Merhaba arkadaşlar,
dün şişli de sarı renkli mt - 01 gördüm 2015 model, daha plakasını takmamıştı arkadaş.
İnternette arattım fakat bu motor Türkiye ye daha gelmemiş.
Bilgisi olan var mı ?
Merhaba arkadaşlar,
dün şişli de sarı renkli mt - 01 gördüm 2015 model, daha plakasını takmamıştı arkadaş.
İnternette arattım fakat bu motor Türkiye ye daha gelmemiş.
Bilgisi olan var mı ?
o modelin 2012 den sonra üretimi yok görünüyor
http://en.wikipedia.org/wiki/Yamaha_MT-01
Mt-01 2006 yılından 2009 yılına kadar Türkiye de satıldı. Vmax motoru var. Çok ağır , sadece 90 beygir üretebilen hava soğutmalı 2 silindirli motora sahip olması sebebi ile piyasada tutulmadı. Satın alan kendisi ithal etmiş olabilir. Bildiğim kadarı ile mt-01 toplu ithalatı yok.
mtnin gerçekten mt olduğu makine o 150nm tork ile. şimdikiler her ne kadar çok başarılı olsa da isminin hakkını ağabeyleri mt 01 ve 03 veriyor.
bildiğim kadarıyla üretimi yok.
Geçen hafta Bursada mavi renklisini gördüm epey heybetli duruyordu.
Bu motor ilk MT motorudur yamahanın ürettiği. 1700 Vtwin bir motoru var ancak düşük devir üreten ağır devirlenen ama torkun kralına sahip makinaydı.
Daha sonra Yamaha daha pratik kullanımı olan daha Enerjik MT serileri üretti. MT03 ve şimdi MT07 ve MT09 bence bu konuda Yamaha yeni bir sınıf oluşturmuş ve tüm motosiklet sektörüne kabul ettirmiştir.
Ne naked nede supermoto nede enduro tuhaf bişeydir bunlar )
Mt01 de v max bloğu yok .V max ilk nesil 1200 cc v4 bloktur, mt01 de ise 1700 cc v2 road warrior cruiser blogu vardir. Tabi enjeksiyon haritasi ile oynanip gucu ve tork degeri biraz yukari cekilmistir.
Arka maşa ve on takim r1 den alinmadir
Tam koleksiyonluk motosiklettir, uretimi durmustur.
Her an kafayi kirip almayi planladigim herkul...
Bugün benzinlikte gördüm. Yola çıktığında sesi çok fenaydı. 2 Silindir diyen olmuş ama bana 2 silindir gibi gelmedi
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)