Zuzuuw adlı üyeden alıntı
Tabi,
Adam zerre umrumda olmadı, insana verilen değeri, insan olmanın bilincini ve eğitim seviyesinin önemini iliklerime kadar hissettim. Gözlerimden yaşlar aktı, titredim.
15 gün önce trafik kazası yaptım. Kazadan sonra 5,5 saat karakolda bekletildim (gözaltı). Kaza tek taraflı yaralamalı. Yani mağdur da şüpheli de benim. 5. saatin sonunda bu yaşta acıdan neredeyse ağlıyordum, ticari taksi çukura girdikçe dişlerimi kasmaktan 1 hafta çenem ağrıdı ama 2 yıllık myo mezunu polisler beni hastahaneye götürmediler.
Kendi imkanlarım ile hastahaneye gittim, yaklaşık 1 - 1,5 saat beklemenin ardından kolum alçıya alındı. Trafik kazasından hastahaneye 6 saat geç gidip, müdahalenin 2 saat geç başlamasından bahsediyorum.
Ortopedi doktoru sandalyesinden neredeyse hiç kalkmadı, kolunu sıyır dedi. Tek elimle, ezilmiş büzülmüş olan kolumdan gömleğimi çıkarmaya çalışırken absürd bir şekilde gömleği çekti ( tüm konuşmalarında bu saatte seninle mi uğraşacağız ifadesi vardı), benim milim oynatamadığım kolumu olanca gücü ile çekti, döndürdü en son alçıya alındığında bayılacaktım. Daha MR falan filan anlatsam bu hikaye hiç bitmez.
Ben yolda köpek yada kedi gördüğüm zaman kucağıma alıp severim, okşarım. Hatta bu öğlen ekmeğimin içindeki tavuk pirzolayı kediye yedirdim, kendim ekmekle salatasını yedim. Ama hastahanede bir köpekten daha beter bir muameleye maruz kaldım.
İzlediğim bu video'da 10 dakikada helikopter geldi, onu geçtim, işçi dediğimiz tulumlu adamlar yaralıyı yerinden kıpırdatmadılar bile. İngilizce bilenler sağlık ekibi ile yaralı arasındaki konuşmayı bir kez daha dinlesinler, yapılan her müdahele yaralının rahatlaması için ona açıklanıyor. Ve 50 mil, 70-80 km/h hızla kamyona kafadan dalan bu eleman şu an hayatta.
Biz, yok başörtüsü, yok benim inancım, vay benim hemşerim, benim köylüm diye adam seçmekle, vakit kaybederken, elin gavurunun yaşam şartlarına bak. Bu eleman Türkiye'de olsaydı kesinlikle yaşamazdı. Oraya ne ambulans gelirdi ne de o kamyon sürücüsü ve işçi arkadaşları yerde yaralıyı koruma altına alırlardı, kamyon kaçardı olay yerinden.
Onurunu, haysiyetini ve şerefini günden güne yitiren, sözüm ona %98'i müslüman şu ülkede bana reva görülen hayata bak, bir de adamlara bak.
Bir daha kimseye köpek diye hakaret etmeyeceğim, şu an anladım ki benden daha iyi şartlarda yaşayanları var.