=( çok üzüldüm
=( çok üzüldüm
çok geçmiş olsun sanırım en önemlisi sevdiklerinizden kopmamış olmak
Geçmiş olsun arkadaşım. Burada yazmaya devam etmen bile hayata tutunmaya devam edebildiğinin göstergesidir. Başarılar ve mutluluklar dilerim.
Hayata bağlanışınız, yaşam sevinciniz takdire şayan.
Büyük geçmiş olsun.
Yazınız çok etkileyici.Yaşam sevincinize ve pozitifliğinize hayran kaldım Allah yardımcısınız olsun.
Saat 1 den beri dönüp dönüp tekrar okuyorum, o anı gözlerimi kapatıp oturduğum yerde yaşıyorum. Kanım çekiliyor ve korkuyorum.
Sevgili kardeşim öncelikle büyük geçmiş olsun, hatırlatmak isterim ki her şerde bir hayır vardır der büyüklerimiz. Bugüne kadar yürüyebilen olmadı demişsin ancak ben azimle durmadan çalışan ve bunu başaran bir kişinin videosunu izlemiş idim. Kendini tanıtırken doktorların kendisine geçirdiği kaza sonrasında asla yürüyemeyeceğini söylediğini belirtiyor idi.
İlk zamanlarda yoga ve belden üstündeki kaslarını çalıştırarak başlamış ardından kol gücü ile koltuk dernekleri ile kendini hareket ettirir hale gelmiş idi. Tabi uzun zaman hareketsiz kalmaktan çok kilo almış olduğu için ilk çalışmaları hem kilo vermek hemde kaslarını güçlendirmek üzerine olmuş idi. Video boyunca bu beyin gelişimini, nasıl sadece kol gücü ile bütün vücudunu hareket ettirebildipine şahit oluyorduk. Timeline tadında çekilmiş bu video da obezite boyutunda kilolu ve engelli bir adamın nasıl atletik bir adama dönüştüğüne şahit oluyor idik. Video nun sonuna gelindiğinde asla yürüyemeyeceği söylenen adamın nasıl koştuğunu görüyorduk
Video yu bulursam mutlaka sizinle paylaşacağım . Ancak zaten satır aralarında sizin ne kadar hayat dolu ve ne kadar inatçı olduğunuz anlaşılıyor.
Fiziken yanı başınızda olmamakta inanın şu anda ruhen sizinleyiz. Allah yar ve yardımcınız olsun, yoruldanızda vaz geçmeyin.
Video yu bulur bulmaz paylaşacağım, belki farklıdır rahatsızlıklarınız ama olsun
Saygılarımla
Bu video yu herkes seyretsin, Never give up! Asla pes etme !!,
Arthur Boorman körfez savaşında piyade ve vuruluyor felç oluyor, asla yürüyemeyeceği söyleniyor, kendini dünyaya karşı kapatıyor bir gün TV programlarında gördüğü YOGA yı merak ediyor ve kasetlerini sipariş ediyor ... videonun sonunda boğazınız düğümlenecek gözleriniz yaşaracak..
Çok büyük geçmiş olsun, Allah sizi sevdiklerinize bağışlamış.
Video yu buldum anladığım kadarı ile aynı problem değil ama cesaretinizi ve yaşama sevincinize bir nebze daha katkısı bulunur ümidi ile sizinle paylaşıyorum
Youtube da: arthur's transformation (extended cut) - never, ever give up!! Olarak aratabilirsiniz
Edit:Zaten ben yazarken bir arkadaşımızda paylaşmış
Ne yazayım bilemedim ki. Hepmiz ipin ucunda yaşıyoruz. Hele bizim ülkemizde. Sadece motor kullanıcıları olarak değil. Her yönden.
Geçmiş olsun diyeceğim ama geçen geçmiş zaten. Yaşam devam ediyor her yönüyle. Var olmak gerek içinde ne şartta olursa olsun.
Ne desem bilemedim. Boğazım düğümlendi. Eski mesajlarınıza baktım. 2014 sonuna doğru birden kesilmiş... Sizi hiç tanımasam da inanın çok ama çok üzüldüm.
Ayrıca bu mesajınız herkes için çok yapıcı ve ibret verici bir paylaşım olmuş. Bunun için kendi adıma size teşekkür ederim. Zira sizin yerinizde hepimiz olabilirdik, olabiliriz de.
Yola akmış bir karış yağ yüzünden benzeri bir kazayı ben de atlatmış ve ucuz kurtulmuştum. Bir dahakine böyle şanslı olmayabilirim. O gün bugün virajlara çok daha yavaş girer oldum.
Hızlı girdiğimiz virajın sonunda yağ, moloz, kasa, varil, canlı ya da ölü kedi, köpek, (hatta domuz!) her an her şey çıkabiliyor. Çünkü burası Türkiye.
Bu yüzden virajlara lütfen geride kalanları da düşünerek daha temkinli girelim. Tekrardan büyük geçmiş olsun.
Sanırım sizi eniyi anlayabilecek insanlardan biri T9-T10-T11 omurlarını kırmış ve şans eseri (ki buna kader deniyor) kalıcı hasar almadan atlatmış biri olarak ben olabilirim.omurlarımı kırdığımda henüz motor kullanmıyordum ve hiç beklemediğim bir anda bu durum başıma geldi. İyileşme sürecinde hep felç kalırsam ne yapacağımı düşündüm eminim ki kabullenmesi çok zor bir durum.
