ehiyetsiz kulanmayın lütfen
Reklamlar
-
09 Haziran 2015, 16:07
demin tarlabaşında çevirmeye girdim.artçımın kaskı yoktu uyardığım halde bindi malesef.cezayıda kendisi üstlendi tabi.biri daha vardı yeni noterden çıkmış motosikletini almış ama ehliyet yok.çok uğraştım polisle abi yazma etme diye 1600 lira olmadı.kasktan kes falan dedim ama dinlemedi ehliyetsiz sürmeyin yazık günah valla.
Reklamlar
-
09 Haziran 2015, 16:14
ben köyde sürüyorum trafiğe çıkmıyorum ehliyetim olmadığı için
-
09 Haziran 2015, 16:27
Şileye gittik arkadaşlarlar ile hepsinde eski motorlar var. evraklı ancak satışımı yok ne, hepside mahalleden arkadaşlar. mangal felan yaparız dedik. gittik. şile belediye plajının otoparkı boştu hareket yapıyorlardı, tesadüfen sivil geldi uyardı. sonra akıllanmadılar, devam ettiler. sanırım şikayet geldi. bu sefer direk trafik geldi. hepsinden evrakları istedi. iki tanesinin evrağı yoktu. motorlarını bağladılar. aynı zamanda hiç birinin ehliyetide yoktu. herbirine 1600 liradan ceza yazdılar ağzımı bile açamadım. 6 kişiydik ben dahil.
polis bana döndü aynen dediği şu " kardeşim senin bunların içinde işin ne? sana ehliyetsizler ile gezmekten dolayı 1200 TL yazıyorum şimdi "dedi. o an ben şok zaten. ağzımı gene açamadım, abi diyecektim ki şaka yaptım da bu dengesizler ile dolaşma dedi. hareket yaparken yakalanan arkadaşımın motorunun evrağı yoktu. motoru bağlandı +388 TL trafiğe açık alanda trafiği tehlikeye atmaktan +1600 TL ehliyetsizlikten ceza yedi. birde motordan düşüp takla atmıştı o gün, yanıklarıda cabası
-
09 Haziran 2015, 16:35
atillatopal9 adlı üyeden alıntı
Şileye gittik arkadaşlarlar ile hepsinde eski motorlar var. evraklı ancak satışımı yok ne, hepside mahalleden arkadaşlar. mangal felan yaparız dedik. gittik. şile belediye plajının otoparkı boştu hareket yapıyorlardı, tesadüfen sivil geldi uyardı. sonra akıllanmadılar, devam ettiler. sanırım şikayet geldi. bu sefer direk trafik geldi. hepsinden evrakları istedi. iki tanesinin evrağı yoktu. motorlarını bağladılar. aynı zamanda hiç birinin ehliyetide yoktu. herbirine 1600 liradan ceza yazdılar ağzımı bile açamadım. 6 kişiydik ben dahil.
polis bana döndü aynen dediği şu " kardeşim senin bunların içinde işin ne? sana ehliyetsizler ile gezmekten dolayı 1200 TL yazıyorum şimdi "dedi. o an ben şok zaten. ağzımı gene açamadım, abi diyecektim ki şaka yaptım da bu dengesizler ile dolaşma dedi. hareket yaparken yakalanan arkadaşımın motorunun evrağı yoktu. motoru bağlandı +388 TL trafiğe açık alanda trafiği tehlikeye atmaktan +1600 TL ehliyetsizlikten ceza yedi. birde motordan düşüp takla atmıştı o gün, yanıklarıda cabası
ama şöyle bir gerçek de var, ülkede cezalar trafiğin güvenli olmasından daha çok devletin kasasına gelir olarak kesiliyor, o akıllı arkadaşların olmasa daha az ceza kesilecek ve kişi başına ceza miktarı artacak. sadece bu da değil bizim ödediğimiz vergi, muayene vsden bizim cebimizden çıkacak para da artacak.
sonuçta bir bedel var ve birileri ödemek zorunda, onlar ödemese biz daha fazla ödeyeceğiz, bence o arkadaşlarına minnettar olmalıyız :D
-
09 Haziran 2015, 17:43
Biz bosunami aldik ehliyeti, biz salakmiyiz? Haakeymisler vede iyi olmus yani ehliyetsiz kullananlarin beyinleri yok bence.. ehliyet alsan max 850-900 tl, 1600 tl odemekmi 850 tl vermekmi. Hadi cezayi gectim birinine carpsalar yayaya filen ozaman ne bok yiyecekler. Ben ehliyetimi aldim oyle basladim kullanmaya. Keske cezalar 3-4 kat artsa
-
09 Haziran 2015, 18:19
enlighteray adlı üyeden alıntı
ama şöyle bir gerçek de var, ülkede cezalar trafiğin güvenli olmasından daha çok devletin kasasına gelir olarak kesiliyor, o akıllı arkadaşların olmasa daha az ceza kesilecek ve kişi başına ceza miktarı artacak. sadece bu da değil bizim ödediğimiz vergi, muayene vsden bizim cebimizden çıkacak para da artacak.
sonuçta bir bedel var ve birileri ödemek zorunda, onlar ödemese biz daha fazla ödeyeceğiz, bence o arkadaşlarına minnettar olmalıyız :D
Ne içiyorsan kardeş bana da ver :D
-
09 Haziran 2015, 18:20
köyde bişey olmuyor anca tavuk koyun ciğnerseniz onun parasını istiyorlar arkadaşlar
-
09 Haziran 2015, 18:33
snappy x adlı üyeden alıntı
köyde bişey olmuyor anca tavuk koyun ciğnerseniz onun parasını istiyorlar arkadaşlar
Bi zahmet sende öde onların parasını
-
09 Haziran 2015, 18:35
-
09 Haziran 2015, 18:35
arkadaşlarına yazık olmuş olmuş la ölmüşe çağre yok olan olmuş ama yazık olmuş
-
09 Haziran 2015, 21:45
Bende kaza yaptim kusurumun sifir olmasina ragmen polis cagirttirmadim, BAYANIN arabasina 500 tl kapisini yaptirdim malesef benim motorda cabasi
-
09 Haziran 2015, 22:23
Ahahaahaa
Baba gel 3-5 arkadaş birleşip danaya girelim
-
09 Haziran 2015, 22:27
Koyde koyun,tavuk birakmadin bea...kirdin gecirdin hayvanciklari....
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
09 Haziran 2015, 22:37
Allah korusun ehliyetsiz kazaya karışıp birinin canını yakmaktan sa ceza yemek daha hayırlıdır.belki ceza onlara bi uyarı olurda daha kötü olaylar olmadan
Ehliyet alırlar.
-
10 Haziran 2015, 00:04
İyi olmuş bence millet keriz mi bi ton para veriyor emek harcıyor.
-
10 Haziran 2015, 00:18
Adama baya üzüldüm asgari ücretle çalışıyorum diyordu.haksız ama üzüldüm.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)