Zincir gerecem ama göbeği sökemiyorum.
-
22 Haziran 2015, 21:56
Zincir ayarı yapacama ama orta göbeği nasıl sıkmışlarsa açamadım bir türlü. Ayağımla bastım anahtara bu sefer açıldı diye sevinirken somunu sıyırmışım. Başına gelen varmı. Yardıma ihtiyacım var. Açmaya çalışırken şöyle yaptım. Bir tarafa lokma yani sol tarafa. Bir tarafada normal açık ağız anahtar taktım.
Reklamlar
-
22 Haziran 2015, 21:59
Fiber somunlu değilmi bu mil neden o kadar çok sıkmışlar
Saat yönüne doğru sıkar,geriyede söker yalnış yapmıyorsundur umarım
-
22 Haziran 2015, 22:01
Açık ağızlı anahtarla motosikletinin üzerindeki cıvataları sökemezsin, sökmeye çalışırken de cıvata veya somun başlarını yamultursun. Sana yıldız anahtar takımı lazım.
-
22 Haziran 2015, 22:04
Yok yok diş yönünede baktım dediğin gibi saat yönünün tersine zorladım ama olmuyor olmuyor bir türlü olmuyor. Somını iyice iptal edecem diye korkuyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:02 ----------
elimde olanlar bunlardı. ne yapacaksam bilemiyorum şimdi. Somunuda bozduk
-
22 Haziran 2015, 22:06
en yakın lastikçiye git orda bi söktür sonra geri sıktır ama çok sıkı yapma mildeki dişlilerle somunu wd40 ile temizle güzelce yıldız takım anahtarı edin bi yerden.yada motorun takım çantasında olması lazım lastiği sökmek için yıldız anahtar.
-
22 Haziran 2015, 22:07
somunlu taraftan sökmeye çalış. resim atsana
-
22 Haziran 2015, 22:10
Zaten sökersem o somunu değiştircem ama ben bunu başka yerde söktürcem heralde. ya da yıldız 22 numara anahtar alacam yarın. Foto atabilirsem atarım.
-
22 Haziran 2015, 22:13
yanlış yazdım yaa :D yıldır anahtar yazcaktım iki ağızlı olanlardan
-
22 Haziran 2015, 22:14
22 yoktur o somunlar. 17-19'dur yüksek ihtimalle. Mil ile somunu aynı ebatta başlı olmuyor aynı anahtardan çoğu kişide iki tane bulunmayacağı için.
-
22 Haziran 2015, 22:16
Lokma takımı varda 22 numara yok. Sol taraftaki civata küçük olduğu için lokma ile tutabiliyorum ama sağ taraftaki somun büyük olduğu için açık ağız anahtar var onunla tutabildim ve zorladım kaydı ve somun pert..
-
22 Haziran 2015, 22:45
O kadar hayvani kim sıkmış somunları ya. Tekerin dönmesini zorlaştırır hatta rulmanları ezer bozar.
-
22 Haziran 2015, 23:17
wd40 neyin sık üstüne bi de öyle dene
-
23 Haziran 2015, 08:46
Bugün öze olarak bir 20-22 yıldız anahtar alacağım. Onunla deneyeceğim arkadaşlar.Bana dua edin . Yıldızıda bir kaydırısam gitti gülüm keten helvam. Fotoları akşama atıcam buraya.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:44 ----------
pcmnyk adlı üyeden alıntı
somunlu taraftan sökmeye çalış. resim atsana
Somunlu taraftan zorlayacağım bugun akşam
-
23 Haziran 2015, 08:48
-
23 Haziran 2015, 08:51
Normalde 20 22nm tork ile sıkılır kim sıkmış o kadar. Lokma veya yıldızla yapamıyorsan hava tabancasına kaldı işin. Ama bi daha sıkarken hava tabancası kullanma.
Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
Twitter/instagram @ywitcan
Yiğit Can
-
23 Haziran 2015, 08:57
Tildiz anahtarla acarsin havaylada siksa acabilmen lazim.
-
23 Haziran 2015, 09:17
Valla havalı tabanca ile o somunu sıkamazlar çünkü önünü egsoz kapatıyor. Lokma da en fazla 20 lokma var onunlada sol taraftaki mili zorladım olmadı. Dün WD40 da sıktım banamısın demedi. Aldım alalı hiç ellemedim o göbek miline ama anam neyle sıkmışlarsa bunu insan açacak bunu yahu. Bakıyorum orada küf pas da yok. Niye açılmıyor anlamadım. Ellerim acıdı zorlayacam diye. Kemiklerimden çatur çutur sesler geliyordu.
-
23 Haziran 2015, 09:31
Mil somunların sıkılığı için, boşluğunu aldıktan sonra çeyrek tur daha sıkman yeterli normalde. Hiç açılmayacakmış gibi sıkmaya hiç gerek yok hiç bi yönden iyi de değil. Zincire bişey sıkışır kampana dağılır falan olağan dışı durumlar için biraz esneklik payı olmalı.
-
23 Haziran 2015, 09:58
O sonum kaynamistir havaylada acilmicak buyuk ihtimal
-
23 Haziran 2015, 10:23
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Mil somunların sıkılığı için, boşluğunu aldıktan sonra çeyrek tur daha sıkman yeterli normalde. Hiç açılmayacakmış gibi sıkmaya hiç gerek yok hiç bi yönden iyi de değil. Zincire bişey sıkışır kampana dağılır falan olağan dışı durumlar için biraz esneklik payı olmalı.
Bencede abicim. Bu kadar sıkmak her yönden sakıncalı. Al işte senden sonraki ne yapacak şimdi. Sanki hiç açılmayacak gibi sıkmışlar yaa. Ne kadar sinirliyim. Kafama takıldı orası şimdi. Akşam yıldız alacam deneyecem artık.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:15 ----------
pcmnyk adlı üyeden alıntı
O sonum kaynamistir havaylada acilmicak buyuk ihtimal
Havayla açılmaz sanmam. Çok güç uyguladım çünkü
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)