Masrafsizdir ozellikle dusuk cc ise 17 bin kmde yakıt haric 120 tl gibi sadece yag masrafi oldu otomobil olsa nekadar olurdu sizce?
Masrafsizdir ozellikle dusuk cc ise 17 bin kmde yakıt haric 120 tl gibi sadece yag masrafi oldu otomobil olsa nekadar olurdu sizce?
birçok kişi içinse umursadıkları şey yaptıkları yolculukta ceplerinden çıkan para, bugun motor alacak mantıklı kişiler yüzlerce farklı yerli ya da yabancı kaynaktan
tüketim değerini öğrenip, litre ise kendi kullanacağı güzergahta kmsi ile çarpıp maliyetini ölcecek, zaten herhangibi birinin yakıt sarfiyatını irdelemesinin tek sebebi ödediği paradır,
yakılan benzin miktarı bile az-cok olarak öznel bişeydir, günde 5 km yol giden adam günlük 5 tl yakmayı umursamayabilir, günde 70 km giden adam günde 15 tl yakmayı fazla bulabilir
açtığınız başlıkta km de 10 ykr den fazla yakan motosiklet diye ifade kullanmışsınız, ben mesajımda km başına maliyet anlamlılaşır yazmışım ilginç
ne çelişkili tam anlayamadım, teknik bilgiyi değerlendirememekle ne alakası var onu da anlayamadım,
dediğinizden anlaşılan otomobilin teknik bilgilerini bilmeyen-anlamayan-umursamayan birinin trafik kurallarına uymasının mümkün olmadığı,
ben arada arkadaşlarımın araçlarını kullanırken trafik kurallarına bir türlü uyamıyordum demek ki sebebi buymuş.
hocam sen haklı sayılabilirsin, uzaya yollanan bir roket için yapılan hesap keskinliğinde sonuç arıyorsan.
ama aracın yaktığı yakıt miktarı sabit değildir, üç aşa beş yukarı değerdir, hıza devire, ağırlığa, zincir yağıdır, hava sıcaklığıdır, motorun bakımlı olmasıdır dır da dır
hatta kullanılan şehirde bile değişir. her km başına kaç kırmızıda durdun... o iki farklı benzincideki benzin kalitesi bile yüzde 1-5 etkiler.
ekonomik bir motor olsa 1 litre ile 40 km gitse 1inde 11 kuruş diğerinde 12 kuruş eder. aynı motoru yüksek devirlerde kullanarak 15 kuruşa kadar çıkartabilirsin motor hacmi büyüdüğünde bu fark 20 kuruşa 80 kuruş gibi de olabiliyor
muhalefet olmak için yırtındıysam bile sanane
arkadaşın yorumlara bakınca da eşiyle düzgünce geçinmekten aciz olduğunu görürsünüz :D, cevresindeki herkese yazık
adam akla yatkın bir yöntem yazmış olabilir, diğer akla yatkın yöntemlerin anlamsız olduğunu da yazmış, ona göre 500 km gidince 274 tl veren kişinin bunu yazması tamamen değersiz ve anlaşılmaz,
herşeyi çok iyi bildiğimi ve herşeye muhalefet olduğumu söyleyenler senin iki farklı bölünmüş kişiliğin herhalde, önceki bir mesajında bana Kimin ne yasadigini bilmeden yayildigi yerden martaval okuyo diyodun, şimdi herşeyi bilene döndük, fight club sıtayla, takıl sen öyle kendi hallerinde
km de 40 krş yakıyor demek pasta tarifi verirken malzemeler listesinde 0.75 kuruşluk şeker koyuyoruz içine demekle aynı saçmalıkta..
Temel birim litre'dir. Sen bunu değişken bir birimle(sürekli değişen benzinin litre fiyatı) çarpıp anlatırsan(km de 40 kuruş gibi) verdiğin veri anlamsızlaşır.
