Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Titreşim hakkında!

REKLAM ALANI

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Baya bir süredir forumu takip ediyorum, 10 bin km'de motor kullandım. Hep bahsedilen titreşim konusunda benim itirazlarım/sorularım olacak. TVS apache çok titriyor, Megelli 250R çok titriyor, F650 çok titriyor diye herkes yazıp çiziyor. Yok uyuşurmuş, yok bilmem ne olurmuş. Dün motor tamircisi arkadaşa kahve içmeye gittim. üçbuçuk (350) jawa ile uğraşıyordu. Baskı bitmiş, onu değiştiriyordu. Neyse yaptı, bitirdi. Vites kolu sandığım şeyi geriye çekip üstüne basarak çalıştırması ile zemin titremeye başladı. Benim cep telefonumdan daha çok titriyordu motor. Her tarafı titriyordu. Sahibi aldı motorunu gitti, ayıp olmasın diye bekledim. Adam gidince yahu birader dedim arkadaşa, bu nasıl titreşimdir, nesi bozuk bunun? Abi dedi, her şeyi sağlam, titrer bunlar.

Yıllarca bunlara binen arkadaşlar, bu kadar titreşimli aletlere bile binildikten sonra, tvs nin, f650 nin titreşimi titreşim değil diye düşünüyorum ben. Aynı dükkanda 800cc suzuki var 4 silindir ss. O da titriyor çalışınca, gerçi onun titremesi bir farklı ama, titreşim titreşimdir.

Ben forumdan okuduklarıma göre, büyük motorlar hiç titremeyecek sanıyordum, transalp ile benim motorun arasında öyle ahım şahım titreşim farkı olmadığını gördüm tamirci arkadaşın TA650'yi kullanınca. Tek fark, onun koltuk daha yumuşak ve daha büyük, gidonun da bağlantılarında böyle kauçuk bişey var. Suzuki de bir arkadaşımızın ama onu kullanmadım, istesemde kullanamam, çok feci bişey o ama o da titriyor, oturdum üstüne, çalıştırıp bikaç ara gaz verdim bariz titriyor.

Şimdi biri bana (malzeme kalitesi hariç) megelli almamanın mantığını açıklayabilir mi? Kalitesizdir, gitmez falan, koyun bir kenara, olaya sadece titreşim açısından bakarsak, megellinin veya tvs apachenin titremesinin yukardaki motorların titremesine göre farkı nedir?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mitoqondri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hocam cbr250 kullan, sonra birde ninja 300 kullan.. Arada ki dağlar kadar farkı gelir bu konunun altına yazarsın..
    Yada çinli kunlanıyorsan, git bir japona bin arada ki farkı anlarsın.. Titreşim büyük dert..
    Alisilin bunu beğendi.

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Hocam mondial mr150 kullanıyorum, ybr de kullandım, transalp de regal de bmw f650 de. Hepsi titriyordu bunların (en az ybr titriyordu).

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    Alıntı efendy06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam mondial mr150 kullanıyorum, ybr de kullandım, transalp de regal de bmw f650 de. Hepsi titriyordu bunların (en az ybr titriyordu).
    2008 ybr kullandım vve artçısı oldum arka basamaklarda çok fazla titreşim vardı acaba o motora özelmiydi
    Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...

Hepsi titremiyor hocam.. Bak "ybr az titriyordu" diyosun.. Cbr250 kullanırken arkadaşın ninja 300'ünü kullanmıştım.. O gün bu gün hala derim.. Eğer daha önce ninjayı kullansaydım Honda'nın önünden geçmezdim diye.. Titreşim olayında ninja cbr250'ye göre 1 sıfır önde.. Çift silindirin faydası..

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Motor titrer biraz titresin de karenajlardan zırıltı geliyosa iğreniyorum 100'lük cup motora binmiş gibi hissediyorum. Motorun maksimum hızında gitmemene rağmen titreşimden aynasından arkayı göremediğin motorları da sevmiyorum. Senin de kullandığın Mondial'in balansörlülerinin titreşimi bence çok makul bi günde 300 km gezdiğim zamanlar bile titreşimden en ufak rahatsızlık duymadım.

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Mengu arkadaşım, bende zaman zaman (genelde psikolojik olarak kendimi çok baskı altında hissettiğimde ki şu aralar öyle hissediyorum) atlar motoruma gazlarım. Öyle şuraya buraya gitmek şunu bunu görmek için değil. Tesadüfen bir yola döner, o yolda benzinim bitene kadar giderim, sonra depoyu doldurur dönerim. Şimdiye kadar bir kez titreşimden rahatsız oldum, onda da o kadar sinirli o kadar gergindim ki kendimi sıka sıka motorun üstünde, bütün titreşimi hissetmiştim.

Tamam, titreşimden grenajları ses yapan, sağı solu ayrı oynayan motoru bende sevmem, istemem, ama mesela apachede öyle bir sorun yok, millet sadece rahatsız olduğunu söylüyor.

Mitoqondri +1 silindir azaltır titreşimi ama hepten yok etmez ki dostum, hepsi (özellikle Kuba SL150) titrer ve biniyoruz. Benim motor da titriyor bir nebze.
    tinerci bunu beğendi.

