En kısa zamanda nasıl durulur??? [DURMUYOR]
Reklamlar
-
merhaba arkadaşlar geçen hafta sonu anayolda giderken (şehirler arası 1 gidiş 1 geliş) adamın teki beni takmadı ve yola çıktı.. ama tam dönemediğinden geri vitese taktı o sırada ben arka+ön fren yapıp vites küçültüyordum ama yinede duramıyordum ayrca yolda arka teker kitlendiği için büyük bi "S" çizdim sonra adama silme bi şekilde yanından geçtim ... daha iyi bir taktik varmı bi gün kafadan dalcam arabanın tekine ...
Teşekkürler ..
Saygılar..
Reklamlar
-
Merhaba
Ön fren kitlenene kadar sıkacaksın abi ağırlığınıda arkaya ver çabuk kitlenmesin arka taraf. Ayrıca vites düşür. Gene durmuyorsa motoru değiştir abi.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
Valla benim motorda önde çift 320 mm disk var. Şimdiye kadar hiç durmamazlık etmedi.
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
-
Slm Senİn Sorunun Fren Sİstemİnde Oldukca Önemlİ Bİr Ariza Var Acİl Servİse Gİt Kayserİden Mustafa
-
-
Vala sizin makinanın zımba gibi durması lazım.ya motorda ya sizin fren tekniğinizde bir sorun var.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
göründüğü kadarı ile makinada bir sorun hissetse yazardı arkadaş,
sürücü panik ile vitesi hızla küçülttüğünde motorun teker dönme devir hızı hala yükseklerde anlık ta olsa ve o anlık dediğimiz aralıklarda devamlı basılan arka fren tekeri rahatlıkla kilitler. bilmem anlatabildim mi aslında o riskli anın neden daha da riskli hale geldiğini.
bu arada s çizmenin sebebi arka freni kitlemen ve aynı zamanda belki bilerek belkide panik ile ön freni bırakmış olman ki iyiki bırakmışsın, panik ve olay anını net hatırlarsan sevinirim bende merak ediyorum tahminimdeki gibi mi diye.
-
önemli olan motorunuzu tanımak bi de. hangi hızlarda kaç metrede duruyor bunları gözkararı bile olsa bilmek gerekir. eğer durması zor oluyorsa yavaş gidiceksin ya da makine nin dediği gibi motoru değiştirceksin.
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
-
Scooterlarda ne yapmalıyız??????
-
rider89 adlı üyeden alıntı
Scooterlarda ne yapmalıyız??????
25 metre urgan ve ucuna bağlı bir çapa bulunduracan. Fren tutmadımı , çapayı bi yerlere tutturmaya bak....
FAZER FZ-1 OLACAK YAKINDA......
-
benim frenler brembo olduğu için hiç sorun olmadı
-
ÇOK ACİL BİR DURUM OLDUMU BENİM YAPTIĞIMI YAP DOSTUM.
KONTAĞI HEMEN KAPAT! MOTOR ANINDA STOPLAR .
AMA ÇOK HIZLI OLMASLISIN!
Geçen bir arkadaşın motoru ile bir tur atayım dedim motor daha ben gaza basmadan gitmeye başladı.Rölantiyi çok aşırı yükseltmiş.Arka freni tutmuyor .motoru az dada çarpıyordum .ama kontak kapatınca motru anca durdurabildim.
itina ile kaza yapılır
-
ya harbiden rider89 yazmış scooter la ne yapmalıyız die ama kimse sallamıyo bizi ve hatta dalga geçiyo vatandaşın biri...
bizde R6 yokki öyle 20 mt de dursun
İlla devr-ül alemin, bi kerametun red - line
-
not_fear adlı üyeden alıntı
göründüğü kadarı ile makinada bir sorun hissetse yazardı arkadaş,
sürücü panik ile vitesi hızla küçülttüğünde motorun teker dönme devir hızı hala yükseklerde anlık ta olsa ve o anlık dediğimiz aralıklarda devamlı basılan arka fren tekeri rahatlıkla kilitler. bilmem anlatabildim mi aslında o riskli anın neden daha da riskli hale geldiğini.
bu arada s çizmenin sebebi arka freni kitlemen ve aynı zamanda belki bilerek belkide panik ile ön freni bırakmış olman ki iyiki bırakmışsın, panik ve olay anını net hatırlarsan sevinirim bende merak ediyorum tahminimdeki gibi mi diye.
evet panik yapmıştım .. arka teker kitlenince ön freni bıraktım çünkü aklıma o an arkanın kitlendiği değil ön tekeri fazla sıktığımdan motorun arkası sağa sola kaçmaya başlayıp öne gelmek istiyor gibi anladım..
bu arada fren sisteminde hiç bir sorun yok.. yavaş hızlarda TAK! diye duruyor
ön frene abanmalıyım yani ?? tabi aynı zamanda arka fren (kitlemeyecek kadar) ve vites küçültme ???
-
ön frene abanmalıyım yani ?? tabi aynı zamanda arka fren (kitlemeyecek kadar) ve vites küçültme ???
aynen ööle abi..
-
firtina110 adlı üyeden alıntı
ÇOK ACİL BİR DURUM OLDUMU BENİM YAPTIĞIMI YAP DOSTUM.
KONTAĞI HEMEN KAPAT! MOTOR ANINDA STOPLAR .
AMA ÇOK HIZLI OLMASLISIN!
az dada çarpıyordum .ama kontak kapatınca motru anca durdurabildim.
evet aynen böyle yap şanzıman kilitlensin kay düş
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
-
@ boraciner,
lastiklerinin durumu da fren hadisesini büyük ölçüde etkiler.
-
benim bildigim kadariyla, arkaya abanip, kesik kesik on fren yapman gerekir.
Wanna see my Bannnnnnnkai?!?!!!
-
ylmzz şanzıman kilitlenmesi diye bir hadise yok dostum!
istersen 120 ile git.
ama frenlere fazla abanırsan teker kilitlenmesi diye birşey var!
benim motorda vites küçültmek için devrini beklemen gerekiyor.başka türlü ani durumlarda yapacak birşey yok.debriyaj yok.
ama motorddan motora göre değişen durumlar var!
biz yinede önümüze iyi bakıp öyle basalım sakat bir durum olan yerlerde basmayalım! sokak çıkışları olan caddelerde dikkatli gidelim yeter!
yoksa 4 tekerli ayı çıkabilir!!
itina ile kaza yapılır
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler