Ya Sinan aslına bakarsan herkes bir şey söylüyor, ben doğrusu ya da yanlışı olduğunu düşünmüyorum, sonuçta bir amaç var, gaz kapatılacak - fren yapılacak.İkimiz de aynı şeyi başarıyorsak uygulama şekli seni ve beni bağlar. Şimdi yıllardır burada insanlar birbirlerini yiyiyorlar, debriyaj çekilir fren yapılır, ya da direk fren yapılır, debriyaj durunca çekilir, işte manet 4 parmakla çekilir, 2 parmakla olmaz, parmaklar fren manetinin üzerinde durursa bu bir korku göstergesidir, panik durumda düşersiniz vesaire vesaire. Benim 2 parmak ile çekiyor olmam benim alışkanlığım, bir motosiklete ilk defa bineceksem önce fren ayarına bakarım, 2 parmak ile kapanacak seviyeye getiririm.. Bu bir tarz meselesi, ben gazı avucumun içi ile veririm, serçe parmağım ve onun yanındaki yüzük parmağı gaz kolunu sarar. Bunun bana faydası da gazı kapattığımda işaret ve orta parmağımın ileriye gidiyor olması, ve maneti çektiğimde artık gazı istesem de istemesemde maneti birakmadan çeviremiyor olmamdan ileri gelmiştir. Şimdi biz aklı başında insanlarız, daha fazla birbirimizi yemenin anlamı yok.
2 parmak ile debriyajı salma konusu da R6 için konuşacak olursak debriyajım çok yumusak ve 4 parmakla yarım debriyaj durumlarını eldiven ile yapmak can sıkıcı olabiliyor, o yüzden geriye kalan 2 taneyi yormuyorum
Benim olayın 4.45 dakika.
https://www.youtube.com/watch?v=tPTNTZk9JfQ[COLOR="Silver"]