Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Malesef feci bir kaza

REKLAM ALANI
    GB79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC750X
    Alıntı ayzek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://www.youtube.com/watch?v=qoE04Fafxe8

burda mermı gıbı gelıyor ve o videodan daha hızlı ve daha az zaman var snıyelı hatta sanıselık tepkı süresi adam ama bellıkı teknıgı bılıyor kontrayı atıyor ölumden dönuyor herzaman böyle olacak diye birşey yok ama yorumlara bakıyorumda gerçekten işin eğitim ve teknık kısmından bir haber olanlar var
    Burada intihar girişimi, cinayet teşebbüsü ne ararsan var. Böyle bir durumdan kurtulmak gerçekten zor, Fuat Domaniç olsan bir yere kadar. Bir de, bilinmeyen bir nedenle yoldan çıkan otomobil, diyor haber. Video haber olmasına rağmen onlar bile gözlem yapmamışlar, hatalı sollamayla son anda giriyor kamyonun önüne araba, yoksa öndekilere patlayacak zaten.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X

uzerinden atlamak derken....

Oldjack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://youtu.be/eELBNhIiClY

uzerinden atlamak derken....
    bu videonun fake olduğunu motosiklet kullanan herhangi birisi anlayabilir. Ama gerçekten yapabiliyosanız çarpma anında motosikletle bağınızı koparın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:48 ----------

Alıntı GB79 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motora nasıl tehlike teşkil etmediğinin sinyallerini veriyor? Sollamaya çıkmadan bile bir tehlike teşkil ediyor zaten, sollamaya çıkıyor, alarm durumu, öndeki arabayla çarpışma tehlikesi var kırmızı alarm, ve daha sonra alarmlar tavan yapıyor. Motorcu son ana kadar hiçbir tepki vermiyor, son anda bile çukurdan kaçar gibi ufak bir hamle yapıyor. Demek ki beyni veya gözleri bambaşka bir yerdeydi. Son 1 saniyeye kadar herhalde hiçbir şey görmedi, insan bile bile kendini böyle tehlikenin içine bırakmaz. Evet haklı ama kime faydası var?

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:25 ----------

Yapmayın Allah aşkına, araba sollamaya çıktığı an hızını minimuma düşürseydi, hiçbir şey olmayacaktı ama o tehlikenin içine gitmeye devam etti, arkasında araba da yok, ani fren de yapabilir. Siz de böyle kullanmayın sizden ricam, şansa bırakmayın işinizi. Arkadan bir araç gelip kasten çarpmazsa kaçınabilirsiniz en ölümcül kazadan. Gereken şey, iyi gözlemlemek ve tehlikeden uzak durmak.
    normal takip mesafesi ve normal hızlarla seyir ettiği için büyük ihtimalle hızını düşürmedi. Ben olsam bende düşürmezdim. O kadar öneden tedbir almak çok zor bir ihtimal. Ama ben belki sağa yanaşıp uzayabilirdim tehlikeli alandan uzaklaşmak adına belki.

Yiğit_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yzf r125
    En az 250 cc'lik iyi bir makine şart bu durumlarda ani kaçış manevraları yapmak için.Güç cepte dursun.

hakanens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CB125E
    Yahu adam gariban motorcu belkide. Eğitim meğitim hak getire. Adamlar bazı küçük ilçelerde biryerden biryere gidebilmek için uygun olsun cebime diye motosiklet kullanıyorlar ve bu motoruda alırken öncesinde eğitim alayım, ekipmanım tamtakır olsun öyle dertleri yok. Bu durumda eğitimli adam bile olsa zaten kurtulamaz bence.
    Öyle ayağı kalkayım motorun üstenden zıplayım arabanın üstüne teknikleri James Bond ya da Görevimiz Tehlike filmlerinde olabilecek birşey.
    Ha yanda yeşil alana belki tam kırabilirdi direksyonu ama o anın şoku zaten elini ayağını bağlar insanın ve o tehlikeye odaklanırsın o ara hiçbirşey yapamazsın.

berkekolik1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley
    videoyu özelden paylaşırsan sevinirim.

Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Allah rahmet eğlesin maalesef hepimizin bileti cebinde, kimse ben iyi sürüyorum demesin Allah' ın sopası yok sizi daha kötüleriyle sınar (Rabbim korusun) Çok ama çok talihsiz bir kaza olmuş yani sağa kaçsa bi dert, sola kaçsa bi dert. İnşallah gün gelecek ülkemiz medeni insanların olduğu medeni bir trafiğe sahip olacak o zaman işte bu apaçilerden kurtulacağız.

Bu tiplerden kurtulmanın yolu (bence) doğal seleksiyondur. Doğa güçsüz ve aptal olanı her zaman yok eder o yüzden bonzai bedava olsun, beyni doğan slx egzozu kadar olan tüm apaçiler piyasadan silinsin temennim budur.
    Zell bunu beğendi.

