saniyelik kazalar absnin önemi
Reklamlar
-
10 Haziran 2015, 22:39
bu gün Motorlardaki absnin önemini anladım.
etiler akmerkez önünde düz yolda azda olsa açık diye ufaktan biraz hızlandım.
tahmini 110 120 arası. otobüs duraklarının ordan bir köpek atladı onu gördüm geçtiğini.
sıkıntı yok gibi dururken birde ne göreyim.
köpeğin tasması var. kadın diğer uçta.
köpek diğer uçta. ortaya doğru bir ip çekilmiş ve ben oraya doğru gidiyorum.
işin güzel tarafı reflekslerim biraz gelişmiş.
AEA videoları izlemekten ön frene düzgün asıldım. önden yavaşladım ve önü azda olsa kazıklayıp kaydım.
işin güzel yanı düşmedim. kadın yanımdan geçti ve bana dediği şey. (birdaki motorum kesinlikle ABS Lİ OLACAK )
DİKKATLİ OLSANA.
şimdi size sorum. boş olduğu için orda biraz hızlanmam benim hatam ama bunun dışında ki hatam nedir.
Reklamlar
-
10 Haziran 2015, 22:47
Her an yola dikkatsizce köpek yada köpeklerin cikacagini ongorememek...
-
10 Haziran 2015, 23:00
On tekeri kizaklamak, muhtemelen asfalt yada yoldan kaynakli degil senden kaynakliydi daha sogukkanli ve iyi fren yapmaya çalış, hızın, ongorememen, tecrubesizligin(kopegi gormussun sıkıntı yok diyosun yol var , hizin 100 civari ve kopek gordun? Hic farketmez kedi kopek ordek sahin balina insan maymun, azalticaksin kardeşim hizini ip var yok farketmez yola atlayiverir)
-
10 Haziran 2015, 23:03
Uzun yolda 130 basarken önümüze köpek atladı ilerimde bi tane Jetta baya yalpaladı ama ben sakince hızımı 90'a kadar düşürdüm o arada köpekte geçti zaten. Köpek atlamalarında amaç makul hıza düşüp manevra yaparak köpeği ıskalamak olmalı durmak zaten imkansız, abs'yi çalıştıracak kadar asılıyosan frene zaten yanlış yapıyosun.
-
10 Haziran 2015, 23:04
Bence tasmalı köpekler ve tasmasız sahipleri yollara çıkmamalı yasak olsun gitsin dağda bayırda dolaşsınlar
-
10 Haziran 2015, 23:15
-
10 Haziran 2015, 23:16
yola köpek atlamış. Snappy x e selam olsun
-
10 Haziran 2015, 23:23
wantura adlı üyeden alıntı
bilgiler için teşekkürler
ama tam anlatamadığımı düşünüyorum. şöyle düşünün caddenin bir tarafından bir tarafına ip çekilmiş
ve uzaktan bu ip anlaşılmıyor. ben köpek geçince tehlike geçtiğini sandım ama abla köpeğin ipini açmış o bir tarafta köpek bir tarafta boydan boya ip ee ben burdan nasıl geçeyim
kızaklama konusuna gelince önümde iple 5 metre var. hızım 70 anca indirebilmişim. kızaklama dışında o aletle kaçacak yerde yok. ya duracaksın ya düşüp bir yerimi kıracaksın.
İpe takılsanız köpek uçardı boynundan asılıp gözümde canlandırabiliyorum. Neyseki kaza olmamış, bi dahakine 110-120 yapmayın. Semt içi giriş çıkışı çok, yaya trafiği fazla olan yerlerde 70 km hız bile çok.
-
10 Haziran 2015, 23:39
Geçmiş olsun, burada problem şehiriçi o denli işlek bir yoldaki yüksek hız.
ABS konusunda yorum yapmıyorum sonra ortalık karışıyor
-
10 Haziran 2015, 23:42
bilgiler için teşekkürler
ama tam anlatamadığımı düşünüyorum. şöyle düşünün caddenin bir tarafından bir tarafına ip çekilmiş
ve uzaktan bu ip anlaşılmıyor. ben köpek geçince tehlike geçtiğini sandım ama abla köpeğin ipini açmış o bir tarafta köpek bir tarafta boydan boya ip ee ben burdan nasıl geçeyim
kızaklama konusuna gelince önümde iple 5 metre var. hızım 70 anca indirebilmişim. kızaklama dışında o aletle kaçacak yerde yok. ya duracaksın ya düşüp bir yerimi kıracaksın.
