Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yağ Değişimi - Dışarda Kalan Conta

REKLAM ALANI

Arkadaşlar merhaba. Sizlere bir sorum olacak. Geçtiğimiz cumartesi motosikletimin yağını değiştirmesi için bir ustaya gittim. Filtre de değişti. Ancak işlem tamamlandıktan sonra yerde yüzük kadar bir conta olduğunu fak ettim. Sorduğumda yeni takılan filtrede de aynı contadan olduğunu söyledi. Ancak içime bir kurt düştü. Değişen filtrenin fotoğrafı aşağıda. Tekrar belirteyim motor bloğunda yer alan metal filtre kapağındaki büyük contadan bahsetmiyorum. Sanki filtrenin ön ya da arkasında olması gereken küçük bir conta gibiydi. Ancak ustanın söylediğinin tersine, satın aldığım filtrede sanki conta falan yok gibiydi. Tahmin ettiğim gibiyse motora bir zararı olmuş mudur sizce? Şimdi ne yapmamı tavsiye edersiniz?

2012 Hyosung RT125D

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    oradan değil, yağı boşalttığı tıpanın oradan çıkmıştır. Her yağ değişiminde değişir. Korkma

Cevabınız için teşekkür ederim, ama yenisiyle değiştirseydi söylerdi gibime geliyor.
    Alıntı yasdal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    oradan değil, yağı boşalttığı tıpanın oradan çıkmıştır. Her yağ değişiminde değişir. Korkma

UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Fotodaki deliğin motor bloğunda girdiği yerde yüzük gibi bahsettiğin O ring olması gerekir. Yağ filitresini çıkar, motordaki deliğe giren kısımda Oring var mı kontrol et.
    İyice dibe oturduğu için göremeyebilirsin bir ışık ile bak.
    Genelde filitre ile conta gelmez. Conta kolay kolay yıpranmadığı için değişimi çok nadirdir.

Eğer yerinde yoksa filitre edilmemiş yağ ile filitre edilmiş yağ karışır.İyi birşey değildir.
    ogzcngdk ve QGUZZ bunu beğendiler.

bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    Düzgün markalarda o ring contalarla gelir filitre bakınız k&n...
    QGUZZ bunu beğendi.

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    az önce yağ değiştirdim, bahsettiğin o-ringin nerede olması gerektiğini gösteren bir resim çektim. akşam buraya koyucam yardımcı olucaktır..

UNdocab'ın anlattığı gibi olacak
    QGUZZ bunu beğendi.

Teşekkür ederim dostum. Benim şüphelendiğim şey tam da buydu. Yardımın için sağ ol..

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:39 ----------

Alıntı UNdocab adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fotodaki deliğin motor bloğunda girdiği yerde yüzük gibi bahsettiğin O ring olması gerekir. Yağ filitresini çıkar, motordaki deliğe giren kısımda Oring var mı kontrol et.
    İyice dibe oturduğu için göremeyebilirsin bir ışık ile bak.
    Genelde filitre ile conta gelmez. Conta kolay kolay yıpranmadığı için değişimi çok nadirdir.

Eğer yerinde yoksa filitre edilmemiş yağ ile filitre edilmiş yağ karışır.İyi birşey değildir.
    http://i01.i.aliimg.com/photo/v0/600...ATK_United.jpg
    Teşekkür ederim dostum. Benim şüphelendiğim şey tam da buydu. Yardımın için sağ ol..

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:41 ----------

Alıntı ogzcngdk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    az önce yağ değiştirdim, bahsettiğin o-ringin nerede olması gerektiğini gösteren bir resim çektim. akşam buraya koyucam yardımcı olucaktır..

UNdocab'ın anlattığı gibi olacak
    Benim için çok iyi olur gerçekten; henüz acemiyim bu konularda.Teşekkür ederim..
    ogzcngdk bunu beğendi.

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    bu tür şeyler çok basittir. hatta motor tamiri ile ilgili çoğu şey çok basittir.. deneyerek öğreniyor insan, size tavsiyem kontrol etmek için kendiniz çıkarıp bakın. yağ filtre kapağını mutlaka lokma anahtar ile açın ve sıkarken çok sıkmayın. tatlı sertin tabir ettiğimiz seviyenin bile altında güç uygulamanız lazım..

QGUZZ bunu beğendi.

fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Filtrede o contanin olmasi lazim. Soyle bir sey:
    ama belki sizin motorun filtresinde yoktur. Benimkinde var (Virago 250)

Çok teşekkür ederim dostum. İşte bahsettiğim tam da buydu. İnanın motoruma kendim bakım yapmak için can atıyorum. Ancak yeterli ekipman olmadığı için ustaya götürmek zorunda kaldım. Zaten bu ilk motorum. Zamanla motoru yakından tanıyarak ustaya ya da servise çok daha az giderim diye düşünüyorum. Zaten bakım yapma kısmı en az motor sürmek kadar eğlenceli bence. Tavsiyerinizi dikkate alacağım.
    Alıntı ogzcngdk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu tür şeyler çok basittir. hatta motor tamiri ile ilgili çoğu şey çok basittir.. deneyerek öğreniyor insan, size tavsiyem kontrol etmek için kendiniz çıkarıp bakın. yağ filtre kapağını mutlaka lokma anahtar ile açın ve sıkarken çok sıkmayın. tatlı sertin tabir ettiğimiz seviyenin bile altında güç uygulamanız lazım..

http://i40.photobucket.com/albums/e2...psu81xz3jg.jpg
    http://i40.photobucket.com/albums/e2...psdatdjrhf.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:03 ----------

Bendekinde yoktu maalesef, aslında çok iyi, tanınmış bir usta; ama anlaşılan kalfası o kadar iyi ve dürüst değil.
    Alıntı fazil adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Filtrede o contanin olmasi lazim. Soyle bir sey:
    ama belki sizin motorun filtresinde yoktur. Benimkinde var (Virago 250)

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...vDMGTHaIc29uxw

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)