Belirli bir devirde debriyaja basmadan vites atmanın bir zararı olur mu motora?
Belirli bir devirde debriyaja basmadan vites atmanın bir zararı olur mu motora?
debriyaji niye koymuşlar ki :-)
Hayırdır ya debriyajsız vites değiştirmeler falan, rossiyle pol pozisyonu içinmi kapışıyosunda debriyaj sana engel oluyor? Git bi quick shifter li motor al onunla yaparsın o işi.
Debriyajsız vites değiştir, karıya kıza hava atıcam diye motoru redline manyağı yap, sonra motor hırpalanmadı, dosta gider bi motor diye ilan aç malum sitede. ( bu kısımda genel olarak konuşuyorum)
İkinci el motor almayın arkadaşlar, bunlarda akıllansın.
Ben sık kullanmıyorum hocam motor. Sadece arkadaş ortamında muhabbetini duymuştum. Kusura bakmayın yanlış bir şey varsa ortada. Sadece merakımdan sormak istemiştim.
Estağfurullah hocam ne kusuru. 1000rrım olsa 1 den 2 ye çekmeye gerek bile duymam. Dediğiniz konuda fazla haklısınız.
pistte değilsen gereksiz. boşa zarar.
ayrıca arttırmakta nispeten daha az problem olur ama düşürmeye çalışırsan motoru kucaklarsın
Bazı motosikletlerde buna imkân bile yok. Vstrom meselâ.
Zararı olmasa ıslak debriyaj kaydirmali değil yarı otomatik cup motorlar gibi uretilirdi.
Motosiklet ruhlu araba - QQ - kullanıcısı.
Karı kıza şekil işi iyiymiş :D
Aralarındaki konuşma
; "üfff çocuğa bak nasıl vites değiştirdi ama" :D
Edit: redline manyağmış ama düşünce güzeldi ya
Bir gün bir kız durakta oturuyormuş kız çocuğa bakmış demiş ne güzel motor çocuk demiş bak şimdi çocuk debriyajsız vites atmış kız demiş ne kadar Valentino Rossi bir erkek.
arabada ve motorda debriyajsız vites değiştirmeyi bilmek şarttır, özellikle şehir dışı yolculuklarınız varsa ayrıca her araçta değişir hem arttırabilirsiniz hem düşürebilirsiniz, yeterki debriyajın ne işe yaradığını ve nasıl çalıştığını bilin. belki hiç lazım olmaz belki bir kere lazım olur ama dediğim gibi bilmek ve yapabilmek şarttır.
Buda videosudur iyi seyirler.
aragazlı vites düşürmeyi öğrenmek elbet sürüş becerisi öğrenmek lazım ama kullanmıyorum.
açıkçası bizim motosiklette de aragaz vermeden daha rahat düşüyor vites (msx125)
bu videosunu koyduğunuz herifte çoğu zaman ara gaz atmadan düşürüyor.
AEA da gördüğümüz için illa o olmalı diye düşünmeyin makinanıza nası rahat geliyorsa
Bir kere dalgınlığıma gelip debriyajı çekmeden yükseltmiştim vitesi
Ne absürt bir ses çıktı ne de bir sıkıntı oldu.
Benim başıma vitesle ilgili şöyle bir şey gelmişti.
Rampa yukarı çıkıyorum, 4.vitesteyim.
Motor devrini aldı, debriyajı çektim, her zamanki kadar kuvvet uygulayarak vitesi yukarı çektim, debriyajı bırakıp gazı açtım.
öööaaaarrrrggghhhhh diye anırdı ve gazı yemedi motor.
Gösterge paneline bir baktım, yeşil boş ışığı yanıyor.
Debriyajı çekip tekrar yükselttim vitesi ve 5'e geçti.
4'ten 5'e atarken boş vitese nasıl geçti bu motor var mı fikri olan?
benim motorumda hem vites küçültmek hem de vites yükseltmek için her devir uygun, ne güzel yapmış adamlar
debriyajsız vites geçişini sadece sol elim debriyajı sıkamayacak hale geldiğinde kullanıyorum ayrıca şa devrini tutturursak diye tabir etmeyelim insanlar yanlış anlıyorlar sanki misal 7 bin devirde atılıyo başka devirde atamazsın gibi bişi oluyor yada ben cok anlayışsızım herneyse gelelim konumuza debriyajsız viteste kimseye hava atamazsın hatta diğerleri debriyajla veya debriyajsız kimse farkına varmaz sadece herkesten daha cabuk hızlanırsın bu da öyle aman aman bir fark aacağın anlamına gelmez sadeece diğeri debriyajı sıktığında sen diğer viteste olursun hiç vites düşürmeyi denemedim olacağınıda sanmıyorum motor kompresöre girdiği için debriyajı kullanmadan vitesi nasıl atarsın yukarıdada nudayı izlerseniz her vites pedalına bascağı zaman gazı kesiyor oradaki yani gazı kestiğiniz andaki boşluğu yakalamanız lazım yoksa 285 ferguson gibi garc gurç sesler gelir ve hangi vitese atacaksanız dişlisini elinize alırsınız, gazı kestiğin gibi bir vites atıp hemen gazı verirsin aslında cok basit ama bir o kadarda tehlikeli cunku şanzımanı dağıtman an meselesi zamanı tutturamazsan gitti
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)