Ben anladim da sen sanirim sadece 4 ayaklilari anlamissin...tasmasiz gezen cemkirenleri unutma....
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
11 Haziran 2015, 00:09
ABS olsaydi kesin onlari balonu elindeki iple sallayan cocuk gibi ardindan sallardin.
-
12 Haziran 2015, 06:11
bu gün Motorlardaki absnin önemini anladım.
etiler akmerkez önünde düz yolda azda olsa açık diye ufaktan biraz hızlandım.
tahmini 110 120 arası. otobüs duraklarının ordan bir köpek atladı onu gördüm geçtiğini.
sıkıntı yok gibi dururken birde ne göreyim.
köpeğin tasması var. kadın diğer uçta.
köpek diğer uçta. ortaya doğru bir ip çekilmiş ve ben oraya doğru gidiyorum.
işin güzel tarafı reflekslerim biraz gelişmiş.
AEA videoları izlemekten ön frene düzgün asıldım. önden yavaşladım ve önü azda olsa kazıklayıp kaydım.
işin güzel yanı düşmedim. kadın yanımdan geçti ve bana dediği şey. (birdaki motorum kesinlikle ABS Lİ OLACAK )
DİKKATLİ OLSANA.
şimdi size sorum. boş olduğu için orda biraz hızlanmam benim hatam ama bunun dışında ki hatam nedir.
ne diyim şimdi sana bahsettiğin güzergahı sana sayıyorum
BASIN SİTESİ GİRİŞİ(IŞIKLAR VAR)
GÜVERCİNLİK (IŞIKLAR VAR)
KOÇ KÖPRÜSÜ ÖNÜ (IŞIKLAR VAR)
AKMERKEZ A KAPISI (IŞIKLAR VAR)
4 TRAFİK IŞIKLARININ HER BİRİNİN ARASI ORTALAMA 250 İLA 300 METRE ARASI HIZ LİMİTİ 70 KM
başka suç arama bence.
motosiklet kullanıcısının ilk öğreneceği şey suçlu aramamak nedenmi
önüne biri atlayabilir sende ona çarpmamak için kırıp karşı şeride uçabilir ve araç altında kalabilirsin
hayatından olduktan sonra bir suçlu olup olmaması ne farkeder.
körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır
-
12 Haziran 2015, 06:35
Yahu Kendinizdede suç arayın biraz ,sırf bu konu için yazmıyorum ,motosiklete yeni başladım daha önce arabada kullandım ve çoğu araç kullanan abilerime arkadaşlarıma motorları fark ediyomusunuz diye sorduğumda,hayır etmiyoruz vızır vızır geçiyorlar göremiyoruz diyolar bi yandan haklılar ,bizim onları geçmemiz için izin istememiz lazım, yurt dışında nasıl bilmem ama türkiye için böledir. ben yapmıyomuyum bunları yazıyorum ama bende yapıyorum,ama dikkatli olmanız lazım sehir içinde hız yapmanıza gerek yok durabileceğiniz kadar gidin genellikle hatalı biz oluruz aynı şeritte adamın sağından geçmeye çalısıyorsunuz adam çukurvar kırdı ne olacak senin orada ne işin varki şerit onun?
Yaşamın Gizini Kendinin İzini Sürmek Güzel...
-
12 Haziran 2015, 09:17
Demek ABS li motorun olsa 280 le geçeceksin ordan =) Yahu ferrariler bile 50 ile zor gidiyor orda.
-
12 Haziran 2015, 09:47
Kadın doğru söylemiş, dikkatli olsana.
Otobüs duraklarının olduğu yerde niye 110'la 120'yle gidiyorsun?
-
12 Haziran 2015, 14:31
Samet Ağır adlı üyeden alıntı
Her an yola dikkatsizce köpek yada köpeklerin cikacagini ongorememek...
noktasına kadar katılıyorum abi
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)