Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

motorum calismiyor yardim...!

REKLAM ALANI
    bilalefe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaslar motorum ilk etapta gayet normal bir sekilde calisti mecidiyekoyden bahcelievlere sakin kullanimda gelirken telefonum caldi ve saga cektim motoru kapattim. tel ile konustum sonrasinda mars a bastim fakat mars almadi. mars motoru donuyor ama mars almiyor. buyuk saskinlik yasadim ve yolun ortasinda kaldim. motorum saati sifirlandi. 00:00 gosterdi. git gide ugras ugras akunun bitmeye basladi. mars dugmesi hicbir ise yaramamaya basladi. orta sehpaya aldim ve ayak marsini denedim 15-20 kez ugrasmamamda anca calisti motor. evime kadar stop etmeden gelebildim. stop etmeden mars bastigimda koltugun altindan tik tik diye sesler geliyordu. motoru kapattim. tekrar denemeye basladim hic ses yok. ayak marsiyla denedim yaklasik 25-30 dk boyunca denedim ve calismadi motor. ne olmus olabilir.? ne yapmaliyim? problem nedir? bilgisi olan arkadaslardan yardim bekliyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:02 ----------

arkadaslar yok mu bilgisi olan ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mars basınca tık diye ses gelip elektriği kesiyor ise Mars rolesine giden kabloda tenassizlik var demek.

Yok Mars basıyor ama calismiyorsa ateşleme veya yakıt sisteminde sorun var demek. Karbüratör bakımı ve buji bakımı yapman lazım.

asde06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial Mr 150 Vulture
    Zuzuuw!a katılıyor.um, benzin var mı depoda? benzin musluğunu ve jikleyi kontrol et, kablolar da temassızlık olabilir.

an itibariyle motor u calistirmak istedigimde mars a bastigimda hic ses yok. motor calistigi zaman calisir halde marsa bastigim zaman tik tik diyor. motoruma bakim yapali 100 km olmadi. buji debriyaj yag filtlereler falan yeni degisti. depoda benzin de var. baska bir sorun var gibi ama bulamadim.
    NASIL BAKARSAN OYLE GORURSUN...

kotucocuk13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV250 Aquila
    aküyü bitirmişsin o yüzden tık tık diye ses geliyor sesin geldigi yere marş manyeti deniyor ama stop ettikten sonra neden çalışmadığına birşey diyemem. Ateşleme sistemini ve karbüratörü kontrol ettir derim.
    Kaskını tak yoluna bak :D

hsk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DAELİM S2 250 SUZUKİ AN 125 HK MONDİAL MASH
    Motor çalışıriken neden marşa basıyorsunuz ?

Alıntı kotucocuk13 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aküyü bitirmişsin o yüzden tık tık diye ses geliyor sesin geldigi yere marş manyeti deniyor ama stop ettikten sonra neden çalışmadığına birşey diyemem. Ateşleme sistemini ve karbüratörü kontrol ettir derim.
    karburatorunude 3 gun once temizletmistim. oradan olabileceginide zannetmiyorum. baska biseyler olmali.

Motosikleti
    Hyosung GV250 Aquila
    Alıntı bilalefe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    karburatorunude 3 gun once temizletmistim. oradan olabileceginide zannetmiyorum. baska biseyler olmali.
    Peki ya buji değişimi yaptın mı? Ve yakın zamanda 1 2 gun içinde motoru yıkadın mı? Bunların hepsi ihtimal öneri yapmaktan başka maalesef elimizden başka bir şey gelmiyor.

Alıntı kotucocuk13 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki ya buji değişimi yaptın mı? Ve yakın zamanda 1 2 gun içinde motoru yıkadın mı? Bunların hepsi ihtimal öneri yapmaktan başka maalesef elimizden başka bir şey gelmiyor.
    evet bujide degisti. motoru yaklasik 1 haftadir yikamiyorum.
    NASIL BAKARSAN OYLE GORURSUN...

Motosikleti
    Hyosung GV250 Aquila
    Ayaklık müşürü olabilir mi? acaba buda bir ihtimal tabi yoksa bir motorcuya göster derim. Arızayı motorcuda da göstermen gerek yani oraya götürdüğünde de çalışmaması lazım ki sorunu çöze bilsinler.

motorun ayak musuru yok. yarin bi ustaya goturecegim ins nasil calistaracagim mechul. hayirlisi

Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kontak açıkken farlar sinyaller çalışıyor mu?

Akude bir bakalım, sağında solunda oksitlenme var mı ? Şişme var mı ?

Alıntı Zuzuuw adlı üyeden alıntı Mesajı göster

normalde motor calistiginda sadece farlar yaniyor. (normal olan) aku temiz gorunuyor. motor daha yeni 2000 km de .

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:15 ----------

Alıntı Zuzuuw adlı üyeden alıntı Mesajı göster

normalde motor calistiginda sadece farlar yaniyor. (normal olan) aku temiz gorunuyor. motor daha yeni 2000 km de .

Motosikleti
    Yamaha TDM 850
    büyük ihtimal sorunun aküden kaynaklanıyor daha önce başıma geldi. motora yakın zaman da herhangi bi lamba role vs. bağladınız mı?

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    aküyü ölçtür bakalım ne çıkacak
    bir de içinde sıvılarda azalma var mı ona bak

Kendi parklarini ve ampullerine cikarip renkli ve beyaz ampul taktim ondan olabilecegini dusunmuyorum

obarey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Honda CBR 250R (10k), 2015 Yamaha R25
    aküden %90

akuyu degistirip sonra yine baska bir problem cikmasin ? kesin cozumun nerden kaynaklandigini ogrenmek icin napabiliriz? konjektor den yapiyor olabilir mi ?

bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    sigorta kutusu gibi geldi sigortaları test et aküde bitmiş olabilir kanuni servise götür.
    çözerler başında beklemende fayda var yoksa faturada egzoz bilyeleri değiştirildi gibi bir ekleme görebilirsin..

avrupa yakasinda temiz isini yapan kanuni servis biliyor musunuz ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:30 ----------

hangi akuyu kac amper takmaliyim ?

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)