ramazanda motor sürmek hakkında
Reklamlar
-
19 Haziran 2015, 14:00
kimsenin ibadetine bir şey demek istemem ne haddim ne hakkımdır ama oruç tuttuğu için çevresine tehlike saçan adamların sayısı epeyi arttı.
ülkede zaten olmayan trafik kültürü açlığında etkisiyle tamamen berbat halde. bu gün oruçlu olduğnu söyleyen birinin ağzını yüzünü kırıyordum
bir çok şöförün zaten fındık kadar olan beyini açlıktan daha da küçülmüş durumda.motorcu kardeşlerim ramazan ayında daha dikkatli olun mümkünse iftara yakın motor sürmeyin.
Reklamlar
-
19 Haziran 2015, 14:13
Dun aksam isten ciktim eve gidiyorum. millet evine yetismek icin makaslara giriyor trafikte kalmamak icin bin turlu yol deniyorlar birbirlerinin ustune cikacaklar nerdeyse. Simdi bide oruc bahane ederler
-
19 Haziran 2015, 14:20
-
19 Haziran 2015, 14:39
Diğer sürücüleri biliyoruz zaten. Bazıları işte maalesef böyle yapıyorlar, işin özünü kavramakla ilgili sorunlarından dolayıdır diye düşünüyorum.
Peki, oruçlu iken motor sürmek nasıl oluyor diye merak ettim. Geçen senelerden tecrübesi olan var mıdır? Olumsuz etkilendiler mi? Tüm gün motor sürmeyi planlıyorum, oruçlu olsam idare edebilir miyim sizce?
-
19 Haziran 2015, 14:43
basto adlı üyeden alıntı
Tüm gün motor sürmeyi planlıyorum, oruçlu olsam idare edebilir miyim sizce?
Bir grup var. Hafta sonları günübirlik turlar yapıyorlar. Ramazan süresince bu günübirlik turları yapmıyorlar. Susuzluk sıkıntı yaratıyormuş.
-
19 Haziran 2015, 14:45
performansını çok düşürür kaza riskini artırır, helede sıcak iklimdeysen.
önemli olan açlık değil ama yaz günü su kaybı hareketlerini çok etkiler.
samsunda olup yakın çevreyi gezmek isteyen varsa haberleşelim.
-
19 Haziran 2015, 14:47
basto adlı üyeden alıntı
Diğer sürücüleri biliyoruz zaten. Bazıları işte maalesef böyle yapıyorlar, işin özünü kavramakla ilgili sorunlarından dolayıdır diye düşünüyorum.
Peki, oruçlu iken motor sürmek nasıl oluyor diye merak ettim. Geçen senelerden tecrübesi olan var mıdır? Olumsuz etkilendiler mi? Tüm gün motor sürmeyi planlıyorum, oruçlu olsam idare edebilir miyim sizce?
Hemde tüm gün
Hocam Allah sabrını veriyor illaki ama sınırları zorlamaya da gerek yok bence. İnsan vücudunun da dayanabileceği son bir nokta var nihayetinde. Biliyorsunuz ki motor kullanmak bir spordur ve bu spor esnasında vücut enerji harcayacaktır. Siz vücudunuzun kullandığı enerjiyi yerine koymadığınız taktirde, vücudunuzun harcadığı suyu takviye yapmadığınız taktirde öncelikle siz farkında olmadan reflekslerinizde yavaşlama olacak ve bu artarak devam edecektir. Bir süre sonra bitkin düştüğünüzü hissedersiniz. Daha sonra siz farkında olmadan mikro uyuklama moduna geçersiniz gözleriniz fiziksel olarak açık olur ama siz uyumaya başlarsınız. Sonunda da bir yere patlarsınız ne yazık ki.
Bu güzel ve mübarek ayda her zamankinden daha da çok dikkat edelim. Trafikteki insanların evet hataları var ama bunları daha çok tölere etmeye çalışalım onların en ufak hatası bizim hayatımıza mâl olabiliyor.
Saygılarımla
-
19 Haziran 2015, 14:50
ben dün subab ayarından sonra deneme turu atarken kaza yaptım..oruçlu olmanın etkisi var mı bilmiyorum..
-
19 Haziran 2015, 14:55
"Oruç Kafa" diye bir kavram vardır bu ülkede, hiç anlayamadım bu güne kadar. Oruç tutmak aç kalmak demek değildir ki, nefsine hakim olmaktır, kişi oruçluyum diye kendine hakim olamayıp hırsını milletten alıyorsa tutma o zaman oruç. 1 ay boyunca trafikte daha dikkatli olalım. Oruçluyken sıcak iklimde uzun yol yapmayın bu arada. Dehidrasyon yani su kaybını tamamlayamamak ciddi dikkat eksikliği ve farklı problemlere de yol açmakta...
-
19 Haziran 2015, 14:57
Normal hayatta 4 tekerleklilerin beni adamdan saymaması sinir eder ve genelde doğrusu asabiyimdir(AMA HAK EDENE).
