Ya abiler yarış motorları nası rodaj yapıyor
Koca seZon kullanılcak makina kaç bin yarış km si yapıyor bence başka bişey olmalı
Ya abiler yarış motorları nası rodaj yapıyor
Koca seZon kullanılcak makina kaç bin yarış km si yapıyor bence başka bişey olmalı
Rodaj ilk 50 km'de %75'ini tamamlar, 250 km'ye kadar %90 olur. Bilinenin aksine rodajda yüksek iç basınç oluşturmak segmanların vertical displacement'ını tamamlayıp esas konumunda sabitlenmesine yardımcı olur.
yani ilk 50 km az bas, 250 ye kadar çok bas ama kompresörle yavaşla ki segmanların altından ve üstünden gelen basınçlar birbirini neutralize etsin.
250 den sonra bol bol yağ değişimi ile bir müddet motoru kullan. Debriyaj balatasının atacağı çapakları toparlarsın böylelikle, Kawasaki yarış directörü'nün bir makalesinde 2500 km 'ye kadar mineralli yağ kullanın, sonrasında yardırın gitsin yazıyordu.
250 - 2500 arası mineral yağ diyorlar tabi. İşte bu aşamada mineral yağ kullanırken motoru sıkıştırmaman gerek, mineral yağ fazla dayanıklı değildir. Yüksek ısı ve basınç aşınmaya sebep olur. Bu sebeple Mineral yağ kullandığın müddetçe motoru az zorla.
İstersen 250 km den sonra sentetik yağa geçebilirsin, nasıl olsa 90% rodaj tamamlandı, sentetiğe geçtiğin an yardır gitsin. Ancak debriyaj balatasından çıkan çapaklar sebebi ile yine ilk kilometrelerde sık yağ değiştirmek bana göre en makulü.
İş bu yazılar kendi sentezimdir, her türlü cahil cühela diye hitap edilen yorumları sahibine vole ile şutluyorum, inanmayan benim yazdığımı uygulamaz, inananınkini allah kabul etsin.
Arkadaşım RODAJ bir kısaltmadır. Ayrıca rodaj basılmaz rodaj verilir. Sola rodajlarsan sağa , sağa rodajlarsan sola gidersin
Bilmem belki vardir.
Abicim bizim gibi garibanlar hem pistte hem de yolda kullandigindan rodaj diye bir problemimiz yok herkes gibi rodajimizi yapiyoruz.
Ama sadece pist için motosiklet alirsam çikartir dynoya yaptiririm 1000 km olur biter.
Yalniz konuyu yaris motosikletleri ile dagitmayalim.
Rodaj sadece motosikletin motoru için geçerli bir mevzu degil.
HAreketli her aksamin rodaji olur.
Frenler bilyalar ve hatta lastikler.
Rodaj konusu forumumuzda defalarca tartisilip ayrintilari ile anlatildi.
Detay isteyen arkadaslar arayip bulsun okusunlar.
Ben sadece her zaman aklinizdan çikarmamaniz gereken bir noktayi hatirlatacagim.
Sifir km aldiginiz motosikletinize konulan ilk yag, sizin daha sonra kullanacaginiz yag ile ayni özellikte degil arkadaslar.
Bu ilk yag motoru normal yag gibi korumaz.
Birbirine sürtünen parçalarin temas yuzeylerinin daha çabuk duzlesmesi ve alismasi için kullanilan bir yagdir.
Bu nedenle kullanim kitapçiginda yazili talimatlara mutlaka uyun ve orada yazan km bakimlarini aksatmadan yaptirin.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Böyle *bine gibim puş* gibim bişey
Videolardan ANladığım kadarı ile..
Önce sentetik olmayan Mineral yağlı motor yağı değişimi yapılır. motor iyice ısınana kadar zorlamadan sürülür. sonra 5 dk dinlenilir daha sonra yola devam edilir ve 6000 devirden başlayarak her devir aralığında tam gaz ve motor freni yapılarak tüm viteslerde epey bir motor sürülür. İşlemden sonra motor yağı değiştirilir.
Motosikletten uzun bi sure uzak kaldım dostum. Tekrar bi giris yapınca da kurkcu dukkanına donme vakti geldi dedim
aslına bakarsan cok da yanlıs bi teori deil Rodaj eskidendi bence. Artık telefon aldıgında nasıl 12 saat sarja bırakmıyorsun, motosiklete de rodaj yapmana gerek yok Koskoca fabrika. Motoru urettikten sonra illaki bi sure calıstırıp hersey yolunda mı diye kontrol ediyorlardır.Bu arada rodaj da halloluyor iste
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
Bu kadar kafa yoracak bir şey yok. Buradakilerin söylediklerini boşver, kullanma kılavuzunda ne yazıyorsa onu uygula. Rodaj yoktur diyenlere de sakın inanma.
Peki size soyle bir soru yonelteyim. Yeni alınan bi motosiklette yahut arabada ilk bakıma gidildiginde bir arızaya abi sen rodajı yanlıs yapmıssın o yuzden garanti dısı kalır dendigini duydunuz mu
Yada firmalar motosikletlere km yada sene garantisi verirken bunun kaderini son kullanıcıya bırakır mı ? Hadi bakalım atayizler bunu da aciklayın
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)