorları pek önemsemediğimi ancak motor kullanmaya niyetlenince fark ettim. Şu ana kadar görmeden bir yanlış yapmış mıyım bilmiyorum ama yaptıysam bile hiç bir motorlu da durdurup "abla bir dikkat et gözünü seveyim" demedi. Deseydi keşke! denmeli! motorcuları değil görmemezlikten gelmek, aksine ekstra bir kontrol edilmesi gerektiği hatırlatılmalı. Senin uyarmadığın adam, yarın aynı bilinçle sana veya başka birisine çarpabilir...
-
29 Haziran 2015, 13:11
ceydamer adlı üyeden alıntı
Ehliyet verilirken asla "motorlulara aman dikkat edin, bakın onlar araba gibi fren yapınca zınk diye duramıyor, ayrıca bisiklet gibi değil, hoba dursa bile hızından sistemdinden teker kayıyor" demediler, benimde hiç aklıma gelmedi, sanırdım ki motor uçar her yere girer :D superman gibi bişey... 5 yıl boyunca araba kullanırım ama motorları pek önemsemediğimi ancak motor kullanmaya niyetlenince fark ettim. Şu ana kadar görmeden bir yanlış yapmış mıyım bilmiyorum ama yaptıysam bile hiç bir motorlu da durdurup "abla bir dikkat et gözünü seveyim" demedi. Deseydi keşke! denmeli! motorcuları değil görmemezlikten gelmek, aksine ekstra bir kontrol edilmesi gerektiği hatırlatılmalı. Senin uyarmadığın adam, yarın aynı bilinçle sana veya başka birisine çarpabilir...
Trafikte görünmez olduğunu bilerek motor sürmen gerek. Kırmızı ışıklarda durduğun önünde araba yoksa şeridin soluna sağına falan yapış. Motoru görmeyip kırmızıda durmadan geçenler var.
-
29 Haziran 2015, 13:13
EmirŞengezer adlı üyeden alıntı
Arkadaş bence gereksiz aksiyon yapmış. Böyle olaylarla her gün karşılaşıyoruz. Ya he deyip geçeceksin ya tatlı dille uyarıp geçeceksin. İn aşağı deyip adam üstüne yürüyünce de geri vites yapmayacaksın.
Bu kadar olumsuz yöne çekmemek lazım. Bariz ki arkadaş orada "in aşağı" derken kavga çıkarmak için değil, adama, yaptığının yanlış olduğunu anlatmak için söylemiş, ama gelen adam iletişim tarzı konuşmak olmayan bir ayı çıkınca, oda şaşkınlık ile konuşmaktan caymış. Ne anlatabilir ki zaten böylesi bir adama...
-
29 Haziran 2015, 13:13
Mitoqondri adlı üyeden alıntı
Hocam Beyaz Tv'nin sitesinde haberlerin tekrarları oluyordu.. Beklemeseydin o kadar..
Ya hiç sorma iftar programından sonra belki ana haber başlar dedim sıkıysa yakala çıktı çok severim tekrar izledim sonra tam kapatıcam baktım başka film başladı başrolde tom cruise yazıyor bi yandan bilgisayar bi yandan film baktım sahur olmuş haberler başlamış.
Bu arada hala kanunlar gereği o haklı bu haksız muhabbeti yapanları anlamıyorum, velev ki adam haklı onun haklı olması gözü kapalı yola atlamasını mı gerektirir? Kanunlar gereği ambulansın geçiş üstünlüğü var ya yolda giden motorcu değilde hastaneye yetişmeye çalışan bi ambulans olsaydı orda tost olacaklardı.
Olay burda araç sürücüsünün hayvanlığı, motorcu çok haklı adamın bakmadığını görüyor ve zaten yol benim yakkım demiyor sadece niye bakmıyorsun diyor ama dede köpürüyor oda refleks olarak çık dışarı neymiş derdin anlat bakalım yüz yüze diyor ama dediğim gibi dede insan değil konuşma özürlü. Ben araç içinde olsam motorcuya haklısın bakmadım ama yol geçiş üstünlüğü bende biliyorsun değil mi derim, motorcu da insansa anlayışla karşılardı zaten.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)