Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kontra tekniğinde kafama takılan bişey var ?

Motovento
    REKLAM ALANI
    victorhugo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar uzun süredir motor kullanıyorum ama kendimi dahada geliştirmek için internetten sürekli yazılar ve eğitim videoları izliyorum. Virajlarda çok iyi yatıp dönemediğim için barkın abinin kontra tekniği anlatımlarını izliyorum. Buraya kadar herşey normal ama videoda kontra yaparken gazı kapatmamız gerektiğini söylüyor. Ya ben anlamadım yada farklı bir yerdenmi bahsediyor. Yani mesela e 5 te gidiyoruz kontra ile iki şerit birden değiştirmek istedim gazı kapatıp hızımı düşürmemmi lazım mantık böylemidir. Yoksa gaz açıkkende yapsam sıkıntı olmazmı. Virajlarda felan yaparkende gazı kapatmak gerekirmi. Lütfen tecrübeli olanlar biraz daha açabilirmi. Mantığını kafamda tam otuttramadıma.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Tam gaz giderken dahi kontra yapıp motoru yatırabilirsin. Kim gaz kes diyorsa yanlış söylemiş. Virajlar sabit hızla sabit gazla daha iyi dönülür zaten, gaz kesersen düşersin.

Erkut C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HD 200 SH 150 MIO100
    Viraja girerken hızı düşürmek için gaz kesin denmiştir belki. Ayrıca kontra tekniği sadece viraj için bir teknik değildir. Yolda aniden şerit değiştirmek yada bir hedeften kaçmak için de kullanılır.
    Ayrıca virajlarda çok iyi yatıp dönemiyorum demişsiniz ama burada sizin tekniğiniz kadar motorun limitleride önemli. Lastik şekli ve durumu, basıncı, zemin durumu, ağırlık merkezi gibi.

ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Kontra kacis manevralari ve virajlarda yatirip kaldirmak icin kullabilan tekniktik serit degistirmek icin gaz kesmen cok tehlikeli degildir ama kesmesende birsey olmaz ama gel gelelim motorla viraja giriceksin oncelikle hizin ve vitesin uygun olacak sabit gazla kontraya yatiricaksin ondan sonra viraj cikisina dogru kadeneli olarak gaz acman lazim bu esnada motoru kaldiriyorsun simdi seni o yatik vaziyette yerle bulusmamani saglayan motorun ivmelenmesidir bu esnada gazi kesersen yere dusme gibi sorunlar yasarsin bu yuzden gaz kesme kendine bildigin surekli kullandigin virajlarda yavas olmak sartiyla pratik yapip yavas yavas kadeneli olarak hiz arttirmalisin seni tehlikeye atmayacak sekilde
    barodi bunu beğendi.

shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Kontranın nerede hangi hızda yapıldığına göre değişir durum. Ama virajda ya da düz yolda gaz kapatmak motoru dikleştirip ağırlık merkezine de etki eder ve adı üstünde olan ters gücü yani kontratı vermek daha da zorlaşır. Anlayamadım ne denmek istemiş videoda, link gönderirsen izleyelim biz de ?

Motosikleti
    Forza 250
    Viraj dönerken gaz kesmenin mantığı şu ; gaz motoru dikleştiren bir unsur, dolayısı ile Barkın'ın söylediği şey virajda tam kontra vereceğin zaman gazı kapat, yatıkken gazı kapat demiyor adam, kontranı verip virajını döndükten sonra çıkışa bak ve gazla. Şerit değiştirmelerde felan gaz kapatmana gerek yok. Viraj dönerken de kapatmaya bilirsin gazı sabit gazla viraja girebilirsin ancak motoru yatırmak için daha çok kuvvet uygulaman gerekir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:36 ----------

Alıntı shadowmaster adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kontranın nerede hangi hızda yapıldığına göre değişir durum. Ama virajda ya da düz yolda gaz kapatmak motoru dikleştirip ağırlık merkezine de etki eder ve adı üstünde olan ters gücü yani kontratı vermek daha da zorlaşır. Anlayamadım ne denmek istemiş videoda, link gönderirsen izleyelim biz de ?
    hocam motosiklet doğası gereği düz gitmek ister bu da gaz ile mümkündür. Viraj çıkışında neden gazlarız, motoru daha kolay dikleştirmek için

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    oh oh maşallah e5 de iki şerit birden değiştirmek mi?

bence sen hayatta kalma tekniklerini de öğren

Buna benzer bir yanlışlık yapıldığını, devrim abiyle beraber yapılan bir yayındaydı sanırım sabit gazla devam etmek gerekiyor dediğini ve özür dileyip düzeltmişti diye hatırlıyorum. link bulursam atacağım. geçen yazdan kalma yayınlarda olabilir

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    barkinin bahsettigi viraja girerken hiz dusurulup kontra verip apex noktasinda hafif hazi acmak.

Jrspawn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Calibre 250rr - CRF250L - Duke 390
    Viraj önü gaz kesmek viraja doğru hızda girebilmek için yüksek merkez kaç kuvvetinden kaçınmak için gaz kesmeden viraja girildiğinde kontrayı verdiniz virajda motorun dışarı doğru gittiğini farkedersiniz sonucu patlarsınız bir yerde. Viraja girmeden önce hız ayarlanır bakışla giriş çıkış noktası tayin edilir kontra ile yatılır sabit gazda ve apex noktasında gaz hafif açılarak motor ters kontra ile dikleştirilir. Bunun dışında kontra sadece viraj için kullanılan bir teknik değildir zaten belirtilmiş günlük kullanımda kullanılması hayati önem taşırken birçok sıkıntılı durumdan kaçışınızıda sağlar.

mithrelios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mts 950
    İngilizceniz varsa, forumdan özel mesaj atın Twist of the Wrist I ve II'nin pdf halini göndereyim. Sanıyorum Türkçe'leri de var ama çevirisi iyi midir veya nereden temin edilebilir bilmiyorum.

Bu kitaplarda viraj konusunda aradığınızdan fazlasını bulabilirsiniz, hurafelere, öyleymiş şöyleymişlere, ben böyle yaparımlara pek yer bırakmaz.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)