Alıntı Mamba09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
Bu sıcakta oruç tutan kişinin normal olarak kan şekeri falan düşüyor yorgun oluyor iftara doğru. Bide trafikte araç kullanıyorsa, aynaya bakmaya bile üşenebilir. Bu yuzden dikkatli olun.

Gerçi ben "ramazan fakirleri anlamaktir" anlayışına katılıyor ama uygulamasına katılmıyorum. Fakirleri ve açları anlamak için o duruma girmeme gerek yok. Empati kurabiliyorum. Ek olarak oruç tuttuktan sonra çevremdeki çoğu insan sofrasından kuş sütünü eksik etmiyor. Aç insanlar belli bir saat süresinde aç kalıp böyle akşam yemek yemiyor ki.
Bakın bu durum şöyle olsaydı harika olurdu. Herkes sofrasına bir fakiri davet edecek yada bir fakire o gün sofra kuracak deseydi harika olurdu. Ama genelde bizim insanımız saatlerce oruç tutuyor, iftara 1 saat kala trafikte milletin kalbini kırıyor, eşine yemek konusunda bağırıyor, oruçlu olduğu için ve aç kalmaya dayanamadığı için gündüz insanları tersliyor. Böyle insanlar bu ibadeti yapmasın. Yapmasın arkadaş. Ben bi şerefsizin ibadeti yüzünden ne terslenmek, ne ölmek istiyorum.

Bide saçma saçma konular sokuluyor. "Diş fırçalamak orucu bozar mı?" . Yaa abicim niyet değil miydi olay? Ben o dişlerimi ağzım güzel koksun karşımdaki rahatsız olmasın diye fırçalıyorum. O köpük boğazımdan geçse ne olur, ben onu yemek için yapmıyorum ki.

Neyse siz ibadeti bile bile yapın lütfen. Ters oluyorsanız, kendinizi kontrol edemiyorsanız işe gitmediğiniz bir gün evde yapın.
Hangi dini mensupsun bilmiyorum,keşke mensup olduğun dini yazsaydın,Kuran'dan bir ayeti inkar veya kabul etmemek insan'nı dinden çıkarır bu esas müslümanlar için geçerli. İhtiyaç sahibi insanlarla iftar sofrasına oturulur.İslam dini adam gibi araştırıp ondan sonra yazın.