suzuki inazuma f + ktm duke 250 + kawasaki z250sl tavsiye
Reklamlar
-
22 Haziran 2015, 23:49
ay basında muhtemelen gelecek ayın 10 una kadar 0 bir motosiklet alıcam 10 bin peşin üstü taksitle...
ama maalesef hala karar verebilmiş degilim.. özellikle bu üç model arasında kaldım..
yaşım 32 yaklasık 8bin km scooter kullandım (joyride 200 ve vespa lx50) 4 bin km de rr daytona 350
bu uc modelede yeterli sayılabilecek bir tecrube sayılır...
motosikleti genel de sehir ici kullanıcam ama kafam estiginde de 300-500 km'lik yolları rahat gidebilmek istiyorum..
bu 3 model dısında bir de honda crf 250 L ide katmak gerek tabii =)
bu tarz topicleri genel de pek sevmesem de ben de açmak zoorunda kaldım =)
yorum yapanlara simdiden tesekkurler...
Reklamlar
-
22 Haziran 2015, 23:53
Kocaeli İl Temsilcisi
Boy ve kilonuz nedir ? Genelde artçılı mı süreceksiniz yoksa tek mi ?
Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F
-
22 Haziran 2015, 23:54
Ezio41 adlı üyeden alıntı
Boy ve kilonuz nedir ? Genelde artçılı mı süreceksiniz yoksa tek mi ?
dogru onları yazmayı unutmusum..
boy 180 kilo 74... genel de tek sürücem...
-
23 Haziran 2015, 00:08
Kocaeli İl Temsilcisi
-
23 Haziran 2015, 00:13
Hemen size bi analiz çıkartalım şimdi .
;
Şimdi ilk olarak , ilk vitesli motorunuz olacak ve fiyat aralıkları neredeyse aşağı yukarı aynı sayılır motorları seçmişsiniz . 180'lik boyunuzla en rahat edeceğiniz motor şüphesiz inazuma f olacaktır . Çünkü inazuma bu sınıfın mercedesidir .
Ktm ise 2. sırayı alacak ve 3. sırada da z 250 sl olacak . Amacınız yüzde 70 şehiriçi yüzde 30 şehirdışı gezileri olacaksa , 3 motorda aşağı yukarı yormaz sizi . Lakin çoğunluk şehiriçi olacağı için kıvraklık önemli bir etken burada . Şehiriçinde kıvrak , pratik ve seri olmak istiyorsanız inazuma 3. sıraya düşecek ve ilk sıraya hafifliği ile ktm duke 250 ve sonra z 250 sl gelecektir . Fiyat performans açısından z 250 sl ve ktm duke 250 arasında 3 hp fark var . Duke 250 15.900 tl . Z 250 SL ise şu anki kurla 12.680 tl yapıyor . Yani arada 3 bin tl fark var . Tabi bu abs'siz z 250 sl için geçerli . Abs'li ise 13.800 civarı yapıyor . Yine arada fiyat farkı var . Kısacası kardeşim işin zor . Hangisi gönlünde daha çok varsa onu almak nasip olsun .
Bende kafayı yemiştim gittim z 250 sl aldım rahatladım şuan için .
öncelikle tesekkurler.. ilk vites li motorum olmayacak daytona 350im vadı 4000 km kullandım =) ama cruiser oda sonucta farklı bir kullanım sekli var bu modellere gore...
aklımda inazuma yı önde tutan tek konu topcase in takılabilecek olması.. diger iki motorada maalesef topcase olmaz =) kask ve ıvır zıvır seyleri elimde tasımaktan nefret ediyorum cunkü...
-
23 Haziran 2015, 00:16
İnazuma biraz tosundur ondan pek sevmem. Fakat ktm de kawasaki de çok iyi ama ben alacak olsam tercihim z250sl olurdu..
-
23 Haziran 2015, 00:25
Kocaeli İl Temsilcisi
nvrmnd adlı üyeden alıntı
öncelikle tesekkurler.. ilk vites li motorum olmayacak daytona 350im vadı 4000 km kullandım =) ama cruiser oda sonucta farklı bir kullanım sekli var bu modellere gore...
aklımda inazuma yı önde tutan tek konu topcase in takılabilecek olması.. diger iki motorada maalesef topcase olmaz =) kask ve ıvır zıvır seyleri elimde tasımaktan nefret ediyorum cunkü...
