Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Custom Motor yapımı

REKLAM ALANI

Merhabalar,
    17 yaşındayım ve muğlada ikamet ediyorum.

Bu yaz ehliyetimi alacağım ve aranıza katılıcam. Fakat sorun şu, nedendir bilmiyorum piyasa motorlarının hepsinden nefret ediyorum. CBR ından YBR sine.

Hayalim şu,
    bir tane jawa 250 almayı düşünüyorum yürür çalışır durumda, ondan şu şekilde bi bobber yapmak istiyorum:

Motorun orjinali:

motorun tipi çok uygun olduğu için çok masraflı olacağını düşünmüyorum. Motoru 1000 tl ye alsam, üzerindeki oynamam en fazla 2bin tl tutacak.
    çamurluklar sökülecek, alt kaporta ve sele kesilecek, motor depo hariç siyaha boyanacak. gidonları zaten düz olduğu için değiştirme gerekmiyor..

peki benim bu konuda yaşayabileceğim zorluklar nelerdir? siz tecrübeli abilerimden cevaplandırmanızı istediğim soru bu. ruhsat felan.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mücahit1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Null
    istedikten sonra emek verip öyle bi motor yapabilirsin ki bune ya beklemiyordum falan olursun ruhsata isletmen gereken unsurlarda var mesela boya

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    3000 e hallderim diyorsan 6000 hazırla.
    efendy06 bunu beğendi.

ortalama maliyeti ne kadar olur ki sizce? ruhsata işleme felan dahil.

Motosikleti
    Yamaha TDM 850
    alacağın motorda öncelikle evrak sıkıntısı bulunmasın gerisi yavaş yavaş her türlü hallolur.

tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Bol zaman gerektirir, sanayide yerler bulmak gerekir.
    Yurtdışından sipariş gerektirir.
    Lastikleri bile yurtdışından soylemen gerekiyor çünkü Türkiye de bu tipte lastik yok.

motorun fiyatlarına baktım da hiçte 1.000TL değil

Bu tür işler genelde 2. motor için yapılıyor. yani hali hazırda bir motorun olsun bunla da uğraşırsın. Çünkü bolca motorsuz kalma, yolda kalma durumun olabilir.

peki önerebileceğiniz, bu tipte cafe racer veya bobber yapmalık başka motor varmı?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...14025229/detay
    bunu buldum aslında, çok güzel cafe racer çıkarılır ama istanbulda motor.

bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    Alıntı insayd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    peki önerebileceğiniz, bu tipte cafe racer veya bobber yapmalık başka motor varmı?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...14025229/detay
    bunu buldum aslında, çok güzel cafe racer çıkarılır ama istanbulda motor.
    o bahsettiğin makina 2 zamanlı 4 zamanlılardan seri motordur bu işe girişmeden önce ölü olmayan ciğeri tok motosikletleri denemende fayda var o tarz motosikletler sandığından baya pahalıya kaçar lastik seçimin bile düşük olucaktır tabi şaseyi değiştirirsen başka o zamanda ruhsata işletmekte sorun çekersin.
    en güzel örnek Honda Rebell 250 cc olanı bence tabi onuda o hale getirmek baya parçalanmak demek

bunlarda ilanlarından biri sadece
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...15736544/detay

Dostum bobber demek genelde şasi kesmek demek bu da genelde vizeye takılması demek maalesef. Seyhan 150 dem bobber yapan bir arkadaş vardı forumda. Trafikten çekti motoru sonra. Vize alamadı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Alıntı ülgenhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum bobber demek genelde şasi kesmek demek bu da genelde vizeye takılması demek maalesef. Seyhan 150 dem bobber yapan bir arkadaş vardı forumda. Trafikten çekti motoru sonra. Vize alamadı.
    O benim. Tadilat gerektirecek işlere girişmemek en hayırlısı. Sonra benim gibi motoru trafikten çekip parçalarını kurban dağıtır gibi eşe dosta dağıtmayın.

(ihtiyacı olana verin tabi)

Alıntı tinerci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O benim. Tadilat gerektirecek işlere girişmemek en hayırlısı. Sonra benim gibi motoru trafikten çekip parçalarını kurban dağıtır gibi eşe dosta dağıtmayın.

(ihtiyacı olana verin tabi)
    Sizin motorunu zu çok beğenmiştim. Vize alamadığını öğrendiğim kendi motorumMuş gibi kızıştırdı.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)