yine bunalıma girdim zaten bunalımdaydım buda tuzu biberi oldu.
yine bunalıma girdim zaten bunalımdaydım buda tuzu biberi oldu.
Hala motosiklet surucusunun suclu oldugunu soyledigimizi sanan bir populasyon var. Sonra kaza cok oluyo.. Olmamasi enteresan.
Bazen yapacak çok ta fazla bir şey kalmıyor. Gaz açsa hızlansa uzasa vs... Allah rahmet eylesin. esmen cinayete kurban gitmiş.
Olay arkada gelisse amenna. Gormezsin gelir herif patlar sana. Arkadaslar burada daha dikkatli olmamiz ve kafamizi yukari kaldirip bakmamiz gerektiginden takip mesafesini iyi optimize etme gereklerinden soz ediyoruz.
Tamam ama biyolojik olarak mümkün değil. Hüseyin boldun silah sesini duyup tepki vermeye başlaması 0,25sn miş . Normal bir insanın hareketi algılayıp tepki verme süresi 0,86 ile 1,11 saniye arasında değişiyormuş. Yani Yanlamaya başlanyan bir araç üzerine yöneldiğinde (ki muhtemelen sana baktığı için sana kitlenmiş durumda) tepki vermeye başlaman zaten 1 sn okadar vakit yok videoda.
Ben sana kendimi anlatamiyorum yada sen anlamak istemiyosun o adam 45 yillik sofor olsada yada orda sen olsaydin ben olsaydim kim olsaydi o arabadan kacma ihtimali yok. Hersey senin elinde degil.diger araclarin direksyonu sende degil. Seninde dikkatin bi yere kadar. sen uzayda motor suruyosun galiba. sen araclarin yaninda motorunu surdugun an bu adamin durumuna dusmen an meselesi. Sen yoldan giderken karsidaki adam senin yanindan gecerken direksiyonu motorun ustune kirsa napican ziplayacakmisin. Senin dedigin gibi olsa binlerce insan kazalarda can vermezdi.herkez bi sekilde kurtarirdi asil kazalari 40 yillik soferler yapiyor demekki neymis.l bazi kazalar onlenemiyomus.herkez kazayi onlese trafik kurallarinin olmasina gerekte yok.Ayrica bos konusuyosunuz gibi laflar kullanman hic hos degil.sen motorunu al gel yanima arabamla seni nasil havaya ucuruyorum gorursun. O zmn inip sorucam sana nerde senin 3 saniye tatigine noldu diye
O motosikletlinin o kazada kurtulma şansı çok çok az. Fren yapıp yerinde dursa bile o adam belki vururdu. Bu tipler işte memleketimizde bolca bulunan "bana bir şey olmaz" kafasındaki hızlı şoförler. Şerit çizgilerinin ne olduğunu umursamadığı gibi, risk algıları da yok. O motosikletli öleceğine keşke arabadaki geberse, hatta böyle araç kullananların, makasçıların tümü geberse de memleket kurtulsa. Daha iki gün önce makas atan bir serserinin aracında gencecik bir kız öldü ama kendisi kurtuldu adinin...
Uzun yola çıkacam işte bu durumlar beni korkutuyor. Kendime güveniyorum ama başkası böyle üzerinize gelip sizin bütün hayalleriniz yerle bir ediyor. Allah rahmet eylesin.
Bir garip yolcu
Egitim alin diye bas bas bosa bagirmiyoruz size kacis manevra guvenlik balonu 3 sn kurali bunlari ogretiyorlar.. Uzun yol egitimlerinde ise konum, hiz, cizgi, sezgi bunlari ogreniyorsunuz.. Bircok senaryoda kurtulus bilgleri aliyorsunuz... O kadar cok dikkat edilmesi gereken mevzu varki bunlari topluca duzenli anlayabilecegin sekilde veriyorlar, bunsekilde uzun yolda rahat ve guvenli seyahat ediyorsun, iste o zaman gokten goktasi dusse golgesini gormek ne demekmis anliyorsun...
Açacaksın gazı, vereceksin coşkuyu ...
Dostum iyi hoş diyorsunda eğitim tamam bir yere kadar çok iyi bu gibi durumlarda kendini kurtarabilmen belki olabilir ama hadi karşına birden belirdiğinde ne gibi bir tedbir alabilirsin o 1 ya da 2 saniyede.. Yani bu gibi bir durumda bile dursan dahi kurtuluşun yok adam bir sağ bir sol üstüne geliyor işte. Zaten panik haldesin sen mesela o ara sağmı solamı diye derken dümdüz öpüşmeye gidiyorsun mecbur.
O da allahın takdiri denecektir.
İş çığrından çıktıktan sonra yapabilecek pek bise kalmıyor
Ne yapılabilirdi?
Videonun ilk saniyelerine bakılırsa takip mesafesi pek de fazla değil
Tamam ondeki arac kaza yapınca arkadan toslamiyor ama viraja giriyorsun hızını azalt
Önde araba var diye güvende hissediyor kendini
Geçen konusu geçmişti karanlik yolda onume arabayı alıp öyle gidiyorum demişti birisi. Ecelin gelince saglam kaleler icinde de olsan ölüm sana yetişir.istanbulu gezerken bir de baktim ki kalelerin surları bile kalmamış anca izleri var belirli belirsiz
Virajda hiz azaltip takip mesafesini artırabilirdi
Kaza yerini yüksekten izliyoruz.motosiklet sürücüsunun görüş açısı daha dar olabilir.