@hayabussa dostum sürekli yazmışsın da cidden mantıksız savunduğun şey. En ufak bir elle tutulur tarafı yok. Boşa zman harcamışsın.
Gelmiş açıklama yapıyor bide, başkasının yerine utanmak diye bir tabir duydum şuan onu yaşıyorum. Maks 18 yaşında olduğunu düşünüyorum, diğer konuyu uplamalar falan ahahahaha yazık lan bunlar ergenlik belirtileri. Hergün uplamazsan diğer konuyu tüm türkiye sıfatına tükürsün acınası insan zerresi seni
Yalan yok, tam da dediği gibi kuruş hesabı yapınca tamamen siliniyor herşey hükümet sağolsun ertesi gün bile anlayamayabilirsin o kuruş hesabından motosikletin kaç yaktığını.
bakış açınız farklı, benim bakış açımla düşünmek zorunda değilsiniz, şu örneğide ekleyelim ileride elektrikli araçlara geçince 100 kmde şu kadar kw tüketiyo, akü şu kadar kw deyip ona göre konuşulabilir
@provaker
diğer konuda eşinse niye konu açıyor diyodum, sen beni uyarmışsın meğer kızcağızın neler yaşadığını bilmeden niye yorum yapıyosun diye,
senin gibi hiçbir insani özelliği olmayan zavallıyı cekip üstüne bilgi edincem diye cebelleşiyormuş, ruh hastası biriyle konuşmaya çalışmak yerine gelip forumdan yardım almaya çalışmış,
en yakınındakiler bu tarz şeyler yaşıyorsa.. bugüne kadar senin yüzüne onlarca kez tükürülmüştür
@sey_47
100 kmde kaç litre-galon-tl-dolar çeşitli şeyler var kime hangisi anlamlı geliyosa onu kullanmaya devam eder, her veri internette var, her veriyi diğerine de çevirebiliyoruz, ülkedeki çoğu kişi km başına yaklaşık değere göre düşünüyor, bu başlık bu kişileri çok da etkilemeyecek, onlar o şekilde düşünmeye devam edecekler, foruma bugüne kadar yazılan 100 km 22 tl gibi şeyler yazılmaya da devam edecek, bugune kadar km başına 10 kuruş yakıyor muhabbeti kullanılmaya devam ettiyse bugünden sonra da devam edecek diye düşünüyorum
Ufacık bir detay yüzünden ettiğiniz kavga? kırdığınız kalpler, yazık.
İsteyen o anlık para birimiyle konu açıp sorabilir hesabını kuruşa göre yapıyordur belki de, saçma tartışma
başlığı ben açmıştım, motosikletimin kilometre göstergesiyle ilgili bi sorunu çözmeye çalışıyordum, tıklamadın ya öldüm ben zaten eksikliğini hissettim
ya allahınız yok mu bu sizin :D
"Kilometrede şu kadar kuruş yakıyor" dendiği zaman benim kafamda bir çok şey canlanıyor. Şimdi burada tartışma ortamı yaratmak istemiyorum ama ben böyle yazılmış motosiklet ilanlarına bile temkinli yaklaşıyorum, öyle diyeyim. Sıvıların kiloyla ölçüldüğü bir memlekette çok şaşırmamak lazım.
elmalarla armutlar toplanmaz (bkz enflasyon düzeltmesi) Yani 2004'deki 100TL ile bugünkü 100TL aynı değerde değil.
Arkadaş haklı l/100km çok daha geçerli ve mantıklı.
bir de 90 yılında aldığı cep telefonu çoktan mefta olmuştur ama 90 model bir motor hala trafikte olabilir ve kullanıcısı "yahu bu normal şartlarda 100km'de kaç litre yakıyor" diye sorabilir. Yani ikisi aynı şey değil.
evet hakikaten haklısın kitap okumak iyidir.