Pardon daytonayı atlamışım. Bende z 250 sl almadan önce cbf 150 vardı arka çanta topcase'li falan . Ne var ne yok dolduruyordum arkaya . Baya bi rahatlatıyordu beni . Ama z 250 sl'e geçince her şey şuan elimde . Sırt çantası veya arka soft çanta vs şart . : z 250 sl hakkında ufak bi inceleme yazım mevcut , buradan bakarak inceleyebilirsiniz . http://www.motosiklet.net/forum/tebr...ol-fotolu.html İnazuma alırsanız eğer unutmayın + 750 tl daha fazladan lastik masrafınız olacak . Çünkü irc lastiklerle geliyor . Z 250 sl'de ise Dunlop , Ktm'de de Metzeller olması lazım .
-
23 Haziran 2015, 00:27
Pardon daytonayı atlamışım.
Bende z 250 sl almadan önce cbf 150 vardı arka çanta topcase'li falan . Ne var ne yok dolduruyordum arkaya . Baya bi rahatlatıyordu beni . Ama z 250 sl'e geçince her şey şuan elimde . Sırt çantası veya arka soft çanta vs şart . :
z 250 sl hakkında ufak bi inceleme yazım mevcut , buradan bakarak inceleyebilirsiniz .
http://www.motosiklet.net/forum/tebr...ol-fotolu.html İnazuma alırsanız eğer unutmayın + 750 tl daha fazladan lastik masrafınız olacak . Çünkü irc lastiklerle geliyor . Z 250 sl'de ise Dunlop , Ktm'de de Metzeller olması lazım .
tesekkurler ilginiz icin..
hemen hemen butun yorumları okudum zaten bütün modellerle alakalı sizin actıgınız topici de takip etmiştim..
bakalım kadikoy z motora giderim bir kaç gune üstüne de binmek lazım.. haftaya herhalde karar veririm..
farklı yorumlar da gelirse cok sevinirim =)
-
23 Haziran 2015, 00:31
Kocaeli İl Temsilcisi
tesekkurler ilginiz icin..
hemen hemen butun yorumları okudum zaten bütün modellerle alakalı sizin actıgınız topici de takip etmiştim..
bakalım kadikoy z motora giderim bir kaç gune üstüne de binmek lazım.. haftaya herhalde karar veririm..
farklı yorumlar da gelirse cok sevinirim =)
Rica ederim ne demek her zaman . Allah hakkınızda hayırlısı ne ise onu nasip etsin . Aklınıza takılan olursa z 250 sl ile ilgili , iyi yönü kötü yanı ayırt etmeden söylerim .
-
23 Haziran 2015, 00:40
Rica ederim ne demek her zaman .
Allah hakkınızda hayırlısı ne ise onu nasip etsin . Aklınıza takılan olursa z 250 sl ile ilgili , iyi yönü kötü yanı ayırt etmeden söylerim .
Yok mu sizin motora topcase takmanın bir yolu? Sadece kask alacak ebatta olsa bile çok işinizi görürdü aslında.
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
-
23 Haziran 2015, 00:44
efendy06 adlı üyeden alıntı
Yok mu sizin motora topcase takmanın bir yolu? Sadece kask alacak ebatta olsa bile çok işinizi görürdü aslında.
illa takılır bir sekil de ama gorsel olarak cok igrenc olur kanısındayım ben =)
-
23 Haziran 2015, 00:44
Işte beni de düşündüren sorular bunlar. 199cm boyum ve 110kg agirligimla cogu kişi inazuma dedi bana. Halbu ki duke'un görünüşü mest ediyor beni. Kawasaki de fiyat performans olarak güzel lakin motoru minnacık yapmışlar eğilip büzülüyorsun o motorun üstünde. Şu an halen eğitim aşamasındayım, hondanın güvenli sürüş eğitimlerine başlayacağım yakinda ve bir yandan da içimden bir ses, uğraşma inazumayla falan. Eğitimini bitir çek altına monster 696 veya versys 650 diyor. Orda da bir çelişki mevcut gerçi..
işiin zor dostum )
-
23 Haziran 2015, 00:51
illa takılır bir sekil de ama gorsel olarak cok igrenc olur kanısındayım ben =)
Ama yokluğu da büyük dert, ben yeni taktım topcase, öyle böyle rahat etmedim, keşke diyorum bu kadar geç takmasaydım.
-
23 Haziran 2015, 00:59
Kocaeli İl Temsilcisi
Yolu var ama anca böyle bişey olur . http://www.feyizoglu.com/XS-316-Arka...-_49336.html#0 Sert topcase takılmaz iğrenç durur .