Tekerleğin kayma sesleri falan duyulmaya başlayınca ister istemez heyecan yapıyordur
Tamam panik olmadi diyelim ama araba ustune geliyor
Kontra tekniği kullabilabilir
Kaçış manevrası cok geç kalmadan yapılabilir
Yolun ortasından degil de sag seridin en sag tarafında çizgiye yakin sürüyor olsa daha fazla kurtarma alanina sahip olabilirdi
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:54 ----------
Bu hareketi hic yaptiniz mi?
Yapan biri var mi?
Nette videosu var mi?
Kacis manevrası en sagdaki acil durum yoluna girmeye calismak daha mantikli değil mi?
Araba 100+ km hızla geliyor
Scooter da 90 km hızda olsa
190 kmh hıza denk gelmiyor mu
Ayağa kalkip atlasak bile yolun ortasina düşeriz
Bu sırada arkadan gelen araba çarpabilir
Belki ayakta araca çarpmış olsa öne dogru fırlayıp araca carpmadan birkac metre uçarak yere çakılabilirdi
Yasadigim bir olayi anlatayım
Audinin biri onundeki aracı solladı
Tam karşımda geliyor
Baktim kaçacağı yok ters yola girmis üstüme geliyor
hemen kenardaki yola girdim
Bazıları bilerek yapıyor
Yol kameram olsa plakayı alabilirdim
Far yaniyordu acaba gormedi mi motorumu desek
Bana kalirsa bilerek ustume sürdü
Güçlü led gunduz farı düşünülebilir
bu pozisyonda rossi olsa dut yemiş bülbül gibi arabaya patlardı. kimse hikaye anlatmasın.
motorcunun gözünden olan şey şu , arabayı sollamaya çalışan başka bir araç var , sollayıp yoluna doğru giriyor. zaten bu noktada motorla arasında yarım saniye var. ordan sonra artık o.... çocuğu kayıyor muydu ne yapıyordu terse manevra yapınca motorcunun üstüne geliyor. zaten bunu farkettiği anda motorcu da sağa kırıyor biraz ama yapacak bir şey kalmıyor.
motorun üstüne çıkıp arabanın üstünden atla diyen olmuş. gerçekten bu milletin zeka seviyesi bu olunca yapacak bir şey kalmıyor.
rossi kaymak gibi gazi acar kontrasini verir gecer giderdi...
bak dostum senin anlamadığın nokta motorcunun algısı.
araba son ana kadar motora tehlike teşkil etmediğinin sinyallerini veriyor.
araba kendi şeridine yönelirken mi kontra verecekti motorcu?
başınıza gelmez umarım ama aynı olay başına gelse bu sonuçtan kurtulacak bir insan yok. öyle bir şeyi tahmin edecek insan yok çünkü.
Tekrar izlemeni tavsiye ederim eger ileri bakmiyor genis alan taramasi yapmiyorsan evet tam senin dedigin durum olur... o aracin problem cikaracagi en az 4 saniye oncesinde belli oluyor.. bu da senin manevra yapmana veya en azindan tarlaya kirip hafif yaralarla atlatmana yeterlidir. Egitimli motorcular kesintisiz ileri alan taramasi yaparlar. uzun yol egitim almanizi tavsiye ederim, 1 sey fazladan ogretseler bile Allah razi olsun onlardan...
Arkadaşlar, lütfen gidon başında dalıp gitmeyin, sürekli gözlem yapın, sürekli ileriye bakın etrafı tarayarak, bir gariplik sezdiğiniz anda hızınızı kesip alarma geçin. Kurtulabilinecek bir kazaymış, yazık olmuş. Öldükten sonra haklı olmanın bir anlam taşımadığını gösteren bir kaza daha.
ne yapabilir kontra ve kaış hamlesi deniyor zaten. Ama şöför motosiklete kilitlenmiş ne yapsa yine ona gidecek videoyu programa çekip kare kare izledim em yakın 3.57 sn ye de araç bir hamle yapıyor ve 5 81 de çarpışma gerçekleşiyor. 2,24 sn gibi bir zamanı var ve fren yapsa yine sürücü çarpacak. Çok zor bir durum. Allah Rahmet eğlesin .
Motora nasıl tehlike teşkil etmediğinin sinyallerini veriyor? Sollamaya çıkmadan bile bir tehlike teşkil ediyor zaten, sollamaya çıkıyor, alarm durumu, öndeki arabayla çarpışma tehlikesi var kırmızı alarm, ve daha sonra alarmlar tavan yapıyor. Motorcu son ana kadar hiçbir tepki vermiyor, son anda bile çukurdan kaçar gibi ufak bir hamle yapıyor. Demek ki beyni veya gözleri bambaşka bir yerdeydi. Son 1 saniyeye kadar herhalde hiçbir şey görmedi, insan bile bile kendini böyle tehlikenin içine bırakmaz. Evet haklı ama kime faydası var?
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:25 ----------
Yapmayın Allah aşkına, araba sollamaya çıktığı an hızını minimuma düşürseydi, hiçbir şey olmayacaktı ama o tehlikenin içine gitmeye devam etti, arkasında araba da yok, ani fren de yapabilir. Siz de böyle kullanmayın sizden ricam, şansa bırakmayın işinizi. Arkadan bir araç gelip kasten çarpmazsa kaçınabilirsiniz en ölümcül kazadan. Gereken şey, iyi gözlemlemek ve tehlikeden uzak durmak.
burda mermı gıbı gelıyor ve o videodan daha hızlı ve daha az zaman var snıyelı hatta sanıselık tepkı süresi adam ama bellıkı teknıgı bılıyor kontrayı atıyor ölumden dönuyor herzaman böyle olacak diye birşey yok ama yorumlara bakıyorumda gerçekten işin eğitim ve teknık kısmından bir haber olanlar var
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)