"Sevelim sevilelim,
Dünyaya kimse kalmaz"
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:42 ----------
Sıvılar kiloyla ölçülür hatta kiloyla ölçülmesi daha mantıklıdır. Çünkü sıcaklık değiştikçe hacim değişir amma kütle sabit kalır.
Sizin karşı çıktığınız noktaya gelince: evet 1 litre benzin 1 kg değildir, 1 lt motor yağı da 1 kg değildir.
Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
Twitter/instagram @ywitcan
Yiğit Can
bir de ne zaman nasıl ne yakıyor.
artçılı ayrı yakıyor tek ayrı.
6000 devirde vites atarsan ayrı yakıyor 10 bin de atarsan ayrı.
trafiğe girersen ayrı yakıyor girmezsen ayrı.
uzun yol gidersen ayrı yakıyor motor ısınmadan 2 km gidip akşamm olunca yine 2 km gidersen ayrı.
en güzel hep 30 tl alıcan aynı yakıcak.
motorun ne kadar yakıyo 30 tl kadar.
Adam haklı beyler dağılın...
Şöyle bişey var siz 5 yıl sonra ne olacak diyorsunuz ama adamın o an ki kura göre ihtiyacı gözünde acil oluyor o yüzden o anki fiyatları yazıp yardım istiyor. Şöyle örnek vereyim apache varken bende benzer bi başlık açtım 20 kuruş yakıyor çok mu demiştim, diğer apache sahipleri çok ykaıyor kardeş vs. derken diğer arkadaşlar bu nasıl bir ölçü birimi demişlerdi ama o anki gelen cevaplar doğrultusunda gidip garantiden karbüratörü değiştirmiştim. Sorulan soruların çoğu da o an soruyu soran kişi için aciliyet icap eden bir durum olduğu için lt/km bilgisi çok da önemli olmuyor.
Hee ama doğrusu bence de km/lt' dir. Yol bilgisayarı olan motorlarda bunu görmek çok daha kolay zaten ama diğer akılsız motorlar bu tip göstergelere sahip olmadığı için direk abi şu kadar yaktım diyenleri de hor görmemek lazım (bence).
Benim motosikletim kilometrede 1,19 tai bahtı yakıyor. Fazla mı sizce?
Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
Twitter/instagram @ywitcan
Yiğit Can
bunun evrensel standardı, gidilen yol başına yakılan miktardır. Üreticiler ve ciddi içerik üreticileri hep bu şekilde kullanır. İngiltere/ABD MPG yani gidilen mil cinsinden yol başına yakılan galon cinsinden miktarı verirken, metrik sistem kullanılan yerlerde litre ve km cinsinden hesap yapılır.
Para birimi değeri ve benzinin litre fiyatı hem ülkeye hem de zamana göre değiştiği için tercih edilmemesi daha doğrudur. Bu şekilde hesap yapılırsa zamanlar ve ülkeler arası karşılaştırma yapmak için ekstra bilgi gerekeceğinden verilen bilginin kalitesi daha düşük olacaktır.
Kısacası, daha doğru olan başlıktaki gibi ölçülmesidir. örneğin 5 sene önce verilmiş bir değerin bugünkü karşılığını hesaplarken, 5 sene önce benzin ne kadardı, enflasyon ne kadar oldu o paranın bugünkü değeri nedir diye zihni sinir hesaplar yapmaya gerek kalmaz.
Yahu şu konudan bile tartışma çıkarıyorsunuz ya ne diyem size. Adam fikrini söylemiş. Kimisine doğru gelir kimisine yanlış. Herkes yine bildiği gibi yapsın ölçümünü.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:11 ----------
Benim motorum sabahtan akşama kadar 500 ml yakıyor
Bir garip yolcu
sürekli güncelliğini koruması açısından en mantıklı olanı 100 km/ l yazılmasıdır. krş. hesabı mantıklı olsaydı fabrika verilerini km'de 23 krş yakıyor diye yazarlardı
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)