İlçede şahit olduğum trafik kazası sonra trafiğe çıkma sorunsalı
Reklamlar
-
19 Haziran 2015, 01:21
Malum Ankara'da ikamet ediyorum. Bölgenin ekonomik ve sosyal durum ve yapısı sonucu olsa gerek, bayılıyorlar tofaşların kuş serisi araçlarına kocaman tekerler takıp amortisörleri tamamen çıkartıp yerde sürünen tofaşların sağına soluna "yılan / sürüngen" yazmaya. Bunlarla da çoğu durumda yoğun yaya ve araç kullanımında olan meskun mahallerde yanlamak olarak tabir ettiğimiz, çoğu yanlamaktan öte sadece egzoz sesi çıkartan manevralar yapıyorlar. Bu gün yine bu hareketi saçma bir cadde köşesinde (iki cadde birleşiyor ve göbek falan tok, bildiğimiz 4 yol ağzı) yapıp, gidip tekrar gelip tekrar yapan tofaşçı yağmur dolayısı ile kayganlaşan yolda yanlarken yan yan yolun kenarında park halindeki bir otomobile çarptı. Bunu yaparken kendi şeridinden çıkıp, karşıdan gelen araçların kullandığı şerit boyunca kontrolsüz biçimde kayarak çarpışmayı gerçekleştirdi. Bunları görünce tırsıyorum arkadaş, o günah gecesi tohumu yolda ne olduğunu görmeden başlamıştı yanlamaya, karşı istikametten gelen bir motosiklet, bisiklet, karşıya geçmeye çalışan yaya falan olsa idi tesadüfen orada bulunan 3. şahıs muhtemelen yoğun bakımda olurdu. Sürekli kullandığım yol. İster istemez tırsıyor insan. Allahtan çarptığı araba bizim Tayfun abinin arabasıydı, "abi yanlarken çarptı" dedim, hemen polis çağırdı, rapor tutturdu, şikayetçi oldu, aynı zamanda 3-4 ay önce sıfır aldığı aracının maddi kaybının tazmini için karşı tarafa dava açacak. Biri ikisi eksiliyor ama hiç bitmiyor bu tofaşlar.
Biraz uzun oldu, okuduğunuz için teşekkürler. Bunlara karşı alınabilecek herhangi bir önlem falan var mı bildiğiniz?
Reklamlar
-
19 Haziran 2015, 02:03
BUNLARA HİÇBİRŞEY YAPILAMAZ MAALESEF KARDEŞİM TÜRKİYE'NİN HERYERİNDE BUNLAR!!
-
19 Haziran 2015, 03:39
Eğitim ve istihdam diyorum.
-
19 Haziran 2015, 08:38
Her yerde var bu apaçiler. Ben o hareketi yaparken bile gördüğümde polise ihbarım coktur. Çok aramısımdır su caddede tehlikeli araç kullaıyorlar yanlıyor diye....
-
19 Haziran 2015, 09:00
Bunlara yapılacak şey belli, 2000 model ve altı arabaları hurdaya çıkartacaksın. Hepsinden kurtulacaksın. Ben demokrat bir insanın ve özgürlüklere inanırım ancak bu insanların 5-10 bin aralığında özgürce aldıkları bu kuş serisi ölüm makinaları suçsuz günahsız vatandaşın haklarına girmeye başlayınca özgürlükleri o noktada bitiyor. Bu arabalarda zaten ne katalitik konvertör var, ne doğru düzgün egzost var. Yasal sınır olan 89 db in çok çok üstü hem egzost sesi, hem de müzik sesiyle dolaşıyorlar, havayı kirletiyorlar yanlayıp, gazlayıp trafiği tehlikeye sokuyorlar.
-
19 Haziran 2015, 09:42
MimTolga adlı üyeden alıntı
Bunlara yapılacak şey belli, 2000 model ve altı arabaları hurdaya çıkartacaksın. Hepsinden kurtulacaksın. Ben demokrat bir insanın ve özgürlüklere inanırım ancak bu insanların 5-10 bin aralığında özgürce aldıkları bu kuş serisi ölüm makinaları suçsuz günahsız vatandaşın haklarına girmeye başlayınca özgürlükleri o noktada bitiyor. Bu arabalarda zaten ne katalitik konvertör var, ne doğru düzgün egzost var. Yasal sınır olan 89 db in çok çok üstü hem egzost sesi, hem de müzik sesiyle dolaşıyorlar, havayı kirletiyorlar yanlayıp, gazlayıp trafiği tehlikeye sokuyorlar.
Hocam o dediğinizin yapılması zor olabilir sonuçta 2000 model altı sadece Tofaş yok ama polisler denetlenmeli çoğu üstlerine yaranmak için önemsedikleri işi yapıyorlar
-
19 Haziran 2015, 13:38
Ankara trafiği tam bir Teksas! Ankara'da doğdum büyüdüm Ankaralıyım ama 2010'dan beri İstanbuldaydım. Şimdi tekrar memlekete döndüm ama trafik acaba hata mı ettim sorusunu sorduruyor valla. Ekonomik bölgesel durum demişsiniz. Ben de ekonomik olarak iyi olan bir semtteyim. Burda da sadece arabalar değişiyor öküzler baki kalıyor. Ne şeride saygı var, ne tehlikeli hareketten uzak durmak var ne de kırmızı ışıkta durmak! Ankara'da hiç bir güç beni özellikle gece motorla dışarı çıkartamaz! Ankara trafiğini bu hale getirenler size her seferinde içimden veya kaskın içinden sesli şekilde sevgilerimi iletiyorum!!!
-
19 Haziran 2015, 14:01
Su arabalari biri cikipda komple trafikden men etse bunlari kullananlarda beyin yok ici bos
-
19 Haziran 2015, 19:24
Tayfun abi yani park halindeki aracına çarpılan abim mahkeme kanalına başvurmuş değer kaybı tazmini için. Bakalım ne çıkacak sonuç. İyi bir sonuç çıkarsa en azından ilçede emsal olur.
-
19 Haziran 2015, 19:30
semt Keçiören veya Şentepe mi? buralar apaçi tofaşçıların mekanıdır...efendi tofaşçılara söz yok tabi..
-
19 Haziran 2015, 20:32
-
19 Haziran 2015, 20:46
hocam 155i arayın. Tehlikeli araç kullandıgını ispat edemezsiniz ama egzozdan mutlaka alırlar altından arabayı. 155i aramaktan hiç çekinmeyin özellikle Ankara'da.
-
19 Haziran 2015, 20:48
Bu doğan görünümlü şahin ve diğer yol magandalarına çare "Özel Donanımlı Fahri Trafik Müfettişi" uygulaması bence. Çıkarılacak bir kanun ile fahri trafik müfettişlerinin bir kısmına kalaşnikof taşıma yetkisi verilmeli. Bu tip yol magandalarını veya motosikletli apaçileri gördükleri zaman hiç bir uyarıda bulunmadan bir şarjör mermiyi lastiklere sıkmalı. Türk milletine rahat batar, zordan anlar. TÜrk milleti çivi gibidir. Uygun aralıklarla kafasına kafasına vuracaksın.
The earth does not belong to man, man belongs to the earth. Great Indian Chief Sitting Bul
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)