Motosikletler icin 70km hiz siniri var, siz ne yapiyorsunuz? Ceza yedinizmi?
Motosikletler icin 70km hiz siniri var, siz ne yapiyorsunuz? Ceza yedinizmi?
Bir kere 101 km ile ceza yemiştim. Sanırım hız sınırı 90 km idi.
arabalar için sınır neyse ona uyuyorum. çok radardan geçtim buna sabitlerde dahil 6 yıldır hiç ceza gelmedi. bölünmüş yollarda 110+%10 = 121 otoyollarda 120+%10= 132
70 şehirlerarası hangi yoldaki limit? Öyle bir limit olduğunu sanmıyorum, benim bildiğim motosiklet için hız limitleri 80-90-100 dür -özel durumlar haricinde- Şehir içinde 105 gördüm daha sabah ama ben deli değildim, yol öyle aktığı için kervana katıldım
arkadaşlar bunun kocaman tablosu var oradan baksanız keşke.. insanları yanlış yönlendiriyorsunuz.
birisi 120 km demiş birisi 70 birisi 90 ne yazıkki hiçbiriside doğru değil.
"Bildiğini sandığın bir şeyi asla öğrenemezsin."
Epiktetos
Şehir içinde hiç hızlı kullanmam, otobanda yol durumuna göre 140-160 ortalama ile gidiyorum.
motosiklet hız sınırları
şehirlerarası yolda 80 km/s
bölünmüş duble yolda 90 km/s
otoyollarda 100 km/s
siz yabancı değilsin hepsine benden +%10 tölörans
Kanunun değil yol durumunun izin verdiği süratlerde kullanıyorum. 30 da olur, 230 da
tepkim size değil yanlış anlamayın
evet tabloda gidiş geliş 70 yazıyor olabilir ama bunun bölünmüş olanı var ve otobanı var her yerde 70 km geçerli değil kaldıki ben gidiş geliş yol pek görmüyorum şehirler arası yolda genelde bölünmüş karayolu, ordada hız sınırı 90 toleransı ile birlikte 99
Yol müsaitse 250 yi düşmem pek. Plakanında canı cehenneme.
merak ettiğim otoların sınırlarında kullanıldığında polis nasıl davranıyor yani bölünmüş yollarda 110 gidiş geliş 90 uysak.. bir arkadaş gerçi öyle yaptığını söylüyor..
130 190 arası gidiyorum .Daha cezaya denk gelmedim plakamda takılı.Bir gün enselerler ,o zamana kadar tapagazın keyfini çıkarıyorum.
Yol müsaitse 200 km+
Uzun yolda gidilmesi gereken hızı yolun durumu ve karşı şeritten gelen araba otobüs ve motosikletler belirler. Nasıl
1.) Uzun yolda yol açıksa genelde 130 ile 150 km arası hızlarda gidilir daha sakin bir sürüş için 110 ve 100 km ye düşülür.
2.) Türkiyede kurallar uygulanmamak için vardır. örnek şehirler arası otobüsler en iyi örnektir.
3.) Yüksek süratlarda geliş şeridinede ara sıra bakmak gerekir sellektör yapan arac varsa ilerde radar olduğunu belirtir. hız düşülür.
4.) Yüksek sürat kullanmak marifet değil düşük sürat marifettir çünkü sabırla imtihan eder yol sizi.
en güzeli geze geze yeni yerleri görerek yavaş gitmek olması lazım aslında bir gün yolculuğa çıkarsam öyle yapacağım
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)