Kuba SL 150 titreşimden altımda dağılacak diye korkuyorum hocam zaten.. Yağ falan değiştim şu an yine biraz olsun iyi ama yinede titreşimi aşırı derecede hissediyorum..

Bana göre oldukça fazla, japonla kıyaslıyorum çünkü..

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı Mitoqondri adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kuba SL 150 titreşimden altımda dağılacak diye korkuyorum hocam zaten.. Yağ falan değiştim şu an yine biraz olsun iyi ama yinede titreşimi aşırı derecede hissediyorum..

Bana göre oldukça fazla, japonla kıyaslıyorum çünkü..
    Ama hocam onda balansör yok bildiğim kadarıyla. Balansötlü modeli 200lük olanı sanırım ve onda öyle abuk subuk bir titreşim sıkıntısı yok bildiğim kadarıyla.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

Öyleymiş hocam, sl200 balansörlü diyorlar.. Sl150 üst devirlerde titreşimli.. Zaten hız motoru olmadığı için 70-80 km hızda kullanıyorum o aralarda pek sıkıntı olmuyor.. Ama titreşim hala sıkıntı..

Pulsar kullandım 2-3 gün. İnanılmaz bir titreşim ve zırıltı vardı.

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    titreşimden titreşime fark var.
    biri zevk verir, diğeri eziyet eder.
    fedos bunu beğendi.

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı Mexico adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pulsar kullandım 2-3 gün. İnanılmaz bir titreşim ve zırıltı vardı.
    Naaptın sen hoca ya? Şimdi gelir taşlar pulsarcılar. Ben o motor 9 bine geliyo, etmez o parayı dedim diye beni çok taşlamışlardı. Halen de fikrim değişmedi
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Beyler huzur Inazuma'da

r25 de titreşim var elciklerde olmasa bile depoda hissediliyor, cbr250 de öyle , kawasaki denemedim. Tabi bunlar el kol uyuşturacak kadar değil.

Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Titreşim dert gençler,

2 yıldır tek seferde 1100 km yol gittiğim mondi bu aralar titremeye başladı. Kızılaydan okula gelene kadar avuçlarım ve ayaklarım uyuşuyordu.

Hele bir gün artçı oldum kendi motorumda, dedim "aman tanrım"

4 binden sonra gıdıklıyor, 8 binden sonra zıplatıyor resmen. Motordan inince yıllardır titreşim titreşim diye yırtınan insanların ne çekmiş olduğunu anladım.

Uyuşturucu öldürür, titreşim süründürür...

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı Zuzuuw adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Titreşim dert gençler,

2 yıldır tek seferde 1100 km yol gittiğim mondi bu aralar titremeye başladı. Kızılaydan okula gelene kadar avuçlarım ve ayaklarım uyuşuyordu.

Hele bir gün artçı oldum kendi motorumda, dedim "aman tanrım"

4 binden sonra gıdıklıyor, 8 binden sonra zıplatıyor resmen. Motordan inince yıllardır titreşim titreşim diye yırtınan insanların ne çekmiş olduğunu anladım.

Uyuşturucu öldürür, titreşim süründürür...
    62mm'lik pistonu tak titreşim azalır balansör ona göre yapılmış.

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    YBR belli devirlerde titreme yapıyor, geçen gün sınava yetişemeyecem diye motosikletle gittim Manisa'ya. İndim sınava girdim ellerimin zangırdamasından 5 dk kalem tutamadım 5500-6000 ve 7500-8000 arasında titreşim oluyor ama diğer "titreyen" motorlara göre YBR neredeyse hiç titremiyor ve titreşim sadece gidonda mevcut. Peglerde ise kauçuk kullanıldığı için titreşim çok az, sadece 1.5 saatten fazla devirli giderseniz rahatsızlık veriyor.

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    benim motosiklette bayağı titriyor ama 7500-8000 arası bir değişik oluyor bunun max tork ile alakası var mı

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Alıntı shooter1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim motosiklette bayağı titriyor ama 7500-8000 arası bir değişik oluyor bunun max tork ile alakası var mı
    Sanırım var
    Rüzgarın saçlarını yalayıp,saçlarının ahenkle dans etmesi olayına hiç girmiyorum, çünkü kasksız binmiyoruz

hayabussa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    çok titreyen bir motoru yıllardır kullanıyorum, genelde daha büyük vites ve düşük devir kullanma alışkanlığım olduğu için motor balansörsüz olmasına rahmen rahatsız edici değil. ybr 125 esdye göre biraz daha motorun çalıştığını hissediyorum ama hiç rahatsızlık yok,fakat yüksek devirlere çıkıp uzun süre kullanma diye bi şey çok sıkıntı, 4 vitesli motorda 30-50 arasını rahat kullanabiliyorum, 50 üstünde titreme başlıyor 70-80- falan dert.
    istanbulda yaşıyor ve günde 50 km üstü yol yapıyor olsaydım ybrye yönelebilirdim, daha kısa mesafelerde balansörsüz daha ucuz motor tercih etme eğilimindeyim, bir de henüz uygulamadım ama ileride arka dişli küçültmeyi planlıyorum, bu sayede 100le sabit titreşimsiz yol almak mümkün. ybr için gerek yok da mesela tvs apache vs için oldukça yararlı olur.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)