Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Arkanızda takip mesafesini korumayan araçlara ne yapılabilir?

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Bugun sezonu açtım arkadaşlar ama dakika bir gol bir hesabı trafik teröristleriyle karşılaştım. 90 la giderken 3 şeritli yolda önümde 5-6 m mesafe ile araçları takip ederken insanlıktan nasibini almamış bazı yaratıkların bana çok yaklaştıklarını gördüm. Acele işim olduğu için zamanda ayıramadım açıkcası. Ama trafik terörist dolmuş bunlara çözüm bulmak lazım

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hocam ben bu öküzlerle her gün karşılaşıyorum. Genelde geriye doğru dönüp şoföre bir bakış fırlattığımda geri durmaya başlıyorlar. Bazen de sol elimle işaret yapıyorum. İlk fırsatta gazı açmak en iyi çözüm tabi ki.
    qezgin bunu beğendi.

Karikatür benim de aklıma gelmişti, üşenmeyip bulup eklemişsiniz.

Sanırım arkadaş iki şerit üzerinde trafik akarken yaşadığı durumu kasetmiş. Tabi ki sağ şeride geçmeniz önerilir aksi durumlarda.
    oluroyle bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Ben şerit değiştirmedimde bi sure sonra sıkılıp gitti sağ şeritten. Bende orta şeritteydim

emrb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6
    Geçen biri dibime girdi korna çaldı. Ne var diye sert bi şekilde elimi kaldırdım üstünede uzunca korna çaldım.Kendisinin nasıl bir eşşeklik ettiğini ve benimde sinirlendiğimi anlamış olacak ki hiç tepki vermeyip uzaklaştı =D haklıyken atarlanmak işe yarıyo bide kask vs olunca kimse kavgaya yanaşmıyor dayak yeme korkusuna =)
    mitmuallim bunu beğendi.

Motosikleti
    F850 Gs
    Alıntı plectrum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben şerit değiştirmedimde bi sure sonra sıkılıp gitti sağ şeritten. Bende orta şeritteydim
    Tehlike arz eden herşeyden uzaklaşmayı talep etmek gerekir .
    mitmuallim bunu beğendi.
    Kadim odur ki evvelini bilir kimse olmaya

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Ben otmobilde çok kullanıyorum ama motosikletlerden hep uzak dururum ve arabalardan daha çok takip mesafesi bırakırım. Kimsenin kendisine saygısı kalmamışki başkalarına saygısı olsun. Her an ölüm tehlikesiyle yaşıyoruz oyuncak sanıyorlar
    Sokollu bunu beğendi.

Ali1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SATTI
    Kaçıyom gazı acıp

Alıntı plectrum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben otmobilde çok kullanıyorum ama motosikletlerden hep uzak dururum ve arabalardan daha çok takip mesafesi bırakırım. Kimsenin kendisine saygısı kalmamışki başkalarına saygısı olsun. Her an ölüm tehlikesiyle yaşıyoruz oyuncak sanıyorlar
    Hocam benim bulduğum en etkili yöntemi yazdım, huzursuz olduğum anda ya dönüp bakıyorum "üzerime mi çıkacaksın " bakışı (kadir inanır 5 numaralı bakış gibi oldu) ya da sol kolumla işaret ediyorum yavaşla gibisinden. Sözlü münakaşalardan, yanlış anlaşılabilecek el kol hareketlerinden kaçının.

Gerçi bazen bunların hiçbiri işe yaramıyor. Güvenli şekilde kaçmaya veya yol vermeye çalışın.

Motosikleti
    sibief 150 sisi
    ben yolu tam ortalıyıp yavas yavas frene basıyorum vursun diye bekliyomda herkes ya sagımdan ya solumdan geçip gidiyo istiyosa arkadan vursun

Motosikleti
    F850 Gs
    Merhaba,

Aklıma geldi , fikir olması açısından .. Forumdan Sinan Er 'in konusu idi.

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/142479-biara-bende-motorun-arkasinda-bu-sistemi-dusunmustum.html

Kazasız belasız.

sSameT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Dün dolaşmak için yavaşça gidiyodum 40/50 felan yanlardan sol tarafta park halinde olan transit bi cikti onume kadar genis viraj geldi cikarken kornaya basili tutuyom adam hala onume dogru kiriyo kenarindan son anda gectim yavasladim arkaya dogru dondum hayirdir diyerek el kaldirdim gittim trafik canavarlari her yerde ya.
    Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir.
    Ehliyet: A2 (01.10.2015)
    Motosiklet: 125 Mh Drift

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Öyle durumlarda sağa sinyal verip hafifçe kaz kapatıyorum, yavaşlayıp duruyorum, bir sigara molası, devam.

