Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

50 cc scooter için hangi korumalıklar lazım?

REKLAM ALANI
    ceydamer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hero pleasure
    Hızlı bir motor değil netice de. kaskım var, bunun için başka koruma ekipmanlarına lüzum var mıdır ki acaba?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Motosiklet montu, dizlik ve eldiveniniz de olursa daha güvende olabilirsiniz. Hızlı bir motorunuz yok ama size başka hızlı araçlar çarparsa biraz daha güvende olmak için.
    ceydamer ve SUN bunu beğendiler.

Machair - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VFR 800X 2018
    Bisiklete bile binseniz önce kask sonra eldiven. Mont 3. sırada benim için. Bunlar hacim ve tarz fark etmeksizin tüm motorlar için zaruri. Dizlik veya diz koruması olan günlük bir pantolon işinizi görebilir. Rider Denim'i internette aratabilirsiniz.
    ceydamer bunu beğendi.
    CRF 250L 11000 Km, GW 250 12000 Km, XT 660Z 39000 Km, VFR 800X 6000 km

Motosikleti
    hero pleasure
    Alıntı Machair adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bisiklete bile binseniz önce kask sonra eldiven. Mont 3. sırada benim için. Bunlar hacim ve tarz fark etmeksizin tüm motorlar için zaruri. Dizlik veya diz koruması olan günlük bir pantolon işinizi görebilir. Rider Denim'i internette aratabilirsiniz.
    Dizlik veya diz koruması alsam pantolondan daha çok rahat ederim aslında :/ onları almak için nereden araştırmalıyım?

Motosikleti
    Yamaha TDM 850
    Alıntı ceydamer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dizlik veya diz koruması alsam pantolondan daha çok rahat ederim aslında :/ onları almak için nereden araştırmalıyım?
    www.google.com a bi bak derim ;)
    ceydamer bunu beğendi.

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Geçen hafta Van'da neredeyse ayakları ile motosikleti iten sürücünün beyni patladı. Demekki neymiş, motor gitmese de kolayca ölünebiliyor muş. Ama siz hızı baz almaya devam edebilirsiniz. 50 km sürat ile giderken, karşıdan 90 km sürat ile gelen bir araba ile motosikletin kazasında ortaya çıkacak olan çarpışma hızının 140 km / H olduğunu söylemeye gerek var mı? Sanırım var ki yazıyoruz. Biraz daha bilinçli olun. Şaka değil bu iş. Ölürsünüz allah esirgesin..
    ceydamer bunu beğendi.

Pangea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha WR 125 X
    Kardeşim 50 km den hızlı giden bir aracın varsa bütün korumaları giyeceksin.Bunların önem sırası kişiden kişiye göre değişir bana göre 1. sırada Kask ,2. Eldiven ,3. Mont ,4. Dizlik ve Bot.Ürünler daha da arttırılabilir bana göre bunlar minimum malzemeler bütçeye göre bunlar dizilir ve kafa bir derece rahat olur Allah korusun bileğiniz yada diziniz kırılır ise bir daha eski performansına dönmesi çok zor.
    ceydamer bunu beğendi.

Sen hic 30 km ile dusup yerde surundunmu.dusmedigin icin boyle bi soru sorabiliyosun.fazla hiz yapmiyor dedigin 50 cc bile 50 kmnin ustune cikabiliyor. Dururken dussen bile olayin ciddiyetini kavramana yeter. Sakasi yok o isin.Baska araclarin sana carpma ihtimalinden bahsetmiyorum.
    ceydamer bunu beğendi.

Motosikleti
    hero pleasure
    Alıntı gobsistem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    www.google.com a bi bak derim ;)

Gerçekten çok tecrübeli bir yorum oldu. teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:33 ----------

Bu ne sinirdir, tamam tamam sakın olun :o

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Tamam sinir falan yok, biz sakiniz
    ceydamer bunu beğendi.

Freye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 Fazer8
    Tam bu işin hızla alakası yok diyecektim ki yazmışlar
    ceydamer bunu beğendi.
    Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    1000cc ile aynı olanlara
    ceydamer bunu beğendi.

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    "50 cc scooter için hangi korumalıklar lazım?"

1600cc için ne lazımsa 50cc içinde o lazım.

Kask, mont, eldiven, korumalı pantalon, çizme.

Aslında çok gerekli olan 2 şey daha var , sırtlık ve boyunluk.Ama malesef bu 2 ürün çok yaygın değil.
    ceydamer bunu beğendi.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Bak yine bir abilik yapayım diğer konuda bana kızmışsın yazdıklarıma, güzel kardeşim şu mantığı bir değiştir, gereken hassasiyeti hala göstermiyorsun, 50 cc ile 500 cc çok bir farkı yok, 15 km hızla kaza yaparsın yıllarca komada kalıp altına ördek verirler adamın, onun için ZZR 1400 ün varmış gibi ekipmanlarını düz bana da kızma

Motosikleti
    hero pleasure
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bak yine bir abilik yapayım diğer konuda bana kızmışsın yazdıklarıma, güzel kardeşim şu mantığı bir değiştir, gereken hassasiyeti hala göstermiyorsun, 50 cc ile 500 cc çok bir farkı yok, 15 km hızla kaza yaparsın yıllarca komada kalıp altına ördek verirler adamın, onun için ZZR 1400 ün varmış gibi ekipmanlarını düz bana da kızma
    Siz benim mantığımdan önce işe söylev şeklinizi değiştirmekle başlayınız, ancak o zaman gerçekten tepki almadan dinlenebilirsiniz.

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Karşındaki bi kadın oldugu için ördek muhabbetinden pek anlayacagını sanmıyorum.
    Kaldı ki anlamış olsa bile bi kadına yapılacak bi yakıştırma değil o.
    Dolayısıyla bel altı söylemlerimizi fabrika ayarlarına döndürürsek iyi olur.

Konuyla ilgili olarak ;

Motosiklette ölüm riski 30 kmh hızdan sonra başlar.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Siz benim mantığımdan önce işe söylev şeklinizi değiştirmekle başlayınız, ancak o zaman gerçekten tepki almadan dinlenebilirsiniz.
    Evet haklısınız biraz kırıcı oldu mesajlarım özür dilerim... biraz ağır eleştiriler oldu farkındayım...
    ceydamer bunu beğendi.
    Açacaksın gazı, vereceksin coşkuyu ...

Motosikleti
    Forza 250
    Ekipmanlar için kaskınız zaten var, mont, pantolon, eldiven gibi ekipmanları denemeden almasanız iyi olur, dizliği :
    www.feyizoglu.com.tr
    www.motomaxonlineshop.com/
    www.motosikletim.com.tr adreslerine bakabilirsiniz. Mümkünse yani bütçeniz uygunsa mafsallı dizlik tavsiye ederim. Güvenli sürüşler dilerim.
    ceydamer bunu beğendi.

Motosikleti
    hero pleasure
    Alıntı sinanaksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Karşındaki bi kadın oldugu için ördek muhabbetinden pek anlayacagını sanmıyorum.
    Kaldı ki anlamış olsa bile bi kadına yapılacak bi yakıştırma değil o.
    Dolayısıyla bel altı söylemlerimizi fabrika ayarlarına döndürürsek iyi olur.

Konuyla ilgili olarak ;

Motosiklette ölüm riski 30 kmh hızdan sonra başlar.
    Özveriniz ve konuyla ilgili uyarınız için teşekkürler.

Ve evet tahmin ettiğiniz gibi ördek muhabbetini bilmiyorum...

xismailaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Voge 525 DSX
    Türkiye'de motosikletle kaza yapmak için motosikleti sürüyor olmaya gerek yok.

Motosiklet üzerinde yol kenarında bekleme yaparken bile trafik kazası geçirebilirsiniz.

Bu yüzden kask, deri mont, deri eldiven (bileklikli), motosiklet botu ve motosiklet pantolonu olmadan kesinlikle trafiğe çıkmayın ve bu ekipmanları her koşulda giyin.

4 Şubat'ta motosikletle trafik kazası geçirdim. Söylediklerine göre havada 70 metre kadar uçmuşum. Uçmak çok kısa geldi bana, havada 1 takla attığımı hatırlıyorum sadece. Ama yere düşüş ve sürüklenme için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

Deri montum olmasa düşme anında tüm kaburgalarım kırılabilir ve sürüklenmeden dolayı vücudumun üst kısmında aşırı yaralanma olabilirdi. Deri montu hala saklıyorum ibret olması açısından. Eldivenler bilek korumalı olmasa yine düşme anında en az bir bileğim kırılabilirdi. Ama belden yukarı hiçbir şey olmadı.

Motosiklet pantolonum ve motosiklet botum yoktu. Kazada ayağım kırıldı ve özellikle sağ bacağım ve dizimde sürtünmeden kaynaklı yaralanmalar oluştu. Ayağın kırılması darbe ve bükülmeden dolayı, derimin soyulması da sürüklenmeden dolayı gerçekleşti.

26 Mart'tan beri koltuk değnekleri olmadan yürüyebiliyorum ancak sağ dizimi hala tam olarak bükemiyorum. Sağ diz ile ayak arasındaki yaralar da hala geçmedi. Sanırım Eylül veya Ekim ayı gibi tam olarak iyileşebileceğim.

Motosiklete tekrar başladığımda tüm ekipmanlarımı temin etmeden motosiklet almayacağım.

Kazadan önce, temin ettiğim ekipmanları kullanan bir profile sahiptim. Yani kask, mont, eldiven olmadan kesinlikle motosiklet üzerine oturmazdım bile. Ama şimdi tüm ekipmanları temin etmeden motosikletin üzerine çıkmam diyorum. Herkesi de uyarıyorum. Aman dikkat.
    MimTolga bunu beğendi.
    Yeni değil bu yalnızlık . . .

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)