Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

2009'un Güngöreninde Avrupanın Orta yerinde CBR 125 Ne kadar Mantıklı?

REKLAM ALANI

Konuya esprili bir şekilde giriş yapmak istedim, çünkü ruh halim tam da Recep İvedik'in anten kırma sahnesindeki gibi

Velhasıl; iyi kötü bir çinli motor kullanıyorum. Elimden geldiği kadar da kişiselleştirdim, hatta o kadar kişiselleştirdim ki motor tek kişilik oldu.

Başlarda iyi güzeldi her şey fakat artan motosiklet tecrübem ve artık tek başıma seyahat etmekten sıkıldığım için farklı motorlara göz diktim.

Tabiri caizse eşekten inip tekrar eşeğe binmek olmaz, bu sebepten ötürü Japon motosiklet düşünüyorum.

Düşünüyorum düşünmesine de, şimdi elimdeki motorun ederi belli, sattıktan sonra üstüne koyabileceğim meblağ da belli.

Tüm bu hesaplardan sonra gördüm ki tüm kapılar CBR'a çıkıyor (elbette ikinci el). Ama işte başlıkta da belirttiğim üzre cbr 125 almak, üstelik 150cc den dönüp 125cc ye binmek ne kadar doğru olur. Elbette aradaki 25 cc'nin hesabını yapmıyorum fakat her ne kadar uzun mesafeler olmasa da 2 kişi kullanmak istiyorum.

İyi niyetinize istinaden lütfen bana ybr veya cbf demeyin, onun haricinde fikirlerinize ihtiyacım var

Teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

125-150 cc'de motosiklet seçerken bazı temel kıstaslar var.

Kimisi sağlam,az yakar diye ybr alır,kimisi konforlu diye cbf,kimisi cc'sine göre gücü iyi olduğu için tvs...

Cbr 125'in burada enjeksiyon,sıvı soğutmalı olma,daha gösterişli olma gibi artıları mevcut.

Yani temel beklenti performans değilse,hava soğutmalı,karbüratörlü bir commuter yerine Cbr 125 gayet tercih edilesi duruyor bence.

Tabi iki kişilik sürüşlerde artçınıza biraz eziyet olabilir

ErenSaritas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbr 125 r
    cbr 125 kullanıyorum , artçı bindiği zaman bian önce insin diye bekliyorum. Tek kişi için güzel ama arkaya birini aldığınız zaman tadı kaçıyor. 250 cc bakın derim

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Bence CBR alma istanbulda hırsızlar tarafından CBR'ye aşırı bir talep var. Kapalı garajdan bile uçabilir motorun.

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Cbr'in açılımını biliyorsunuz değil mi ? City bike racing. Hiç bir racing replikası motosiklet artçı ile kullanıma uygun değildir. Söylemleriniz tercihiniz ile örtüşmüyor. Şuanda ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ama, 150 CC bir PCX size hitap edecek doğru motosiklet olabilir.

Elbette racing motorların 2 kişi kullanıma o kadar yatkın olmadıklarını biliyorum. Fakat benim artçı ile yolculuğum en fazla 1 saat sürecektir.

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Durum böyle ise ön plana artık tek başıma gezmek istemiyorum cümlesini sürmeniz yanlış, şimdi neye göre öneride bulunacak bu insanlar.

Alıntı leopessia adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Durum böyle ise ön plana artık tek başıma gezmek istemiyorum cümlesini sürmeniz yanlış, şimdi neye göre öneride bulunacak bu insanlar.
    Şu anki motorum tek kişilik olduğu için orataya sürdüm bunu

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Başlığı okuyunca güngörende oturuyorsun ve cbr almayı düşünüyorsun ancak hırsızlık olaylarından korktuğun için foruma danışmak istedin sandım.

Tecrüben ne olursa olsun, her nerde oturuyorsan otur ama cbr alma. Hele hele 125 veya 250'liğini sakın alma.

Alanları da anlamıyorum zaten, neye güvenerek alıyorsunuz? Adamlar ölümüne cbr çalıyor.
    İçinde cbr parası dolu olan çantayı sokağa ağzı açık bıraksan daha güvenli
    Mengu16, mmysgr, hsk ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den

karadenizz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RTR 150-14'-Ninja 300
    Alıntı MotorKafa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başlığı okuyunca güngörende oturuyorsun ve cbr almayı düşünüyorsun ancak hırsızlık olaylarından korktuğun için foruma danışmak istedin sandım.

Tecrüben ne olursa olsun, her nerde oturuyorsan otur ama cbr alma. Hele hele 125 veya 250'liğini sakın alma.