-
23 Haziran 2015, 01:12
ay basında muhtemelen gelecek ayın 10 una kadar 0 bir motosiklet alıcam 10 bin peşin üstü taksitle...
ama maalesef hala karar verebilmiş degilim.. özellikle bu üç model arasında kaldım..
yaşım 32 yaklasık 8bin km scooter kullandım (joyride 200 ve vespa lx50) 4 bin km de rr daytona 350
bu uc modelede yeterli sayılabilecek bir tecrube sayılır...
motosikleti genel de sehir ici kullanıcam ama kafam estiginde de 300-500 km'lik yolları rahat gidebilmek istiyorum..
bu 3 model dısında bir de honda crf 250 L ide katmak gerek tabii =)
bu tarz topicleri genel de pek sevmesem de ben de açmak zoorunda kaldım =)
yorum yapanlara simdiden tesekkurler...
hiç düşünmeden z250 sl alın derim . Ben alalı 1400 km kadar yol yaptım çok keyifli bir motor . Hemen hemen aynı boy ve kilodayız , SL olması bende bir sıkıntı yaratmadı..
100-150 km ye kadar yolculuklarda yormuyor.Şehiriçinde ,trafikte sanırım sınıfının en iyisi. Hafif ve ince olmasının artısını istanbul trafiğinde farkediyorsunuz.
-
23 Haziran 2015, 01:14
Baya iş görür aslında.
ataykaan adlı üyeden alıntı
hiç düşünmeden z250 sl alın derim . Ben alalı 1400 km kadar yol yaptım çok keyifli bir motor . Hemen hemen aynı boy ve kilodayız , SL olması bende bir sıkıntı yaratmadı..
100-150 km ye kadar yolculuklarda yormuyor.Şehiriçinde ,trafikte sanırım sınıfının en iyisi. Hafif ve ince olmasının artısını istanbul trafiğinde farkediyorsunuz.
180 boy için küçük kalmaz mı sl? Meraktan soruyorum.
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
-
23 Haziran 2015, 01:24
-
23 Haziran 2015, 03:01
Baya iş görür aslında.
180 boy için küçük kalmaz mı sl? Meraktan soruyorum.
sele yüksekliği yeterli. fazla kilo yoksa 180 cm boy için problem yaratmıyor.
-
23 Haziran 2015, 06:37
Hemen size bi analiz çıkartalım şimdi .
;
Şimdi ilk olarak , ilk vitesli motorunuz olacak ve fiyat aralıkları neredeyse aşağı yukarı aynı sayılır motorları seçmişsiniz . 180'lik boyunuzla en rahat edeceğiniz motor şüphesiz inazuma f olacaktır . Çünkü inazuma bu sınıfın mercedesidir .
Ktm ise 2. sırayı alacak ve 3. sırada da z 250 sl olacak . Amacınız yüzde 70 şehiriçi yüzde 30 şehirdışı gezileri olacaksa , 3 motorda aşağı yukarı yormaz sizi . Lakin çoğunluk şehiriçi olacağı için kıvraklık önemli bir etken burada . Şehiriçinde kıvrak , pratik ve seri olmak istiyorsanız inazuma 3. sıraya düşecek ve ilk sıraya hafifliği ile ktm duke 250 ve sonra z 250 sl gelecektir . Fiyat performans açısından z 250 sl ve ktm duke 250 arasında 3 hp fark var . Duke 250 15.900 tl . Z 250 SL ise şu anki kurla 12.680 tl yapıyor . Yani arada 3 bin tl fark var . Tabi bu abs'siz z 250 sl için geçerli . Abs'li ise 13.800 civarı yapıyor . Yine arada fiyat farkı var . Kısacası kardeşim işin zor . Hangisi gönlünde daha çok varsa onu almak nasip olsun .
Bende kafayı yemiştim gittim z 250 sl aldım rahatladım şuan için .
Ben 250sl konusunda katilmiyorum arkadasi 180 boy ve dusuk seleli bir motor anlamsiz bence altin elbiselinin incelemeleri izlerseniz o daha aydinlatici bilgiler veriyor
Bindigin motorun altinda cocuk motoru gibi kalmasi hos degil.
-
23 Haziran 2015, 08:11
Daha dün bu ayrımdaydım. eğer 500 km çanta takıp uzun yol yapacaksanız inazuma. Diğerleri uzun yolda inazuma kadar konforlu olmayacaktır. İnazumanın artısı müthiş konforlu olması, diğerleri ise daha hafif, kıvrak ve şehiriçinde daha verimli motorlar. Konfor çok güzel oluyor benimde kafamı karıştıran bu olmuştu. Ama Inazumanın konforuna ihtiyacınız varmı bu sorunun cevabı önemli. Ben uzun yol pek yapmayacağım için kararım duke 200 yönünde oldu.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)