Motosiklet Kullanırken Kol Saati Kullanıyor musunuz?
Reklamlar
-
Selamlar,
Kol saatlerine fena meraklıyımdır. Hatta bir saat forumunda yöneticilik görevi de yapıyorum. Motosikletle yoğun ilglenmeye yeni başladım. Öncesinde saatlerle yatar saatlerle kalkardım. Şimdi iki aşkım var diyelim
Tabii biz mekanik saat severler için motosiklet ölüm demek, çünkü titreşimler balans yayının düzenini bozup saatin sapmasını artırıyor. Ayrıca düşme durumunda mazallah o değerli saatler size ömür olur. Normalde mekanik saatlere hastayızdır, pilli saat pek sevmeyiz ama motorda da mecbur sağlam kalacak bir pilli saat kullanmak lazım Kol saatsiz, ekipmanlarımın içinde bile çıplak gibi hissediyorum
O yüzden daha motoru bile almamışken gidip motorda kullanmak üzere Casio G-Shock aldım. Biraz büyükçe bir saat, dayanıklı düşse de bir şey olmayacak, telefonuma gelen mesajları aramaları da gösteren bir şey.
Fakat, eğitim alırken "asla motor kullanırken saat takma, çünkü düşüp de bileğini vurursan saatin baskıyı dar bir alana toplayacağı için bileğin kırılır" dediler.
Bunun üstüne, başlığı açtım. Konuyu çok uzattım ama özetle: "Siz gazlarken kol saati kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız hangilerini, kullanıyorsanız neden?"
Saygılar.
Reklamlar
-
Ben de saat takmayı çok severim fakat bu motor sevdası yüzünden artık sadece araç kullanırken takıyorum,motorun üstünde saat taktığımda eldivenler saate baskı yapıyor ve bileğimi ağrıtıyor bende senin gibi çapı büyük saatler takmayı seviyorum ,ama motor sevdası yüzünden artık takmıyorum,
Ama şöyle yapabilirsin genel de bende öyle yapıyorum saati ekipmanları giyerken çıkar avadanlığına veya çantana koy motordan indiğinde saati tekrardan takarsın,
-
Motorda kol saati onerilmez, saati bozdugu icin degil yaralanmamak icin..
-
Ben de saatleri çok severim. Tissot ve Seiko saatim vardı Steinhart Ocean alabilmek için sattım hatta
Motosiklette kullanırken Casio G shock GA 300 saatimi takıyorum. Sürüş esnasında da montun içinde kalıyor.
-
Çok güzel bilek kırar.
Özellikle metal kasa ve kordon seçin koparma ihtimali de olsun
-
-
Uzun bileklikli eldivenimin içinde kalacak şekilde kullanıyorum. Tehlikesi illaki vardır.
-
Lütfen okuyun.
1-2 yıl önce bir motosiklet kullanıcısı tester parfüm alıyor. Şu ufak kibrik çöpü gibi olanlar.
Motosiklet montunun iç kısmına koyuyor. Kaza yapıyor ve tam o parfümün olduğu yerde kaburga kırıkları oluşuyor.
Düşünün parmak kadar olmayan birşey.
Onun haricinde adamda hiçbirşey yoktu.
Yani demek istediğim mümkün olduğunca ekipmanlarınızın içine veya cebine saat, parfüm, telefon vs koymamaya gayret edin.
Ufacık bir düşüşte hem size zarar gelebilir hemde fiyatı yüksek olan eksesuarınıza.
Ufacık bir düşme yüzünden , kalkıp motorla eve gitmek varken, ambulansın gelmesini bekleyip bileğinizin vs alçıya alınmak için hastaneye gitmek istemezsiniz sanırım.
-
casio sgw 400 h saatim var acıkcası uyurken bile cıkartmak aklıma gelmiyor. motor sürerken bugüne kadar hic rahatsızlıgını hissetmedim.
-
Gidon saati kullanıyorum.
Şundan
-
Benimde saat merakım var. Şimdide motora bir saat montajlama derdindeyim. Çok para verip almakta istemiyorum dijital ışığı olan su geçirmez bir saatimi bir şekilde uyarlayıp sabitliycem hala en iyi nasıl olur diye düşünüyorum
"Edeple gelen lütufla gider"
-
Motosiklet için özel, gidon saatlerinden tavsiye edelim o zaman ;)
-
Merhaba,
Güvenlik açısından takılmamalı...Yukarda bazı arkadaşlar sebebini güzelce açıklamışlar. Ben sadece bir sürüşümde kol saati kullandım.. Sarj sorunum vardı, akyaka-marmaris gezisinde sürekli kolumda .. Onun haricinde bu zamana kadar hiç takmadım. Motosiklet sürerken, kol saati kullanılmamalı diyorum.
-
Kolumdan çıkartmıyorum genelde ama motor kullanırken işkence oluyor. Motosiklet montu ve eldivenle ile takılmıyor malesef. ya çantama atıyorum yada yanıma almıyorum hiç
-
oknglr, bu saat mesela titreşimden iyice sapma yaşar. Gerçi bir kez durdurup bekleyip tekrar çalışırsa büyük ihtimal düzelir.
-
Saatlere ben de çok meraklıyım ama eldiven ve mont altında çok rahatsız ediyor ve kaza durumunda verebileceği zarar nedeniyle şu ürünü kullanıyorum:
-
Saat takmayı hiç sevmezdim,sadece 1. sınıftayken babam bir saat almıştı karne hediyesi o vardı.Bir de askerde takıyordum.şırnak ın dağlarında intikaldeydik ve kırıldı bir daha da takmadım.14 şubatta sevgilim(şimdiki eşim) bana fossil FFS4487 model saat almıştı,halen takarım takmayınca eksik hissediyorum sol bileğimdeki ağırlık olmayınca olmuyor arkadaş motorum siyah olduğu için selex diablo eldivenlerimi de takarım ve saatım süper bir kombin oluşturuyor
-
Motosiklet kullanırken gidon saati kullanıyorum. Kol saati hiç kullanışlı olmuyor ve kaza esnasında bileğimiz bükülürse bilekte büyük sıkıntılara neden olacaktır.
-
şimdi düşündüm cidden dedğiniz gibi oluyor , gerçi takmama sebebim bu değil aslında cidden rahatsızlık veriyor montla ve eldivenlerle :D Şimdilik motorun saatini kullanıyorum. Bir cruiserım olsa yukarıdaki gibi gidon saati takardım kesin
-
Saat kullanma ihtiyacımı Duke karşılıyor sağolsun. Ama kol saatini zaten saati görmek için takmıyoruz, sevdiğimiz için takıyoruz. İki sevgili ile aynı anda görüşemeyeceğimize göre sırayla buluşmamız gerekiyor anladığım kadarıyla.
Bu arada her ne kadar Duke'te saat olsa da bu gidon saatlerinden bir tane edinmek istedim. Var mı tavsiyeniz?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)