Bir kere daha açıklayacağım uzun uzun.. Sizden umudum yok ama konuyu okuyan başka arkadaşların sürüşüne olumlu bir etkim olur umarım..
Benim zihniyetimi bir kenara bırakırsak;
Düğün dönemi diye istediği trafik kuralını çiğneyebilir demiyorum ben ÇİĞNERLER diyorum.. Kimsenin umurunda değil değil o kurallar kaç defa polisin yolun ortasında yolcu indiren birisine trafik cezasını gördün? İnsanlar kırmızı ışıkta da geçer, ters yönden son hızda gelirler.. Bu ülkeye hollanda muamelesi yapmayın arkadaşlar trafik kurallarını etrafta polis yoksa takan yok.. Ben 5 kaburgamı kırdıktan sonra hastane ve motosikletimin masrafını ödese veya hapse girse ne yazar?
Ben neden soldan yaklaşırdım dedim? Çünkü yolcular kornaya BAKMAZ.. Ama şöför bakar.. Yolun ortasında duran şöförlerde arkadan biri gelebilir diye ufak bir stres olur.. Bizde bundan yararlanıp algısı biraz açık olan insana kornayla SOLUNA yaklaştığımızı belli ediyoruz.. O yüzden soldan kapı açılma olasılığı sağa göre daha az.. İndirdik mi kaza olasılığını?
20 km hızla arabanın önünde çömelmiş birisini veya kediyi görebiliyorsanız tebrik ederim.. Ben dururken bile farkedemiyorum.. X-ray gözleriniz yoksa sizinde fark edebileceğinizi sanmıyorum..
Ee o zaman adamın nesi suçlu kaza mı olmuş? Burada ikinizde suçlusunuz.. O doğru yerde yolcu indirmemekten siz sağdan geçmeye çalışmaktan..
c) Araçların sağından veya banketten yararlanmak suretiyle geçmek yasaktır.(Geçme kuralları 5-c Bknz:
Kurallar)
Kuralları bir kenara atalım ama.. Türkiyede tüm kurallara uysak hayatta kalamayız zaten(Türkiye de ölün turistlere bakabilirsiniz)İhtimal hesaplamanız yeterli değil orada.. O kapının açılma ihtimalini hesaplayamamışsınız ve bu olay gerçekleşmiş..
Kaza atlatan ben değilim sizsiniz.. Benim zihniyetim 3 yıldır istanbul trafiğinde 1 kere bile böyle tehlikeye sokmadı.. Evet çoğu zaman arkadaşlarımdan 5-10 dk sonra vardım ama vardım.. Tek kazam belediyenin çimleri gece 2 de sulamasını tahmin edememiş olmamdı ki orada da suçlu benim yeterli hesaplama yapmamamdan..