selamin aleykum.Motoru ilk calistirdigimda motor sogukken istop ediyor boştayken felan gaz vermedigimde istop ediyor ama motor ısındıgında böyle bi sorun yok bu normalmi ?
selamin aleykum.Motoru ilk calistirdigimda motor sogukken istop ediyor boştayken felan gaz vermedigimde istop ediyor ama motor ısındıgında böyle bi sorun yok bu normalmi ?
Normal, jikleyi çeksen de çekmesen de karbüratörlü motorlar soğukken ilk 1-2 dakika gaz vermeden rölantide durmaz. Dursa bile 15-20 saniye sonra stop eder.
Motorun marka model nedir onu da yazarsan normal mi değil mi tam söyleriz ama şunu bilmekte fayda var, motorlar ilk çalışmada varsa jigleleri çekilir ve 2-3 dk ısınmaya bırakılır motorun hayabusa da olsa cg de olsa mutlaka ilk çalışmada motoru ısıtmalısın.
benim motorum ısındıktan sonrada gaz vermezsen 1-2 dk sonra istop ediyor hatta ışıklarda istop ettiği çok oldu
Aynı sorundan bendede var ısıtmadan çıkarsam karbüratörden çat çat patlama sesleri geliyor ve stop ediyor
Sabah jikleyi çek,ısınsın motor 30 saniye yahut 1 dakika.Sonra motor kendini toparlar. Toparlamıyor ve stop etme kesilmiyorsa rölanti ayarına bak.
Dağda yaşamanın faydalarından biri; motoru çok az ısıttıktan sonra yokuş aşağı inerken viteste iniyorum sakin sakin. Aşağı indiğimde motor ısınmış oluyor Bir de bu ara jiklesiz çalışmaya başladı benim motor, devir 1k dan aşağı olmadığı için müdahale etmiyorum kafa rahatladı valla.
Merhaba,
istop değil , stopdur o , istobu çocukken oynardık biz.
soğukken normal.ısındığında ışıklarda stop ediyorsa rolanti ayarındandır. şimdi ybr dedin kimse bişey demedi bi çin malı olsaydıda görseydin nasıl yerden yere vurulacaktı motorun... :D
Rölanti ayarından kaynaklanıyor gibi, servisde 5 dk da çözerler...
benim motorda ısındıkdan sonra her duraksadığımda stop ediyor,rolanti ayarımı yoksa sibob ayarımı gerek zira ben sıfır aldım makineyi hiç sibob ayarı yapılmamışdı motora normal ilk çalıştırma filan güzel ama ısınınca motor duraksamalarda ya stop ediyor yada öksürme yapıyor
rolanti ayarıyla sorun çözülmez ise karbüratörün alt kısmını sökün (şamandıranın olduğu yer) orada rolati kanalından gelen memeyi iyice temizleyin.sökmüşken diğer memeyide temizlemeyi ihmal etmeyin.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)