Yakın tarihte ehliyet alıcam fakat ramazanda oruçluyken trafiğe çıkmayı düşünmüyorum.
-
19 Haziran 2015, 15:02
Oruç tutmak aç kalmak demek değildir ki, nefsine hakim olmaktır
çok haklısınız sl 200 e bayılıyorum yakın zamanda alacağım.
samsunda olup yakın çevreyi gezmek isteyen varsa haberleşelim.
-
19 Haziran 2015, 15:12
Ramazan aç yada susus kalmak değildir. Kendini kontrol altında tutabilmektir. Kendine kontrol edemiyorsa trafiğe çıkmaması gerekir illa çıkıcaksa eğer oruç tutmasın. Kimsenin kimseyi zor durumda bırakma hakkı yok.
-
19 Haziran 2015, 15:51
oruç en başta bir sabır ve nefis ibadetidir.agresifliğini utanmadan oruç bahanesiyle örtmenin zaten dinle ibadetle falan alakası yoktur
ha burada da üstü kapalı dine ve kafasına göre sınıflandırdığı kesimlere cahil diyen değişik adamlar var,boş boş çene yapmasınlar
-
19 Haziran 2015, 16:37
Sürmeyin.. Büyük şehirlerde acele etmeye çalışırken ezerler, küçük şehirde görmezler ezerler.. Motosiklet sürmek isteyen arkadaşlar pasaport vizeyi halledip yunanistanda sürüp gelsin
-
19 Haziran 2015, 17:06
Din hoşgörü dini, dindar geçinenler hoşgörünün anlamını bilmiyor daha...
Oruç bireyin nefsine hakim olması için yapması gereken bir ibadetken, tam tersine oruç tutan insanlar nasıl saldırganlaşıyor, aklım almıyor, ben anlamıyorum bu işi...
Bence cahilin dindarı, dinsizi olmaz. Dini de yanlış anlar kıt beyniyle, oruçluyken nefsine hakim olması gerekirken afedersiniz "kudurmuş aç hayvanlara" dönüyorsa bir insan, oruçlu halde diğer insanların canına ve malına kast ediyorsa, o kişi İslamiyeti çok yanlış anlamış demektir.
Bu nedenle ramazanda mümkün mertebe özellikle iftara yakın saatlerde motosiklet kullanmayın, kullanmak zorundaysanız da çok ama çok dikkat edin.
Eğer oruçlu halde motosiklet kullanıyorsanız; yorulduğunuzu yada algınızın azaldığını hissederseniz anında mola verin. Yolculuğunuzu sık sık mola vererek tamamlayın.
-
19 Haziran 2015, 17:14
Oruçlu olanların asabiyet raporu var sanki. Milletçe bağırıp çağırıp iş yaptırmayı çok severiz zaten, ramazanda bu asabiyet 2-3 ile çarpılıyor. Sabır testinden geçiyoruz ülkece.
-
19 Haziran 2015, 17:17
dün eve gelirken istanbul için 1 saat kalmıştı iftara belki 5 araba gördüm kavga ediyorlar o niye ilerlemedi sen niye yol vermedin diye heralde biz motorcuları aracı olan sürücüler ramazan günleri hiç sevmiyorlar yolda vermiyorlar geçiceğimiz ara yoluda kapatıyorlar sağlık olsun ramazan ayı boyunca eve 10 20 dk geç girerim etliye sütlüyede karışmam
-
19 Haziran 2015, 19:32
mesele oruç meselesi değil eğitim ve insanlık meselesi. Ramazan toplumun büyük bir kesiminin maskesinin düşmesine vesile oluyor.
İnançlı,hoşgörülü,sabırlı insanları tenzih ederim.
-
19 Haziran 2015, 20:23
basto adlı üyeden alıntı
Merak etmeyin idare edersiniz. Dün bir bugün iki, sabahtan iftara kadar motor sürüyorum.Hiçbir olumsuzluk olmadı.
-
19 Haziran 2015, 20:43
Bugün montumu falan yeni yıkadığım için yağmuru görünce okula bizimkilerden araba alıp gittim ve abartısız 4 kez benim önlemem sonucu kazadan kurtuldum. Arabanın sağına soluna pislik olsun diye girenler mi dersin, duble yola kavşaktan gözüme baka baka atlarken korna çaldığımda kayarak duran mı dersin, benzinlikten yeni çıkmasına rağmen sola hiç bakmadan ufak ufak gelirken kornayla yarım şerit uçan mı dersin... Var oğlu var, bilmem şans mıdır ama bugün Ramazan'ın ikinci günü ve benim yaşadıklarımda inanılmaz bir artış oldu. Sıkıntılı olacak gibi, 1 ay boyunca kendimize en az 2 kat dikkat edelim. Takip mesafesini ve sabrımızı korursak çoğu tehlikeden korunabiliyoruz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler