Başlangıç Ekipman Tavsiyesi
Reklamlar
-
10 Haziran 2015, 00:56
Merhaba arkadaslar
Forumunuza yeni katıldım öncelikle yanlis bir yere konu açtıysam simdiden cok özür dilerim ... Arkadaslar bu ayin sonunda Honda CBR 125r marka ilk motorumu alacagim insallah yasim 21.. 3 yıldir aktif olarak arac kullaniyordum yaklasik 25000 km yi devirmisimdir bu surede ancak ögrencilik sebebiyle araba trafikte ama hic motor tecrubem yok arabaninda bakimidir benzinidir cok yormaya basladi sonra kendime bu motoru almaya karar verdim ..
Benim asil aklima takilan ve siz sayin kardeslerimden ve abilerimden tavsiye bekledigim konu "ekipman" konusu .. Güvrnlik benim icin cok önemli keske gucum olsaydida 4 5 bin tl ayirabilseydim ama baslangic icin sadece 1250 tl lik ekipman bütcem var ...
Benim dusundugum ekipmanlar
Nolan N64 kask
Dainese Ceket
Dainese Eldiven
Ve mafsallı dizlik .. Bot ve pantolonu ne yazik ki maddi durumlardan oturu yaz sonuna birakmak zorundayim ... Sizlerin ekipman olarak önereceginiz modeller yada markalar varsa beni mutlu edecektir .. Tesekkurler
Reklamlar
-
10 Haziran 2015, 02:12
Bence pantolon onemli, tecrubeyle sabitledim bunu cunku :D umarim hic gerek kalmaz o tecrubeye hosgeldiniz
-
10 Haziran 2015, 07:29
O zaman motor isinide yaz sonuna birakacaksin haci...
-
10 Haziran 2015, 07:59
http://www.gungormotor.com/urun/776/SHOEI-XR-1000-GRI-KASK.html
http://www.hudsonderi.com/?urun-183-2521-c-hlk-bay-robocop-cordura-tekstik-ceket
http://www.hudsonderi.com/?urun-1055-8210-01-tiger-red
http://www.hudsonderi.com/?urun-758-967-hlke-dizlik-mafsalli
hayırlı olsun...
-
10 Haziran 2015, 08:49
natila adlı üyeden alıntı
http://www.gungormotor.com/urun/776/SHOEI-XR-1000-GRI-KASK.html
http://www.hudsonderi.com/?urun-183-2521-c-hlk-bay-robocop-cordura-tekstik-ceket
http://www.hudsonderi.com/?urun-1055-8210-01-tiger-red
http://www.hudsonderi.com/?urun-758-967-hlke-dizlik-mafsalli
hayırlı olsun...
Sayın Natilla vaktinizi ayırıp cevap yazdıgınız icin gercekten cok tesekkür ederim ... Kaskımı nolan N64 almak yerine shoei xr1000 almaya karar verdim ancak ceket konusunda hala tam emin olamadim dainese en kaliteli alınabilecek ceket demisti acaba önerdiğiniz ceket ile dainese i kardilastirirsak hangisi daha güvenli olur .. Tesekkurler
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:47 ----------
seta34 adlı üyeden alıntı
Bence pantolon onemli, tecrubeyle sabitledim bunu cunku :D umarim hic gerek kalmaz o tecrubeye hosgeldiniz
Tesekkürler Umarim hic bir ekipmana gerek kalmaz ama burasi turkiye motora yada motorluya cok saygi duyulan bir ulkede yasamiyoruz maglesef tedbiri elden birakmamak gerek .Motoru alir almaz hemen temin edecegim Tesekkurler
-
10 Haziran 2015, 09:33
Ahmet hocam dizlik olayini unutun ilk darbede firlar gider, ayrica standart pantolon asfaltta suruklenmeye dayanmaz, isi birkac saniyede yuzlerce dereceye cikacagindan doku kaybi yasarsiniz. Hic dainese vs takilmayin toplam butceye hepsini sigdirin, tech90 kevlar pantolon 232 tl, bot 150tl bunlari da ekleyin butceyi ayarlayin, eksik ekipmanla yola cikmayin sakasi yok isin...
-
10 Haziran 2015, 09:41
Darkcity2000 adlı üyeden alıntı
Ahmet hocam dizlik olayini unutun ilk darbede firlar gider, ayrica standart pantolon asfaltta suruklenmeye dayanmaz, isi birkac saniyede yuzlerce dereceye cikacagindan doku kaybi yasarsiniz. Hic dainese vs takilmayin toplam butceye hepsini sigdirin, tech90 kevlar pantolon 232 tl, bot 150tl bunlari da ekleyin butceyi ayarlayin, eksik ekipmanla yola cikmayin sakasi yok isin...
Agzinza sağlık,
Kesinlikle 60 tl 100 tl kadar bir miktar dizlige ayirmayin.. Onun yerine üzerine biraz daha ilave edip , pantolon ve bot için birikim yapın,temin edin.. Maddi durum ise motor almak için biraz daha bekleyebilir.
Bir kazaya karışır,sebep olur ya da dahil olursanız kirilmis bir bacak, doku kaybı yasadiginiz bir bacak , kırık bir ayak , kopmuş bir ayak istemezsiniz, ve hiçbir keşke ne zamanı geri getirir ne sağlığınızı.. Su an dizlik kullanıyorum.. Inanır misiniz ne cc fark eder ekipman seciminde ne de hız .. Siz tin tin gidecek dahi olsaniz,freni patlamış bir aracin carpmayacagi ya da siz kirmizi ışıkta beklerken yeşile dönmesi halinde arkadan gelen aracin nasilsa kalkış yapacak mantıgi ile size carpmayacagi ne malum..ya da bir tiri sollarken, farketmediginizz tali yoldan çıkış yapan aracin şize yandan dokundurmayacagi ne malum...
Lutfen madem maddi durum, biraz birikim yapin pantolon ve çizme de ilave edin alacaklarin içine...
-
10 Haziran 2015, 09:45
Moderatör
oluroyle adlı üyeden alıntı
Agzinza sağlık,
Kesinlikle 60 tl 100 tl kadar bir miktar dizlige ayirmayin.. Onun yerine üzerine biraz daha ilave edip , pantolon ve bot için birikim yapın,temin edin.. Maddi durum ise motor almak için biraz daha bekleyebilir.
Bir kazaya karışır,sebep olur ya da dahil olursanız kirilmis bir bacak, doku kaybı yasadiginiz bir bacak , kırık bir ayak , kopmuş bir ayak istemezsiniz, ve hiçbir keşke ne zamanı geri getirir ne sağlığınızı.. Su an dizlik kullanıyorum.. Inanır misiniz ne cc fark eder ekipman seciminde ne de hız .. Siz tin tin gidecek dahi olsaniz,freni patlamış bir aracin carpmayacagi ya da siz kirmizi ışıkta beklerken yeşile dönmesi halinde arkadan gelen aracin nasilsa kalkış yapacak mantıgi ile size carpmayacagi ne malum..ya da bir tiri sollarken, farketmediginizz tali yoldan çıkış yapan aracin şize yandan dokundurmayacagi ne malum...
Lutfen madem maddi durum, biraz birikim yapin pantolon ve çizme de ilave edin alacaklarin içine...
Sabah sabah içimi kararttın, kopartıp dikmişsin yine, cerrah ol sen cerrah ..
-
10 Haziran 2015, 09:50
-
10 Haziran 2015, 09:54
Moderatör
Oo geçti o isler, üniversiteye tekrar don , tekrar oku bir altı yil.. Gerci tibba başlamış olsam cidden son yılı okuyor olurdum yine ama
Dizlik almasin ben gibi, direkt full ekipmanla başlasın diye seeettim
Son pismam
Son pismanlik fayda etmez, biri gelir yandan bir şekilde carpar, en iyi ıhtimal ezilme olur. Yürüyemez bir ay..
Yanlış düşünüyorsun demedim zaten, gayet haklısın. Equipment is must
-
10 Haziran 2015, 09:55
Agzinza sağlık,
Haklısınız hocam
En tatlı sabahlaaar kopmayla başlaaar motosiklet.neeeet
-
10 Haziran 2015, 10:05
-
10 Haziran 2015, 10:52
full korumali pantolon uzerimdeyken dusuk hizda virajda devrildim kalktigimda asfalttan dizimde siddetli agri vardi ki kislik korumali pantolon hem kalin hem iclikli hem korumali... evet ice giyilebilen var ama cok terletiyor...
-
10 Haziran 2015, 11:16
dizlik için görüşlerinize katılmıyorum iyi bir dizlik tec90'nın pantolonun'dan daha iyi koruyacaktır bende ikiside var 2013'te yaptığım kazada dizlik değilde tech90'nın pantolonu olsaydı dizimde kırılacaktı..
-
10 Haziran 2015, 11:21
http://www.feyizoglu.com/Mafsalli-Dizlik_47527.html#0
Linte verdiğim dizliği kullanıyorum. Çift mafsallı, motocross için aslında ama hem yürürken çok rahat ediyorsunuz hem de klipsli olduğu için güzelce sıkıştırıp sabitliyorsunuz, fırlama gibi bir durumu söz konusu değil. Tavsiye ederim. Kevlarlı kot pantolonların kimisinde kısa diz koruması var, kimisinde uzun neredeyse bileğe kadar olanı var. Uzun Sas-Tec korumalı modeller alınabilir. Örnek pantolon bulduğumda ekleyeceğim linkini ;)
-
10 Haziran 2015, 11:24
Bence üzerinden biraz alıp YBR alın, geri kalan parayla da ekipmanın şahını dizersiniz
-
10 Haziran 2015, 20:41
hakikiteker adlı üyeden alıntı
Bence üzerinden biraz alıp YBR alın, geri kalan parayla da ekipmanın şahını dizersiniz
Ben bir tane peugeot mobilet falan alayim R6 ya biniyormus gibi tulum arai kask falan ne dersiniz sayın hakiki teker :D ;)
-
12 Haziran 2015, 02:09
-
12 Haziran 2015, 02:59
Hocam Tech90 City Kevlar pantolon kullanıyorum. 230 liraya almıştım. Gayet memnunum. Arkadaşlarında söylediği gibi dizlik yerine bir pantolon ve altına mutlaka bir bot kullanmalısın. Dizlik kaza anında fırlayıp gitmese bile, görevini gayet iyi yapıp darbeyi emse bile pantolonun olayı farklıdır. Kazadan sonraki sürüklenme anında kot pantolonlar veya herhangi bir kumaş pantolon anında yırtılır, dikiş atar ve derin asfaltla temas eder. Kevlar pantolon yerine deri almanı bile öneririm ama kot görünümlü kevlarlar gerçekten hem spor bir görünüm veriyor hemde ciddi derecede koruyor. Dizlik ve kalça koruması mevcut. İsteğe göre değiştirebilirsinde bir file içinde pantolona sabit bunlar. Veya koruma önemli deyip bütçe artarsa kevlar bir pantolon alıp birde harici dizlik takabilirsin. Bunlar senin tercihine göre değişir. Ama lütfen sadece dizlik takıp gezme. Çok yakın bir arkadaşımında beni dinlememesi üzerine bacağında azda olsa sürtünmeyle oluşan yanıklar mevcut.
Tekrar mutlaka bir pantolon almanı öneriyorum.
Şimdiden aramıza hoşgeldin, tekerin düz bassın.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)