Vites dişlilerinden demir tozu yaparsın ancak. Biz eskiden leblebi tozu yaptığımız gibi
Vites dişlilerinden demir tozu yaparsın ancak. Biz eskiden leblebi tozu yaptığımız gibi
Motosiklette olabiliyomu dediginiz bilemiyorum, ancak arkadasimin arabasi baski siyirdiginda tamirciye kadar 50 km kadar sorunsuz gitmistim. Ama boyle bi durum yoksa neden yapasiniz?
araba şanzımanı gibi düşünmeyin motosikleti gazı kaparsanız hiç bişey olmaz. üstünden yük kalkınca şıkır şıkır geçiyor vites.
Eğer layıkıyla değiştirebilirseniz motordaki akıcılığı görürsünüz. Şart mı? Kesinlikle değil. Ama deneyin seveceksiniz
Küçük motorda öğrenmek iyi. Hata da yapsanız telafisi ucuz olur. Büyük motorda şanzımanı yemeyi istemez kimse.
Hocam düzgün yaparsak bir sorun olurmu? - her zaman çok hoşuma gitmiştir ama zararı vardır diye yapmaya devam etmedim - debriajlı vites değiştirirken vurduruyorum ama debriajsız çok rahat.
bilmeyenler doğrarsın,kırarsın diye yazmış ama,
motosiklet şanzımanı sıralı şanzımandır.debriyaj vardır ama kontrol ve kalkış için kullanılır.en büyük avantajı debriyajsız vites değiştirmeye izin vererek hız sağlamasıdır.çok pahalı yarış otomobilleri şanzımanları sıralı şanzımandır.
yükseltirken gazı anlık kapatıp açtığın sırada vites değiştirirsen sana avantajı olur hızlanma olarak.ben ciddi hızlanma sırasında kesinlikle basmıyorum debriyaja mesela.yükseltirken gaz kapama sırasında dişli üstündeki yükü aldığın için üst vitese şık diye geçer.hiç te zararı yoktur doğru zamanlamayla yapılırsa.örneğin s1000rr quickshifter ı sen elinle gazı kapatmasan bile vites çucuğunu yukarı ittirirken sensör tarafından bu algılanır ve ateşleme anlık olarak kesilir,dişli üstündeki yük kalkar ve vites bir üst vitese geçtiği an tekrar ateşlemeye devam eder ve ne debriyaj nede gaz kolunu hareket ettirmeden şıkır şıkır vites değiştirirsin
düşürürkende yapılır ama incelik ister yükseltmekten daha zordur.düşürürken çok sert frenleme ile kullanılacağından arkayı kilitleyebilirsin ve zamanlamayı doğru yapamazsan zarar verirsin gene
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)