Öncelikle foruma hoşgeldin!
Boydan başlayalım, 1.71 boy R25 için gayet yeterli. Sele yüksekliği 78cm. Benim boyum 1.79 ve R25 'e oturduğum zaman ayaklarım dizlerimden bükülüyor bile.. Senin nasıl ucu ucuna yetişti anlamış değilim, 1,71 boy ile ayakların %100 yere basar diye düşünüyorum..
Ya üzerindeki şort yüzünden oturamadın, ya da bindiğin motosikletin amortisörleri ile ilgili farklı bir durum mevcut, son ihtimal çok orantısız bir vücudun olabilir,, 80 cm bacak boyu, 90 cm bel üstün gibi. Sonuç olarak boyun kurtaracaktır, kötü senaryoda amortisörü ayarlı diye biliyorum ve 1-3 cm arası düşürebilirsin.
R25 Spor bir motosiklet, ama bir Super Sport degil, yani SuperSportun dezavantajlarının birçoğunu kapsamıyor, o yüzden rahatlıkla tercih edilebilir. Çok da agresif bir gücü yok, güçsüz demiyorum ama agresif değil,onunla başlanabilir mi ? Evet ben üzerine oturup kullandıktan sonra,biraz bilinçli birisinin R25 ile başlayabileceği düşüncesini hissettim.. Kilo konusuna gelince 5-10 kilo versen hareket kabiliyetin açısından hiç de fena olmaz kanımca.
R25 doğru bir tercih mi buna sen karar vereceksin. Eğer kişi yetenekli ise, başlayabilir. Zor öğrenen,ve pratikte başarıyı yakalaması uzun uğraşlar sonrasında gelişen birisi ise doğru tercih olmaz, neden olmaz? Çünkü düşürdüğün zaman biraz can yakabilir, pahalı bir motosiklet başlangıç için..
Bunun kararını sen vereceksin, benim önerim 3-4 yaşında bir cbf alıp, almış olduğun eğitimin pratiğini bu motosiklet ile yapıp, kendini hazır hissettiğinde iyi ve daha güzel bir motosiklete tercih etmen yönünde olacaktır. Cünkü motosikleti düşürmeyen yoktur, bu iyi kullanmaya başladığın zamanlarda da geçerlidir, takdir edersinki acemiliğinde bu oran cok daha yüksektir. Öğrenmek gereken o kadar cok teorik bilgi ve bunun yanında pratik bilgi var ki, uzunca bir zamana ihtiyacın olacak. Bu sebepten ötürü CBF 150 gibi kolay alınıp, az zarar ile peynir ekmek gibi satılan bir motosikleti tercih etmek doğru karar olacaktır.. Ha benim ekonomi olarak rahatsızlığım yok, düşse de canım yanmaz dersen, hiç bir sorun yok. Agresif değil dedim ama son hızı 170 -180'lere dayanabilen bir motosiklet olduğu bilincinde olman dileği ile.