Morphin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR650F
    Hayır yapmadım. Fakat tercih edeceğim bir hareket olur.
    Evet birisi size çarpabilir. Ama söylediğiniz gibi 100+100 km/h lik bir çarpışmada yaşama şansınız neredeyse yok.
    Olsa bile muhtemelen çarpışma anında aldığınız darbe sonucu sakat kalırsınız.
    Kafa kafaya yaşanan çarpışmalarda aracı terkedip çarpışma sonucu yaşanan kuvveti almazsanız yaşama ihtimaliniz var.
    Ekipmanınız tam ise ve motordan zıplayarak sürtünmeye yönelik asfalta düşerseniz ölmezsiniz.
    Buradaki arkadaş motoru terk ettiği anda durmayacak. Emniyet şeridine girse bile çarpışma yinede olurdu. Fakat çarpışma öncesi karşı şeride geçmeyecek şekilde motoru terk etseydi sürüklenerek duracaktı. Arkasında bulunan kişiler ise kazayı görüp üzerine zaten sürmez...
    Kafa kafaya yaşanan çarpışma sonucu ilk önce kafa ön tarafa gider ve direk takla atarsınız. Takla esnasında kafanız ve sırtınız yere doğru açıda çarpmazsa boynunuz kırılır. Zıplarsanız yere nasıl düşeceğinize siz karar verirsiniz. Ve kaza 100+100 den sadece 100 km/h lik bir sürtünmeye dönüşür. Matematik ve fizik biliyorsanız söylediğimde haklı olduğumu zaten anlarsınız.

Ben demiyorum ki her zaman zıplayın.. Kafa kafaya yaşanan çarpışmalardan kaçmak istiyorsanız ve mümkünatı yoksa yaşamak için tek çareniz budur..

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Motordan nasil kurtulunur?

Yiğit_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yzf r125
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motordan nasil kurtulunur?
    Kafanda ekmek kır fakirlere dağıt

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Alıntı ayzek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://www.youtube.com/watch?v=qoE04Fafxe8

burda mermı gıbı gelıyor ve o videodan daha hızlı ve daha az zaman var snıyelı hatta sanıselık tepkı süresi adam ama bellıkı teknıgı bılıyor kontrayı atıyor ölumden dönuyor herzaman böyle olacak diye birşey yok ama yorumlara bakıyorumda gerçekten işin eğitim ve teknık kısmından bir haber olanlar var
    Evet dostum son cümlene katılıyorum, köre kırmızıyı anlatmaya çalışıyoruz.

Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Alıntı Morphin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayır yapmadım. Fakat tercih edeceğim bir hareket olur.
    Evet birisi size çarpabilir. Ama söylediğiniz gibi 100+100 km/h lik bir çarpışmada yaşama şansınız neredeyse yok.
    Olsa bile muhtemelen çarpışma anında aldığınız darbe sonucu sakat kalırsınız.
    Kafa kafaya yaşanan çarpışmalarda aracı terkedip çarpışma sonucu yaşanan kuvveti almazsanız yaşama ihtimaliniz var.
    Ekipmanınız tam ise ve motordan zıplayarak sürtünmeye yönelik asfalta düşerseniz ölmezsiniz.
    Buradaki arkadaş motoru terk ettiği anda durmayacak. Emniyet şeridine girse bile çarpışma yinede olurdu. Fakat çarpışma öncesi karşı şeride geçmeyecek şekilde motoru terk etseydi sürüklenerek duracaktı. Arkasında bulunan kişiler ise kazayı görüp üzerine zaten sürmez...
    Kafa kafaya yaşanan çarpışma sonucu ilk önce kafa ön tarafa gider ve direk takla atarsınız. Takla esnasında kafanız ve sırtınız yere doğru açıda çarpmazsa boynunuz kırılır. Zıplarsanız yere nasıl düşeceğinize siz karar verirsiniz. Ve kaza 100+100 den sadece 100 km/h lik bir sürtünmeye dönüşür. Matematik ve fizik biliyorsanız söylediğimde haklı olduğumu zaten anlarsınız.

