Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

kötürüm olmak

REKLAM ALANI
    asde06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial Mr 150 Vulture
    ben bu kadarla atlattığıma şükrediyorum, ağrı sızı var ama yapacak bir şey yok, Allah daha beterinden saklasın, bir musibet bin nasihatten iyidir demiş atalarımız, ne güzel demişler..ne olursa olsun şükretmeyi bilmek gerek, her olaydan bir ders çıkarmak, bir şeyler öğrenmek, geçirdiğiniz kazaya üzüldüm ama metanetli duruşunuza da hayran kaldım, helal olsun dedim..Allah'Tan acil şifalar dilerim..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Oldjack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fz6 Fazer
    nacizane tavsiyem, bir kitap yazın. Bu Entellektüel birikim boşa gitmesin. Kendinizi inanılmaz iyi ifade ediyosunuz.
    ceydamer bunu beğendi.

Yazdıklarınızdan umutsuzluk değil, umut çıkıyor. Her şey gönlünüzce olsun.

Motosikleti
    Xciting25Ori - SYM WOLF - Xmax400 - NC750D integra
    Motora Yamaha R6 ile başladığını bildiğim komşum, 1.köprüde Altunizade - Köprü istikametinde hızla ilerlerken, en sol şeritte bulunan aracın tam sağ yaparak son anda Altunizade'ye girmek istemesi üzerine, ön sağ lastikten 160 km/h ile frensiz çarpıyor (zira gazı açarak kurtulmayı planlıyor) ve motor 3 parçaya ayrılırken, kendisi bilenler bilir ümraniye çıkışına kadar sürükleniyor. Sadece kask, mont ve eldiven var. Ancak inanır mısınız en ufak bir zedelenme, yanık, kırık vs hiç bir şey yok. Kadran 160 km'de takılı kalmış.

Demek istediğim bu işler tamamen takdiri ilahi. Biz biliriz ki 100 km'nin üzerinde hayati risk çok ama çok fazla ama gel gelelim 160'le giderken bile hiç bir şey olmayan insanlar var. Allah hepimizi korusun.

Motosikleti
    Hayaller PCX 125 Hayatlar Mondial 100 Loyal
    Tüm konuyu baştan sona okudum.. Hocam sizin durumunuza bakınca söylenecek tek bir şey var; Demek ki insanın dik durması için omuriliğe ihtiyacı yok...

Sabır ve itikadınızı ayakta alkışlıyorum...
    Emreerol bunu beğendi.

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    konuyu açan arkadaşa selam ve sevgiler öncelikle...hayatın içinde herşey oluyor...çoğu şeylerin başkalarının başına geleceğini sanırız...algı böyledir..habrlerde başkaları kaza yapar...komşumuz ölür...birileri sakatlanır...birileri yaralanır...evde otururken kapı önünden ya da yolda ilerlerken karşı şeritten gelen ambulans hep başkalarını taşır sanki...biz hiç o ambulansın içinde olmayız...

ama ben o ambulansların içinde bir gün taşındım...sağlam olarak...havalimanında turizm transfer şoförüyken 2010 yılında domuz gribi belirtileri başgösterince beni ambulansa aldılar...Çapa da karantina da kaldım ...gıda zehirlenmesiymiş .. o ambulansın içinde olmanız lazım...ambulansa binince bilincinizin kapalı olmasını tavsiye ederim... sağlam adamı bozacak derece sallıyor sizi..inince zaten olmayan baş dönmeniz başlıyor gemiye binmişte fırtınaya yakalanmışsınız gibi...Allah kimseyi hastaneye hapishaneye karakola düşürmesin derim hep...

hastanede yattım..kulak zarı ameliyatı ve sonrası hem Cerrahpaşa da hemde Ankara Mevki Askeri hastanede en az 10 gün yatmışımdır...hastane işleride çok zordur...ama hep o hastanedne şifayı bulup çıkmışsınızdır...yani iyileşmeyen tek hastalık sizi son nefesinize kadar yalnız bırakmayan adeta bir gölgeniz gibi peşinizde olan engelli olma durumudur...

2005 de bu foruma girince 2007 den sonra da yine aynı heyecanla bir enggelli forumuna üye olmuştum...motorcu dostlarım kadar engelli dostlarımda çoktur..çok engelli organizasyonuna katıldım..çoğunun artık engeliyle yaşamaya alıştığına şahit oldum...bu aslında benide yüreklendirdi...

arkadaşlar engelli insanları engellilik yıkmaz bitirmez...o travmayı bir şekilde atlatırlar atlatmaya çalışırlar...engelliye asıl vuran acıma duygusu...ah vah eden bakışlar...ve acıma duygusuyla haddinden fazla aşırı tepkiler vermek...bu incitir..kendimiz bile bir engelli bireye nasıl davranacağımızı bilmez iken çocuklarımızı bu husus da nasıl bilinçlendireceğimiz meçhul...

bir insanın hayattaki en büyük kaygısı sevdiklerini kaybetmektir...benimde öyle belki ama aslında en büyük kaygılarımdna biri engelli kalmak...bir kaza sonucu sağlığımı yitirmek ve zor şartlarda hayatımı sürdürmek...bu da benim en büyük korkum...güvenlikci olduğum için bir kere işimi kaybedicem hayat kalitem değişecek vesaire vesaire...her motorcu bir gün engelli kalmaktan korkmalıdır...ölmekten korkmamalıdır...ölümden korkmak diye bir kaygı olamaz...çünkü zaten ölüm aslında bir ödüldür hediyedir belki yaşamın sonlanması (inancımıza göre) gerçek ulvi sonsuzluğun başlangıcı anlamına gelir...ölümlerin hayırlısını dilerim hakkımızda...ama acı çekmek sakat kalmak benim en büyük korkularımdan biridir...

Allah bu konuyu açan arkadaşa sabır versin...kişiliği güçlüyse bu zor günleri aşar...aşmasını umuyorum...

hatta eğer uygun görürse yazın kendisini ziyaretede gidebiliriz...en az 100 motorcuyla gitmeyi taahhüt ediyorum...en az 100 diyorum 100+ yani konuyu açarım bir ev ziyareti için kalabalık olabiliriz belki ama Ağustos EYlülde neden olmasın derim...tabi kendisi bizi kabul ederse... peşimden çok arkadaş gelir bilirim...ordu gibi yığılırız eve ya da bir mekan belirlenir...deniz kenarı olur...orada oturur çekirdke çitleriz hacı sen oraya gelirsin...
    ceydamer ve Evrenalpar bunu beğendiler.

5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)