debriyaj değişim sırasında yaşadığım olay
-
17 Haziran 2015, 11:25
Reklamlar
-
17 Haziran 2015, 11:31
Motor neydi ? 20 liralık balataya işçilik dahil 110 lira fiyat çekmek iyiymiş. Bide üstüne azar yiyosun. Boşuna kendimiz tamir yapmıyoruz
-
17 Haziran 2015, 11:36
Böyle ustalar için güzel fantezilerim var :D
-
17 Haziran 2015, 11:48
Motor cbf 150 . iyiki basinda bekledim. Yoksa nasil yapacagi belli. Orjinali gibi yaptirttim. Bundan sinrada kendim yapmayi dusunuyorum.
-
17 Haziran 2015, 12:24
benim cbr125im var debriyaj balatam gidik değşimem gerkeiyor orjinal olmayan bi parça taksam sorun yaşarmıyım? yaşamazsam öneriniz varmı?
-
17 Haziran 2015, 13:48
Herkez takiyor daha bisey oldugunu gormedim. Ama sadece balatayi degisceksen sikinti olmazki oda ucuz bi parca.
-
17 Haziran 2015, 14:16
pcmnyk adlı üyeden alıntı
Herkez takiyor daha bisey oldugunu gormedim. Ama sadece balatayi degisceksen sikinti olmazki oda ucuz bi parca.
ıııı debriyaj maneti ve kütüğü de değişecek balatanın yanında başka neyi değiştirmem gerek. m anet ve takıldığı yerde orjinal değil orjin tak diyolar ama cok paraa..
-
17 Haziran 2015, 15:39
benimde debriyajım değişmişti 20 liralık şeye 100 lira verdim
-
17 Haziran 2015, 16:13
Her debriyaj balatası aynı mı ? Yani Kuba Superlight'a Ybr 125 balatası olur mu ? Yada Cbf 150 balatası..
Değişimi kendim yapmak istiyorum.. Alet edevat ekstra gerekli olan şeyler nelerdir.. Balata sökümü için özel bir anahtar oluyormuş sanırım..
-
17 Haziran 2015, 16:55
-
17 Haziran 2015, 17:01
Mitoqondri adlı üyeden alıntı
Her debriyaj balatası aynı mı ? Yani Kuba Superlight'a Ybr 125 balatası olur mu ? Yada Cbf 150 balatası..
Değişimi kendim yapmak istiyorum.. Alet edevat ekstra gerekli olan şeyler nelerdir.. Balata sökümü için özel bir anahtar oluyormuş sanırım..
Kuba Superlight'a Cg 150 veya Cg 200 balatası alıcan. 6 balata 6 yaylı debriyaj takımları var onlar canavar gibi kavrıyor.
http://www.kalyoncumotor.com/perform...&category_id=0
Dediğim şey şu, bundan mesela çok memnun kalırsın. Değiştirmek için yağ pompa hunisi sökme aparatı, ve tercihen sekman pensesi gerekiyo. Ama uğraşırsan tornivadalarla da sökebilirsin debriyajı tutan sekmanı.
-
17 Haziran 2015, 17:48
Tornavidayla sakin sokmeye calisma civatalari zarar verirsen bidaha sokemeyebilirsin. Sokerken yalama olan civatalarida degistir kesinlikle
-
17 Haziran 2015, 17:50
Tornavidayla sakin sokmeye calisma civatalari zarar verirsen bidaha sokemeyebilirsin. Sokerken yalama olan civatalarida degistir kesinlikle
Sen olayı yanlış anladın debriyaj göbeğinin ortasında şanzıman mili üzerine takılan bir sekman var onu ister sekman pensesiyle çıkar istersen becerebiliyosan tornavidalarla çıkart tak fark etmez.
-
17 Haziran 2015, 18:02
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Kuba Superlight'a Cg 150 veya Cg 200 balatası alıcan. 6 balata 6 yaylı debriyaj takımları var onlar canavar gibi kavrıyor.
http://www.kalyoncumotor.com/perform...&category_id=0
Dediğim şey şu, bundan mesela çok memnun kalırsın. Değiştirmek için yağ pompa hunisi sökme aparatı, ve tercihen sekman pensesi gerekiyo. Ama uğraşırsan tornivadalarla da sökebilirsin debriyajı tutan sekmanı.
Komple böyle takım alırsam, yerine uyar mı hocam ? Ayrı balata ve sac alıp açıp takmaktan mantıklı mıdır bu olay ?
Yani herşeyi sıfır alıp direk tak uğraşma diyosun.. Peki bunu yağda bekletmeye gerek var mıdır ?
Bu arada bahaettiğin alet edevatın bir linki varsa atar mısın ? Resimli olarak göreyim ne alacağımı..
-
17 Haziran 2015, 19:01
Mitoqondri adlı üyeden alıntı
Komple böyle takım alırsam, yerine uyar mı hocam ? Ayrı balata ve sac alıp açıp takmaktan mantıklı mıdır bu olay ?
Yani herşeyi sıfır alıp direk tak uğraşma diyosun.. Peki bunu yağda bekletmeye gerek var mıdır ?
Bu arada bahaettiğin alet edevatın bir linki varsa atar mısın ? Resimli olarak göreyim ne alacağımı..
Debriyajı göbek olarak al, çin malı olduğundan ve kendin değiştirdiğinden ucuza geliyor zaten. Yağda bekletmene gerek yok motoru orta sehpada 5 dakka ısıt arada da debriyajı sık bırak, bu yeterli. Motoru sehpadan indirmeden önce vitese tak debriyajı bikaç kere sık bırak bide.
Aparat eldeki malzeme. cg 125 yağ pompası sökme aparatı diye ararsan bi sürü sitede çıkacak karşına. Sekman pensesi olsa da olur olmasa da olur. Motor sağ kapağını açarken contayı yırtarım koparırım diyosan conta takımı da al Cg 150 için. Motorun balansörlüyse balansörlü Cg için conta takımı almalısın.
-
17 Haziran 2015, 19:37
O resimdeki anahtari nerden bulabiliriz ucuz biseyse bende alayim lazim olur cbf 150 icin
-
17 Haziran 2015, 19:44
O resimdeki anahtari nerden bulabiliriz ucuz biseyse bende alayim lazim olur cbf 150 icin
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...66987751/detay
Sizinki başka, CBF 150 için olanını alacaksınız.
-
17 Haziran 2015, 19:46
hiç mi adam gibi usta olmaz kodumun işinde. e nolacak bisiklet tamircileri çağa ayak uydurdu motor ustası oldu.
-
17 Haziran 2015, 19:51
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Debriyaj icin dimi bu aparat
-
17 Haziran 2015, 19:53
Debriyaj icin dimi bu aparat
Debriyajı sökmek için yağ pompası hunisini sökmen lazım onun için.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)