ilk trafiğe honda xr650r ile çıktım 65bg lik bir plakalı safkan/special makina, sonra xf650 aldım kendime. yani üstüne oturur oturmaz da çıktım trafiğe bi sıkıntı teşkil etmedi..
ilk trafiğe honda xr650r ile çıktım 65bg lik bir plakalı safkan/special makina, sonra xf650 aldım kendime. yani üstüne oturur oturmaz da çıktım trafiğe bi sıkıntı teşkil etmedi..
Trafiğe kapalı alanda, becerilerin el verdiği oranda yapılan tüm hayvanlık denemelerine verilen isim/etkinlik.
Yeni başlayanlar için
Frenler ne kadar iyi tutuyor?, şurada şu kadar yatabilir miyim?, slalom yapiim biraz şeklinde iç sesi dinler kendi kendine görev verir, verdiği görevleri yapar. ( motoru yada kendini tanıma evresindekilerce yapılabildiği gibi, artistlik amaçlı showa yürüyen ustalarca da yapılabilir, izlemesi zevklidir. )
Yeni Başlayanı izleyenler için: ne yapıyor la bu manyak şeklinde soru sordurur. Abi o deli dana gibi yarım saattir dönüyor orda diyaloglar duyulabilir.
Artık işin kurdu olan kişiler yaptığında, izleyenler merak edenler, nasıl yaptı lan onu, oha adama bak şeklinde tepkiler verdirebilir.
Her ne kadar ismi uymasa da, aynı konsepte giren video aşağıda.
https://www.youtube.com/watch?v=kveuSgNgsPw
https://www.youtube.com/watch?v=pVoXGGXRl5k
Motoru aldim aldigim binanin otoparkinda 10 dk dur kalk calistim sonra 50 km kuzenimin esliginde isyerine kadar surdum sonrasi bol bol kullanmakla devam ediyo...
Şansıylıdım heralde oturduğum yerde araçların olmadı trafiğe kapalı bir asfalt alan mevcuttu. Birde motosikletimi ehliyet almadan 3 ay önce almıştım. Full ekipman 3 ay boyunca her gece bıkmadan usanmadan pratik yaptım o alanda. Bazen şeytan dürtmedi değil yani trafiğe çıksam mı diye çok ikilemde bulumdum iyi ki de çıkmamışım. Sonrasın ehliyetle beraber yardırdım gitti zaten.
1-2 ay oldu olmadı gibi 5 yıldır araba kullanıyordum üniversiteye başladığımda almıştım. Üniversiteyi son sınıfta bırakmak zorunda kaldım. Arkadaşım aradı samsundayım bir tane motorsiklet satıyorum alır mısın ?
Nakit ihtiyacı vardı gidermek istedim gittim aldım. Nasıl çalışıyor dedim bu :D
Gösterdi o gün bahçede sürdüm hemen koşarak kask ve mont aldım diğer gün trafiğe karıştım. Ehliyete yazıldım yarın sınavım var gidip gireceğim geçemem gibi ama olsun gidip gireceğim öyle başladı her şey bir günde oldu bitti.
İlk olarak motor kullanmayı bilmeden motoru aldım bir günde öğrettiler bilinçsiz kullandım şortla bindiğim dönemler oldu ardından abilerimizle tanıştık gördük, imrendik, sorduk ve öğrendik işin aslı öyle olmuyormuş töre ne derse o olurmuş eyvallah dedik gittik botumuzu aldık pantolonumuzu çektik ceketimizi eldivenimizi giydik ee başka derken elimizden tuttular doğru kursa götürdüler birde sürüş eğitimi alacaksın dediler olur dedik eğitimi de aldık gel bakalım peşimizden dediler aldılar her şeyi gösterdiler fazlasıyla anlattılar sür bakalım dediler uzun yol yaptırdılar gece sürüşü vs derken haydi hayırlı olsun aşiretimize hoşgeldin diyerek alnımızdan öptüler.
Motosiklete ilgim vardı.2 sene önce 2.el çinli bir motosiklet aldım.Bir baktım DENRİYAJ diye birşey varmış ilk defa duymustum o kelimeyi 😄
Mahalle arasında bir tur attım korka korka.Gaz vermek, debriyaja basmak, ayak ile fren, vites attirma, aynalara saga sola bakma, denge saglama, sinyal vs anlatti arkadasim, korktum ilk anda direk ben bunu satiyorum bu kadar seyi ayni anda asla yapamam dedim. 😃😃
Sonra mahalle arasinda çok dusuk hizlarda kullana kullana öğrendim, zaman gectikce alistikca cok kolay gelmeye basladi ve zamanla trafige ciktim ))
selesine oturmuşluğum yoktu, bir cuma öğleden sonra gidip satın aldım, selesine oturup işe geldim. Akşam, mesaiden sonra meşhur cuma trafiğine girip Leventten Kartala geldim. 2 yılı geçti. trafik kazam yok. Biraz! bisiklete binmişliğim vardı diyeyim de AEA'yı gene huylandırayım.
Arkadaşın kuba çita 100R sürmüştüm ilk olarak ve okuduğum, izlediğim videolardan öğrendiğimle motoru çalıştırıp gitmem bir oldu ve motor aşkım o zaman başladı işte. Ve arkadaşımda çok şaşırdı ilk defa motor süren birine göre çok iyisin diye. Ara tek tük binip sürüyorum artık kendi motorumu alma zamanım geldi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)