Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Motosiklet Para Yakmaz. Benzin Yakar.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2014
    Alıntı hayabussa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    doğru bir şekilde okursaydın ve ek olarak anlasaydın
    Doğrudan, surekli guncel kalacak 100km/lt değeri paylaşmaya "oldukça saçma" demediğimi de anlamış olurdun, kitap okumak faydalı birşey!

    Başka bir yorumunuzda da gördüm bu cümlenizi, aklınızca milleti mi aşağılıyorsunuz kitap okuduğunuzu vurgulayarak ? Herkesin hemfikir olduğu bir konuya gelip, "kılçık" atıyorsunuz, sonra da yok ben şunu demeye çalıştım, ben aslında bunu ima ettim, sen okumayı bilmiyorsun filan.

    Sayfalarca kendisini açıklamaya çalışan "abilerimize" ayar oluyorum. Bir tane daha vardı senin gibi, araçla giderken arkasında yol isteyen motorcuya sinir olup, "çelik jop" kullanmayı düşündüğünü söyleyen, sonra da satır satır, sayfa sayfa kendisini açıklamaya çalışan bir abimiz.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    08 Şubat 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xciting25Ori - SYM WOLF - Xmax400 - NC750D integra
    Motosikletlerin ortalama yakıt değerlerini gösteren internet sitelerinde hiç "şu kadar kuruş yakıyor" diye bir veri gördünüz mü?

  3. #43

    Üyelik
    18 Kasım 2014
    Motosikleti
    BMW F650GS 2007
    Başlık gayet net.

    Aracın performansını uzun yol, sıkışık trafik, ya da ortalama bir yol için yakıt performansı hesaplanır. Bu bilgi 1 lt benzinle kaç km gidildiği hesaplanarak x km/lt cinsinden paylaşılır. Benzin göstergemiz %10 civarında olsun, 10 litre benzin alinip, aynı düzeye gelene kadar gidilen km not edilir, 10a bölünür.

    Eğer iktisadi hesap istiyorsak o tarihlerdeki benzin fiyatları paylaşılabilir, böylece 4 işlem yaparak km'de kaç tl'lik benzin yakıldığı hesaplanır.

    Yukardaki sırayla işlemler yapılırsa sağ elinle sağ kulağını düzgün şekilde tutmuş olursun.

    Ancak yukardaki hayabusa arkadaşımız gibi "SADECE" km başına yakılan benzinin fiyatı üzerinden hesaplarsanız, o anki benzin fiyatlarını bulup tersten bu işlemleri yaparak km/lt değerine ulaşırsınız, bu da sağ elinizi apış aranızdan ters dolaştırıp sırtınızı aşıp sağ kulağınızı tutmaya benzer. Matematiksel olarak mümkün ama pratikte enayiliktir.
    telike bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)