Baya bir süredir forumu takip ediyorum, 10 bin km'de motor kullandım. Hep bahsedilen titreşim konusunda benim itirazlarım/sorularım olacak. TVS apache çok titriyor, Megelli 250R çok titriyor, F650 çok titriyor diye herkes yazıp çiziyor. Yok uyuşurmuş, yok bilmem ne olurmuş. Dün motor tamircisi arkadaşa kahve içmeye gittim. üçbuçuk (350) jawa ile uğraşıyordu. Baskı bitmiş, onu değiştiriyordu. Neyse yaptı, bitirdi. Vites kolu sandığım şeyi geriye çekip üstüne basarak çalıştırması ile zemin titremeye başladı. Benim cep telefonumdan daha çok titriyordu motor. Her tarafı titriyordu. Sahibi aldı motorunu gitti, ayıp olmasın diye bekledim. Adam gidince yahu birader dedim arkadaşa, bu nasıl titreşimdir, nesi bozuk bunun? Abi dedi, her şeyi sağlam, titrer bunlar.
Yıllarca bunlara binen arkadaşlar, bu kadar titreşimli aletlere bile binildikten sonra, tvs nin, f650 nin titreşimi titreşim değil diye düşünüyorum ben. Aynı dükkanda 800cc suzuki var 4 silindir ss. O da titriyor çalışınca, gerçi onun titremesi bir farklı ama, titreşim titreşimdir.
Ben forumdan okuduklarıma göre, büyük motorlar hiç titremeyecek sanıyordum, transalp ile benim motorun arasında öyle ahım şahım titreşim farkı olmadığını gördüm tamirci arkadaşın TA650'yi kullanınca. Tek fark, onun koltuk daha yumuşak ve daha büyük, gidonun da bağlantılarında böyle kauçuk bişey var. Suzuki de bir arkadaşımızın ama onu kullanmadım, istesemde kullanamam, çok feci bişey o ama o da titriyor, oturdum üstüne, çalıştırıp bikaç ara gaz verdim bariz titriyor.
Şimdi biri bana (malzeme kalitesi hariç) megelli almamanın mantığını açıklayabilir mi? Kalitesizdir, gitmez falan, koyun bir kenara, olaya sadece titreşim açısından bakarsak, megellinin veya tvs apachenin titremesinin yukardaki motorların titremesine göre farkı nedir?