Bir kez arkamdan gelen sıfatsız sol şerit boşken dayadı kornayı, sıkıştırdı geçti, ilerde ışıkta durdu. Bende yanına durup indim motordan. Bütün yıl edeceğim küfürlerin hepsini ona edip motoruma bindim, bir daha önüme geçmedi.
    qezgin bunu beğendi.

Onlar okuz. kimliklerinde bisey olmaz yaziyo onlarda. 4. Luleri yakip gecmesini bekleyin eger motorunuzun gucu yoksa ve yetmiyosa. Ama
    Sizde hatalisiniz. Takip mesafesi hizin yarisi olmalidir. 5/6 metre kesinlikle az.en az 25 metre birakmalisiniz nolur nolmaz. Onunuze araba girerse saygila bidaha birakin. Trafikte saygi. Simdi motorcu abiler gelip bana kizcaklar. Sen kimsin diye. Ben sadece trafik ogretmeni bi babanin ogluyum.saygilar !..

Alıntı bbatuhann adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben yolu tam ortalıyıp yavas yavas frene basıyorum vursun diye bekliyomda herkes ya sagımdan ya solumdan geçip gidiyo istiyosa arkadan vursun
    Motosiklet üzerinde yapılan küçük sapıklıklar Hocam aman ne yaptınız millet elinde telefon Candy Crush oynayarak araç kullanıyor. Aman diyeyim.

Benim de hep aklımda çok ucuza bir motosiklet alıp, böyle gözünün içine baktığım korna çaldığım halde yola atlayan yayalara 50 km hız ile kucağıma alıp, "nasılmış, bisiklet gibi değil çarpınca kötü oluyormuş değil mi ? " diyesim var
    ccc67 bunu beğendi.

Gamelot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    2 gün önce bnmde başıma geldi, yol verdim gitti, uğraşmamak gerek, trafik de kurallar ve saygı diye bişi kalmamış...

Ali1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SATTI
    Alıntı sezerh adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Onlar okuz. kimliklerinde bisey olmaz yaziyo onlarda. 4. Luleri yakip gecmesini bekleyin eger motorunuzun gucu yoksa ve yetmiyosa. Ama
    Sizde hatalisiniz. Takip mesafesi hizin yarisi olmalidir. 5/6 metre kesinlikle az.en az 25 metre birakmalisiniz nolur nolmaz. Onunuze araba girerse saygila bidaha birakin. Trafikte saygi. Simdi motorcu abiler gelip bana kizcaklar. Sen kimsin diye. Ben sadece trafik ogretmeni bi babanin ogluyum.saygilar !..
    Araç zaten buna uyup bizim dibimize girmese bizde ters yollara başvurmayacağız belkide
    Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın

Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Benim fren lambası bayaa hassas ayağımı dokundurur dokundurmaz frenler devreye girmese dahi fren lambası yanıyor dibime çok giren olursa sellektör yapar gibi 5-6 kere basıp çekiyorum uyanıyorlar fren yapacağımı zannedip yavaşlıyorlar.

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Alıntı Bune adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim fren lambası bayaa hassas ayağımı dokundurur dokundurmaz frenler devreye girmese dahi fren lambası yanıyor dibime çok giren olursa sellektör yapar gibi 5-6 kere basıp çekiyorum uyanıyorlar fren yapacağımı zannedip yavaşlıyorlar.
    Hadi canım =)

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Bu tarz dengesizler yüzünden trafikten hızlı sürüp makas yoluyla sürekli şerit değiştirmek zorunda kalıyorum. Sağ şeritten 70-80 giderseniz ya önünüze atlayan birinin üzerine çıkarsınız ya da fren yaptığınızda başkası sizin üzerinize çıkar. Ancak uzun yolda daha hızlı gidecek durumum yoksa veya motor o kadar gidiyosa sağa sıkışır fren yapar geçmesine izin veririm, köy yolunda arkama tır yaklaşırken sol şeride çekip biraz fren yapıp tıra yol vermişliğim bile var şehirdışında diğer araçlara kolaylık gösteriyorum beni tehlikeye düşürmedikleri sürece.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)