Yalnız nacizane bir önerim var, olur da aklınıza acaba motor kullanmasaydım bnlar başıma gelmez miydi gibi sorular gelirse hiç düşünmeyin. Çünkü hiç beklemediğiniz bir anda hiç olmayacak bir şey başınıza gelebiliyor ve biz buna kader diyoruz. Bunu anladıktan sonra hayatta başınıza gelen şeylere çok fazla takılmıyorsunuz çünkü biliyorsunuz ki bu kaderinizde var ve ne yaparsanız yapın bundan kaçamazsınız. Umarım bundan sonraki hayatınızı mutluluk ve huzur içinde geçirirsiniz.
Allah yardımcınız olsun . Yazacak söz bulamıyor insan ...
Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F
Bir yıldızın çekirdeğinde hidrojen atomları milyarlarca yıl çarpışarak helyuma dönüştü.Hidrojen bitince bu sefer helyum atomları milyarlarca yıl çarpışarak karbon atomlarını ve periyodik tablodaki diğer elementleri oluşturdu.Sonunda yıldızın çekirdeği tamamen demirle kaplanınca bir süpernovaya dönüşüp patlayarak oluşturduğu elementleri evrene saçtı.İşte biz insanoğlunu oluşturan karbon gibi temel yapıtaşları , evrendeki kozmolojik fırınlarda böyle milyarlarca yılda pişerek meydana geldi.Oysa bizim ömrümüz 70 yıl.Yani bir kelebeğin dala konup kalkması ya da gözün kapanıp açılması kadar kısa bir ömrümüz var.
Biz bu dünyaya günübirlik ziyarete gelmiş misafirleriz.Ancak Yaradan bizim ruhlarımızı sonsuz ömürde yarattı.Gerçek mutluluk ve gerçek huzur Yaradanımıza vardığımız an olacaktır.Şu kısacık sınav dünyasını hatasız atlatabilmeyi Allah hepimize nasip etsin.Cahillikle işlediğimiz günahları affedeceğine , gaffur ismiyle , cahillikle işlediğimiz günahların üzerini örteceğine inanadığımız Yaradanımız hepimize hidayet verir inşallah.
Kardeşim sana büyük geçmiş olsun.Önemli olan hayatta başımıza gelenlerle nasıl mücadele edeceğimiz.Hayatımıza nasıl yön vereceğimizdir.Senin bütün zorlukların üstesinden , inançla geleceğinden eminim.Allah sana akıl sağlığı vermiş.Çok iradeli ve zeki bir insan olduğun zaten ortada.Mutlaka faydalı bir takım meşgaleler bulacağından eminim.Bol bol kitap okursun inşallah.Gerçek müslüman zaten canını ve malını , ahiret huzuru için Allah'a satmış insandır.Gerçek mümin kellesi koltukta gezen , dünya hayatına tenezzül etmeyen insandır.Ancak Allah insana ilim yapma yeteneği verdiyse ve en büyük sevap olarak bilim yapmayı gösterdiyse , senin önünde de bilim yapmana engel bir durum göremiyorum.İnsan Allah'ın verdiği aklını önce takva için ve Allah'a iman için kullanıp sonra da bilim yapmak için meşgul ederse , ondan daha huzurlusu olamaz.
Allah yolunu açık etsin.Yardımcı olabileceğimiz her konuda da arkandayız.
Cok geçmiş olsun insan ne yazacagini bilemiyor
Dostum, azmine ve hayata pozitif yaklaşımına hayran kaldım. Hep böyle güçlü ol, her zaman mutlu ol inşallah.
Aslında hepimiz için filmin sonu belli. Biraz uzun veya biraz daha kısa, hepimiz vaktimiz gelince gideceğiz. Ancak bu kısacık zaman diliminde başımıza türlü türlü hadiseler gelebilir. Bizim şer dediğimiz aslında hayrımıza da olabilir.
Eğer yaşadıklarını bir imtihan olarak görürsen,şuan gösterdiğin sabır ve inançla hayatına da devam edersen inşallah sonunda kazanan yine sen olacaksın dostum.
Hep mutlu ve hep inançlı ol inşallah...
hocam süslü edebi lafları kanseri atlattğımdan beri sevmem lakin kolay değil yaşadıkların burada paylaşabilme kendini ifade
edebilme kabiliyetin saygı duyulacak cinsten...ne cenabet adamım ben dememe sebep olan kanser olayından sonra trafik kazası
gecirdim beni emniyet kemeri kurtardı fakat arkadışımın hatırlayamıyorum tam L2 omuru kırıldı yanılıyor da
olabilirim tedavi sürecinde iyileşme de en büyük sıçramayı GATA da gerçekleştirdi imkan varsa GATA seçeneği gözden geçirilmeli
tekrar geçmiş olsun
Okuyan cevap yazan, hatta yazmayıp okuyup geçen bile üzülmüştür bu olaya..bende omurilik felçli bir yakını olarak şunu söylemek istiyorum..durum o kadar vahim geldiki hepimiz bilinç altımızda senden ''bir hata yaptığım için başıma bu geldi'' demeni bekledik en azından benim için öyle mesela; ''korumam eksikti sırtlığım yoktu'' falan gibi..ama bu iki teker işlerine yeni merak salan biri olarak en doğru bilgi tam koruma bile peçeteye sarılmış yumurta gibi mantığı bana göre çok doğru... Senin koruman ve dikkatin tam olmasına ramen bu olay başına gelmiş..kaza ve kadere tam inanan biri olarak içindeki yaşama hevesin mutluluğun hiç bitmesin hayata hep pozitif bak. Allah yardımcın olsun
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)