eBay dan alışveriş yapmak.
Reklamlar
-
20 Haziran 2015, 19:01
Öncelikle herkese iyi forumlar.
Daha önce e bay dan alışveriş yapmamşdım.
Revit racewy mont almak istiyorum Türkiye fiyatı 760 tl.
Ebay fiyatı 193 Dolar oda 520 Tl ye geliyor
Bu montu e baydan alsam sıkıntı çıkarmı ve kaç gün içinde gelir bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
Reklamlar
-
20 Haziran 2015, 19:09
ptt kargo ile getirtirsen ortalama 20 gun gibi bir surecte elinde olur.. 100$ üstü bildigim gumruk vergisi var ama bunun oranı her üründe farklılık gosteriyor diye biliyorum...
muhtemelen 100 lira civarı yine daha ucuza gelecektir alacagın ürün ama bekleme süresinide göz önünce tutmak lazım..
ayrıca bildigim, ptt kargo ürünü teslim ederken vergisini senden tahsil ediyor. ondan ekstra bir işlem yamana gerek kalmıyor...
-
20 Haziran 2015, 23:34
bence riske girme, olurda bi sebepden ürünü alamaz vermezler ise gümrükde sana,
ürün geri gider, karşı taraf çokdan ebaydan parasını almış olur üstüne bide mal geri geldiği için
her türlü kaarlı çıkar paranıda geri alamazsın..
-
21 Haziran 2015, 00:14
nvrmnd adlı üyeden alıntı
ptt kargo ile getirtirsen ortalama 20 gun gibi bir surecte elinde olur.. 100$ üstü bildigim gumruk vergisi var ama bunun oranı her üründe farklılık gosteriyor diye biliyorum...
muhtemelen 100 lira civarı yine daha ucuza gelecektir alacagın ürün ama bekleme süresinide göz önünce tutmak lazım..
ayrıca bildigim, ptt kargo ürünü teslim ederken vergisini senden tahsil ediyor. ondan ekstra bir işlem yamana gerek kalmıyor...
AB üyesi ülkelerden alışta - alınan gümrük vergisi oranı %18 (75 Euro üzeri)
Ab dışındaki bir ülkeden 100usd üstü %20 vergilendirilir...
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:12 ----------
okoca adlı üyeden alıntı
bence riske girme, olurda bi sebepden ürünü alamaz vermezler ise gümrükde sana,
ürün geri gider, karşı taraf çokdan ebaydan parasını almış olur üstüne bide mal geri geldiği için
her türlü kaarlı çıkar paranıda geri alamazsın..
E-bay da ödeme aracı kurum: PayPall'dir....Öyle bi durumda şikayet ettiğinde ödediğin paranın %100'ünü geri alırsın....Tecrübe ile sabittir...
-
21 Haziran 2015, 01:09
Kargo dahil mi ?
Değilse ne kadar ?
-
21 Haziran 2015, 09:42
760 tl ye 520 degmez ugrasmaya beklemeye risk almaya.. 760 a 300 tl civari olsaydi olurdu.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)