Ben demiyorum ki her zaman zıplayın.. Kafa kafaya yaşanan çarpışmalardan kaçmak istiyorsanız ve mümkünatı yoksa yaşamak için tek çareniz budur..
    motosikletten atlamanın nedeni çarpışmayı önlemek değil fizikçi bir arkadaş varsa tam rakamlarıyla anlatabilir ama benim bildiğim az çok fizik bilgisi Motosiklet neredeyse sizin 2 katınız kadar kütleye sahip. Bu size bir çarpışma momenti verecek. Hız ile kütlenin çarpımı gibi birşey çarpışmadaki hasarınız olacak. Kütleyi düşürürseniz çarpışmadan daha az hasar alırsınız.

sahin08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ramzey qm250-2006 skyjet-sj100-7 yuki gy200
    videodan anladığım: otomobil motosikletin ilerlediği istikameti ve solundn genişleyerek işgal ediyor (yanladığı için hedef büyütüyor )
    ve motosikletin kaçış istikametine doğru çarpıyor
    motosiklet bu esnada öndeki aracın fren işıklarını muhtemelen farkedip mesafesi koruyor emindeğilim ama motosikletin fren ışıkları yanıyor
    kaza bodrumda olmuş ((sanırım yol ortakentten yalıkavak değirmenlere çıkan yol olmalı rampa sonu düzlük ))
    motosikletin hızı 60 tan fazla olamaz otomobil de 100 den az değil

araç sollamadan sonra kendi şeridine geçip tekrar kontrolu kaybetmesi çok ani yön değiştirmesi motosiklet sürücüsünü tepkisiz bırakmış
    çok büyük ccleri bilmem ama 125 150 cclik makinalar gaza asılınca 60 tan 100 e bile çabucak çıkamıyor e zaten yavaşlama eğiliminde son anda sağa manevra yapmış ama aracın ivmedeğişimi çok fazla
    yaz sezonu geldi cebine 3 kuruş para sıkıştıran gerek kiralık gerek kendi araçlarıyla trafiği tehlikeye atan birçok insanlar doluştu bodrum a
    umarım birdaha yaşanmaz

motosikletli abimize allah rahmet eylesin ailesine de sabırlar dilerim

EKONOMİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MOTORU SATTIM GİTTİ
    Dünyanın en hızlı silah ceken adamını izlediniz mi ?
    bob munden
    Saniyenin bilmem kacta kaçında silahını çekip 2 balonu da vuruyor
    1 saniye sürmüyor
    Nette videoları var

Refleks sekilde ani manevra konusunu ara ara çalışmak el becerisi kazanmak geekiyor.

Panik fren yapılmalı mesela durup dururken (arkayı kontrol edip) sanki onune biri çıkmış gibi zart diye durmaya çalışın.
    Arka fren hangi hizda ne kadar basınca kilitliyor
    Limon sikma tekniği gercekten ise yariyor mu
    Kaçış yollari nereler olabilir
    Acaba acil bir durumda kaldirima çıkabilir miyim yoksa tereddut mu ederim
    Vites düşürerek fren yapmak (motor freni) fayda mi saglar yoksa aea gibi sanzimani elime mi alırım

seri sekilde vites düşürerek panik fren çalışın
    Yoksa panikte ön freni sıkıp hoop yerde
    On fren sıkmaya korkup 2. Bir durumda arka freni kitleyip hooop yerde

Bazıları gibi kaza yapa yapa ogrenmeyin
    Bu isin ilmini inceligini kapın
    Adam ipte yurur düşmez
    Egitim iste o kadar farkediyor
    Egitim +bol pratik

Duz yolda sur sur su kadar km tecrubem var
    Yok ya, duz yolda herkes usta şoför

Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Alıntı EKONOMİ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dünyanın en hızlı silah ceken adamını izlediniz mi ?
    bob munden
    Saniyenin bilmem kacta kaçında silahını çekip 2 balonu da vuruyor
    1 saniye sürmüyor
    Nette videoları var

Refleks sekilde ani manevra konusunu ara ara çalışmak el becerisi kazanmak geekiyor.

Panik fren yapılmalı mesela durup dururken (arkayı kontrol edip) sanki onune biri çıkmış gibi zart diye durmaya çalışın.
    Arka fren hangi hizda ne kadar basınca kilitliyor
    Limon sikma tekniği gercekten ise yariyor mu
    Kaçış yollari nereler olabilir
    Acaba acil bir durumda kaldirima çıkabilir miyim yoksa tereddut mu ederim
    Vites düşürerek fren yapmak (motor freni) fayda mi saglar yoksa aea gibi sanzimani elime mi alırım

seri sekilde vites düşürerek panik fren çalışın
    Yoksa panikte ön freni sıkıp hoop yerde
    On fren sıkmaya korkup 2. Bir durumda arka freni kitleyip hooop yerde

Bazıları gibi kaza yapa yapa ogrenmeyin
    Bu isin ilmini inceligini kapın
    Adam ipte yurur düşmez
    Egitim iste o kadar farkediyor
    Egitim +bol pratik

Duz yolda sur sur su kadar km tecrubem var
    Yok ya, duz yolda herkes usta şoför
    bob munden örnek olamaz. insanın tehlikeyi algılayarak tepki vermeye başlaması yaklaşık olarak 1 sn yani ne yaparsan yap 1sn nin üzerinde sürecek.
    Shrieker bunu beğendi.

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)