Bunun cevabı: tabikide takmalı. Sadece kask değil diğer ekipmanlarıda giymeli hatta. Ama benim merak ettiğim yolcu kask takmassa polis cezası var mı? Bunu polise sprdum kafana göre takıl hacı dedi
Bunun cevabı: tabikide takmalı. Sadece kask değil diğer ekipmanlarıda giymeli hatta. Ama benim merak ettiğim yolcu kask takmassa polis cezası var mı? Bunu polise sprdum kafana göre takıl hacı dedi
Evet cezası var, beni daha henüz trafik polisi çevirmedi (beni niye çevirmiyolar arkadaş ruhsatım örümcek ağı bağladı ehliyetimi göstermek istiyorum bende) ama çevreyolunda artçısı kasksız olduğu için bi kaç motorcuyu çevirdiklerini görmüştüm.
araba kullanırken yolcu emnıyet kemeri takmasa cezası var onunda vardır diye düşünüyorum
Şu videoda EkişTeker'den Murat Çimen'in artçısının kasksız olmasından yediği cezayı görebilirsiniz.
takmamalı yokcu olduğu için ölme ihtimali yok ,aynı şekilde yolcu olduğu için motordan düşmüyor.
yasal olarak ceza sürücüye değil artçıya kesiliyor.
Bence Sürücünün de takmasına gerek yok
2015 yılı trafik ceza rehberinden alıntıdır;
Madde 78/1-b; Trafik İhlalinin konusu :Motosikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı bulundurmaması ve kullanmaması
Ceza Miktarı ve Uygulayacak Kuruluş; İdari Para Cezası(Trafik zabıtasınca):88,00 TL.
Ceza Puanı (Sürücüler İçin): 15
benim artçım gecen hafta ceza yedi.
niye hep böyle şeyleri sorguluyoruz anlamadım kask taksam nolur takmasam nolur bence 80 90 tl az motorda kask ekipman takmadan yola çıkması hem diğer sürücüler için hemde kendi için tehlikeli motora biniyorsan kaskını yanında eksik etmeyeceksin
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)