Depo kapağından bir parça depoya düştü
Reklamlar
-
24 Haziran 2015, 21:25
Bajaj kronik sorunu deponun hava alamayıp stop etmesi sorunu nedeniyle kapağı söküp içindeki gresleri temizledim ve kapağı takarken kilit dili deponun içine düştü. Nasıl çıkarabilirim bunu?
Reklamlar
-
24 Haziran 2015, 21:50
Mikuni adlı üyeden alıntı
Bajaj kronik sorunu deponun hava alamayıp stop etmesi sorunu nedeniyle kapağı söküp içindeki gresleri temizledim ve kapağı takarken kilit dili deponun içine düştü. Nasıl çıkarabilirim bunu?
Benzini bi hortum yardımıyla yada artık nasıl yapabiliyorsan çekip, mahalleden 2 adam bulup ters çevireceksin motoru. Yada full su doldurabilirsin suyun taşmasıyla dışarı çıkabilir belki. (*Motora zarar verip vermeyeceği hakkında bilgim yok, aklıma gelenleri yazdım sadece.)
-
24 Haziran 2015, 21:51
-
24 Haziran 2015, 21:53
JuxtaCrucem adlı üyeden alıntı
Benzini bi hortum yardımıyla yada artık nasıl yapabiliyorsan çekip, mahalleden 2 adam bulup ters çevireceksin motoru. Yada full su doldurabilirsin suyun taşmasıyla dışarı çıkabilir belki. (*Motora zarar verip vermeyeceği hakkında bilgim yok, aklıma gelenleri yazdım sadece.)
Yok artık vinçle kaldırsın bari
depoyu boşalt yerinden sök ters çevir sağa sola salla çıkar
-
24 Haziran 2015, 21:55
Kalın telin ucuna mıknatıs sabitleyip içeriden alabilirsiniz.
-
24 Haziran 2015, 22:23
Hondolog adlı üyeden alıntı
Kalın telin ucuna mıknatıs sabitleyip içeriden alabilirsiniz.
çok hoş,
ilk bakışta en mantıklı cevap gibi görünüyor...
ama bir sonraki soru 'mıknatısı depodan nasıl çıkaracağım?' . olabilir..
-
24 Haziran 2015, 23:28
depoyu söktür ters çevir girdiği gibi çıkar atraksiyona gerek yok.
-
24 Haziran 2015, 23:32
Yaşamın Gizini Kendinin İzini Sürmek Güzel...
-
24 Haziran 2015, 23:34
Memleket nere kardeş?
Motosikletli Kaplumbağa...
-
25 Haziran 2015, 00:09
muzoooo adlı üyeden alıntı
çok hoş,
ama bir sonraki soru '
mıknatısı depodan nasıl çıkaracağım?' . olabilir..
Bir başka mıknatısla denemesi için tavsiye veririz. Böyle böyle en kötü ihtimalle depo fiyatı kadar mıknatıs masrafıyla sorunu illa çözeriz
-
25 Haziran 2015, 00:12
muzoooo adlı üyeden alıntı
çok hoş,
ama bir sonraki soru '
mıknatısı depodan nasıl çıkaracağım?' . olabilir..
Yuvarlak mıknatısın ortasından bakır teli geçirip sıkıca sarıp sabitleyeceksiniz, çözüm bulamıyorsanız bari çözene sarmayın ;) mıknatısta elektron mıknatısı olmasın gari basit dandik çember mıknatıs.
-
25 Haziran 2015, 00:28
Bu nasıl bir fantazi anlayışıdır yav
Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar
-
25 Haziran 2015, 00:28
Nasıl olduğunu sormasın kimse, geçen hafta deponun içine buji düştü.
Benzin musluğunu kapattım. Benzin hortumunu çıkarttım. 60 cm civarı uzunlukta benzin hortumunun bir ucunu musluğa takıp diğer ucunu bidona salladım ve musluğu açtım. Benzin bitince depoyu söktüm, ters çevirdim, 2 parmağımı kapak deliğinden soktum, iki salladım buji parmaklarımın arasındayken çıkarttım bujiyi. Deponun tamamının metal olduğunu düşünürsek, mıknatıs işe yaramayabilir.
Motoru ters çevirmek aklıma gelmemişti
-
25 Haziran 2015, 00:42
İyi diyorsunuz ama bu motorun deposunun ağzından dibe doğru bir boru var ve iceriye ulaşmayı engelleniyor a.k
-
25 Haziran 2015, 00:50
O zaman yeni tip depo var sende abi sen sök depoyu accık kestir, metali al içinden, kaynakla o kestiğin yerleri sızdırmazlık kontrolü yap (çakmakla) tekrar tak kullan. Buraya kadar şakadır mıknatıs işe yaramıyorsa, öyle kullan be hocam, hayatın anlamı gibi soru. Bak aklıma geldi dayanamadım yine çok güçlü bir mıknatısı ipek kumaşa sarıyoruz ve yapıştırıyoruz depoya...
-
25 Haziran 2015, 13:17
Hondolog adlı üyeden alıntı
Yuvarlak mıknatısın ortasından bakır teli geçirip sıkıca sarıp sabitleyeceksiniz, çözüm bulamıyorsanız bari çözene sarmayın ;) mıknatısta elektron mıknatısı olmasın gari basit dandik çember mıknatıs.
çözene sarmadım, bu kadar alınganlığa gerek yok, en beğendiğim cevap dedim zaten ama oluşabilecek komplikasyondan bahsettim .
-
25 Haziran 2015, 13:36
Süper Moderatör
ucunda mıknatıs olan kıvrak bir el aleti var servislerde, bu tür durumlarda vida vb küçük parçaları düştükleri yerlerden almak için.
bir servise ya da tamirhaneye uğrayın halletsinler.
-
25 Haziran 2015, 13:56
Mıknatısla olmaz çünkü deponun kendisi de sacdan yapılma. Anında sağa sola yağışıyor iletletemiyorsun.
Benzer birşey FZ8 de oldu gecenin bi yarısı tam iş bitti topladık tası tarağı. Vida cup dedi depoya düştü.Full depo benzin 19lt
(Açık alanda yap ama kapalı alanda sakat biraz.)
Benzini 1-2 kovaya birşeye aldık.Yakıt pompasını söktük(Şamandra da olabilir fark etmez) kocaman delikten zaten elini sok al sonra. Veya o noktada nesneyi görünce mıknats olur.
-
25 Haziran 2015, 14:17
MotorKafa adlı üyeden alıntı
Memleket nere kardeş?
Kocaeli
-
25 Haziran 2015, 14:21
su doldurma işlemi diğerine göre daha az yorucu olacak sonra güneşe koyun kurusun
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)