Alanları da anlamıyorum zaten, neye güvenerek alıyorsunuz? Adamlar ölümüne cbr çalıyor.
    İçinde cbr parası dolu olan çantayı sokağa ağzı açık bıraksan daha güvenli
    Üstad şu çalınma meselesi hakkında bir şey demek istiyorum.
    Malum siteye,diğerlerine baktığınızda ülkemizde en çok satılık olarak ve piyasada en çok bulunan motor honda cbr serisi.Şuan fiyatların artmasına rağmen alım satım 0 km 125 ve 250 likte ayrı ayrı 500 ilan var.
    Azımsanmıyacak bir sayı.Sağlam,2 el parçalar gidiyor.Bence yok çalıyorlar yok para bırak falan pek mantıklı değil.
    Neden hallendin sen yeğen dersen bende yazın sonlarına 3 ay kadar sonra cbr 125 alacağım inşallah nasipse.Piyasaya takibindeyim.Tedbir almak gerekli.
    O bu çalacak diye istediğimiz,hayalimizdeki motoruda alamayacaksak ohoo.Pasif olmamamak lazım.
    MotoGlock ve Mexico bunu beğendiler.

en sevmedigim motorlardan birisi ama gel gelelim ybr den güzel

MotoGlock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YZF-R25 2015'
    bence en mantıklısı, ve cbr almayı düşünen biriyim

Motosikleti
    BMW F650GS 2007
    ybr250 al temiz bulabilirsen

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Alıntı karadenizz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Üstad şu çalınma meselesi hakkında bir şey demek istiyorum.
    Malum siteye,diğerlerine baktığınızda ülkemizde en çok satılık olarak ve piyasada en çok bulunan motor honda cbr serisi.Şuan fiyatların artmasına rağmen alım satım 0 km 125 ve 250 likte ayrı ayrı 500 ilan var.
    Azımsanmıyacak bir sayı.Sağlam,2 el parçalar gidiyor.Bence yok çalıyorlar yok para bırak falan pek mantıklı değil.
    Neden hallendin sen yeğen dersen bende yazın sonlarına 3 ay kadar sonra cbr 125 alacağım inşallah nasipse.Piyasaya takibindeyim.Tedbir almak gerekli.
    O bu çalacak diye istediğimiz,hayalimizdeki motoruda alamayacaksak ohoo.Pasif olmamamak lazım.
    Müdür, ortada herkesin gördüğü bir gerçek var.
    Adamlar sokakta cbr gördü mü affetmiyor, çalıyor.
    Çünkü piyasada en çok talep gören motor ve doğal olarak en çok parça ihtiyacı olan motor.
    Bir nevi arz talep meselesi aslında.
    Her neyse, bu haysiyetsizler yüzünden tabi ki hayallerinden vazgeçme.
    Ancak ben, hayal ettiğim bir motora sahip olup 2 gün sonra hırsızlara kaptırmaktansa, aklımda kalmasını yeğlerim.

Kapalı otoparkı olmayanlar ve 'garanti' güvenlik önlemi alamayanlar, cbr almadan bir kez daha düşünsün derim
    Motosikletli Kaplumbağa...

Ali1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SATTI
    Hergün toplamda 50 60 km yol yapıyorum. Cokta güzel oluyor. 125 lik deme iyi kacıyo
    ccc67 bunu beğendi.

Çalınma işine katılmıyorum.
    Bir eleman var bizim kampüste görüyorum hep. Cbr 125 kullanıyor. Aynı zamanda da komşum kendisi. Neyse bu arkadaş motorunu evin önüne de bırakmıyor. Direk caddeyle evin arasına herkesin gözünün önünde bir yere bırakıyor. Kamera falan hak getire, çalsan parçasını bulamazlar. Her sabah işe giderken görüyorum kilit vs asla yok,bir de üstüne nitro kask bırakıp gidiyor. Motor geceleri bildiğin öyle duruyor. Ben ilk zamanlar uyaracaktım çalarlar dikkat et diye ama bir türlü denk gelmedim. Artık denk gelsemde söylemem. Yahu bende pcx var evin en kör noktasına park ediyorum,1 disk kilidi,1 halat kilitle bağlıyorum birde üstüne kumandalı basit alarmdan koyuyorum. Onu görünce sinirim bozuluyor
    Ama eminim hırsız gelse onunkini değil benimkini çalar. Bende böyle bir şans var

arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Murphy Kanunları gereği aynı dediğin gibi olur. (Tabii umarım ki olmaz, bu arada kapalı yerde dursa dahi motorun üstüne branda, naylon, örtü... mutlaka bir şeyler ört. Hırsızı uzak tutmada işe yarayabilir)

bekotr2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xtreme Max 150, Snappy 100
    Bajaj pulsar 200 ns 2. Elde bulunabilir 6 bin 7 bine

Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar
    cbr 125 bence uzun yolada gider, 1 2 saat lik yolculuklar hiç önemli şeyler değil.2013 modelini 1 sene kullandım .Yağ değişimi hariç 1 tl de masrafı olmadı.Tavsiye değil ama öneririm kesinlikle .

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)