Öncelikle merhaba arkadaşlar, forumda yeniyim ve ilk mesajım hangi motoru alacağıma karar veremiyorum değerli arkadaşlar sizden yardım istiyorum çok araştırmama rağmen istediğim modeller hakkında pek bilgi edinemedim aklımda olan birkaç motorun artılarını ve eksilerini yazarsanız motor seçme konusunda bana çok yardımcı olmuş olacaksınız.
Sanırım motor alırken boy kilo önemliymiş. boy 1.78 kilo 75 yaşım 25 şimdilik Şanlıurfadayım temmuzda Ekişehir'e gittiğimde motor almayı planlıyorum. ilk defa motor alacağım bundan önce motor tecrübem 2 km yi geçmez internetten araştırdığım kadarıyla motor kullanan arkadaşların söyledikleriyle epey teorik bilgim var
a2 ehliyetimi yeni aldım 7 senedir b sınıfı ehliyetim var aktif olarak araç kullanıyorum. trafikte küçük veya büyük hiç kaza yapmadım, kazayla hiç burun buruna gelmedim trafiği gayet iyi okuyabildiğimi düşünüyorum bu yüzden motor aldığımda da sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum.
bajaj pulsar 200 ns : çok fazla söylenti var servisi kötü, kronik arızaları var, parça kalitesi kötü vs. iyi olduğunu söyleyenlerde azımsanmayacak sayıda kararsızım.
honda cbr125r: genel olarak aklıma yattı fakat cc düşük sanki uzun yol yapma isteğimden dolayı 120-130 stabil gidebilir mi acaba?
honda cbr250r: en çok üzerinde durduğum motor piyasası altın gibi maşallah sürekli yükseliyor
düzgününü almak için 0'ına yakın parayı vermek gerekiyor sanırım
. Piyasada yüksek km li cbr250r mevcut bana sıkıntı çıkarır mı?
yamaha r125: arkadaşımın motorunu çok azda olsa kullanmıştım bana yeterli geldi sanki ama cc küçük beni tatmin etmiyeceğini düşünüyorum ve fiyatı yüksek.
suzuki inazuma: sanırım motorun ağırlığı fazla ve hantal kalıyor 250 cc ye göre konforu sürüşü nasıldır bilemem ama şekli çok hoş değil benim gözümde
suzuki gs500: 2006 model gs500 aldığımda bana en kötü ne problemler çıkartabilir komple motoru revüzyona sokmak bana ne kadara mâl olur?
kawasaki er5: suzuki gs500 le sorularım aynıdır
sym wolf250: sym ne kadar güvenilir markadır? servis kalitesi nedir? motorun parça kalitesi iyimidir?
hyosung gt250R veya naked: hyosung kronik sorunları varmış sanırım hyosung alırsam eğer 2010 modelin üstünü alacağım kronik sorunlar o modellerde devam ediyor mu? alıpta başıma bela açarmıyım ?
benim okuyup araştırdıklarım marka ve modeller hakkında bunlardır bunların dışında ekleyecekleriniz veya benim yanlış bildiklerim var mı?
şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.