tamponun en sağlam yerini göçertmişin mercedesin karizma çizilmiş tekerine taş değmiş. geçmiş olsun kardeşim
tamponun en sağlam yerini göçertmişin mercedesin karizma çizilmiş tekerine taş değmiş. geçmiş olsun kardeşim
Geçmiş olsun,bu da sana ders olsun bir daha ambulansın peşine takılma,artı sen yine öndeki araca çarpıp ufak bir kaza geçirmişsin ya seni sol şeritte görmeyip sağ taraftan üstüne kırslardı direkt metrobüs yoluna uçardın.Ya da arkanda ki araç da duramayıp seni öndeki araçla sıkıştırsaydı...
Allah korumuş sadaka vermeyi unutma,
Unutmaki arkadan çarptığın için direkt sen suçlusun ,biz sürücü kursunda eğitimlerde bu yüzden hep takip mesafesi takip mesafesi diye üstüne basa basa anlatıyoruz.
Tekrardan geçmiş olsun
Gecmis olsun cok ucuz atlatmissin..Mercedesin arka camindan iceri girebilirdin..Daha yeni bir surucu oldugun icin ve bu forumdaki Ss 125 ve 250 sahiplerinin cogu yeni sayildigi icin sunlari soyleyeyim.
Oncelikle motisiklet fren mesafesi olarak araba ile kiyaslanamaz ve cok daha uzundur.Bu nedenle 30 km ustu hizda takip mesafesini arttirin.
Motosiklet kullanirken trafik stresine girmek en buyuk tehlike ozellikle kullandiginiz motorlarda yarim saatten sonra kullanim tarzi nedeni ive avuc icleri agrimaya basliyor dikkat dagiliyor ve bir an ance gazlayip hitmek istiyorsunuz..
Duz giderken asla arka frenle durmaya calusmayin.Bakiyorum yeni arkadaslarin cogu bilincsizce arka freni kullaniyor.Hem otomobil hem motosiklet on frenle yavaslar ve durur.Arka fren yardimcidir.Gerektigi dizajda kullanilir ama asil durdurucu unsur on frendir.On frene basinca takla atarim diyosaniz henuz motosikletle ilgili ogrenecek seyinuz var demek ve bu konuda prof egitim alin.
Bu hasari trafik sigortan karsilar ancak kusur %100 sende cikacak.Hukuken karsi sirket sana rucuu edebilir.Buna hazirlikli ol..
Motosikletle ilgili deneyimler trajik ve sancilidir..Bu kaza son olmayacak.Bunuda bilmek laxim..
Çok geçmiş olsun. Sağlığın yerinde ya sen ona bak. Boş ver sigortayı, hasarı. En kötü ne olabilirdi? Motoru komple çöpe atarsın. Çok şükür öyle bir durumda yok. İleride altından ne motorlar geçecek onları düşün, daha çok genciz
Geçmiş olsun. hocam, yanlış anlama ancak arkadan vuran her zaman suçludur. sigortan seni suçlu bulursa karşı tarafın ücreti ödenmeyebilir. bu durumda, mağdur kalabilirsin. Hayırlısı olur inşallah.
Çok geçmiş olsun ucuz atlatmışsın.
Sadece arka freni mi kullandın?
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:23 ----------
Tam aksine, zorunlu mali sorumluluk sigortası (halk dilinde trafik sigortası) bunun için vardır. Biz suçlu isek, bizim sigortamız karşı tarafa (mağdura) ödeme yapar.
Zorunlu olmasının sebebi de budur.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Geçmiş olsun kardeşim.. Allah daha beterinden korusun..
Bu geçen arkadaşına vermiştin motoru düşmüştü o arkadaşsın sen sanırım ? Ne oldu o zaman ki problem çözüldü mü ?
Birde Mercedes parçasıda pahalı olur.. Böyle bir durumda bende servis dışında her hangi bir onarımı kabul edeceğimi sanmıyorum.. Mini onarıma girme şansıda yok zaten görüntüden belli.. Stop kırık, bagaj kapağı zedeli, tampon göçük ve tampon ucu kedi gözü gibi yansıtıcı var.. Sırf o kedi gözü yansıtıcısı 300-400 liradan aşağı değildir.. Totalde yetkili servis 3-4 bin liradan aşağı masraf çıkartmaz.. Arkadanda vursan senin trafik sigortan karşılar kardeşim sıkıntı olcağını sanmıyorum.. Tabi kaskon yoksa kendi motorunu kendin yaptıracaksın o ayrı..
Şimdi fark ettim sadece arka fren sıkmışsın galiba, onu yerine sadece ön fren kullansan kaza yapmayabilirdin bile. Doğrusu iki freni birlikte kullanmak ama kıyaslamak açısından söylüyorum.
Dostum çok geçmiş olsun. Lütfen arkadan sıkıştırıyorlar diye motosikleti kontrol edemeyeceğin hızlara çıkma.
Geçmiş olsun.
https://www.youtube.com/channel/UCsQMNz8EBD5jqoRCOlr-72Q
Takip mesafen oldukça fazla olsun trafikte. Düz giderken her zaman arka ön fren kombine kullan kardeşim. Takla atmaz merak etmeyin ön amortüsörler o kuvveti karşılayacaktır. Çok geçmiş olsun. Bunlar tecrübe olacaktır sana, bize.
Bir garip yolcu
Geçmiş olsun en kısa sürede eğitim alman gerekli, ve deneyim. Trafiği okuman sanırım çok dusuk. Bir kere ambulans varsa yolda ya çok ilerde ol yada geride kal. Trafik resmen dalgalanıyor ve karışıyor. Vede panik fren öğrenmelisin başına gelmeyen kalmadı birazda şanssızsın.
Cok gecmis olsun arkadasim oncelikle eger kazadan gerekli dersi cikarttiysan bosa yapilmamis bir kaza olur.ikinci olarak yapilan yorumlara bakinca cogu kisinin sigortanin ne ise yaradigini anlamadigini gordum.zorunlu trafik sigortasi kaza aninda karsi tarafin zararini karsilar kendi zararimizi degil bu bir.zarari sucluluk oranina gore oder bu iki.yuzde 100 suclu olsaniz dahi 5000 tl uzerini odemez eger masraf 5000 tl ustu cikarsa sigorta oder evet ama ustunu sizden geri alir.gelecek sene sigorta yaptirinca en az iki kati fiyata hazir olun.bir de carpilacak en kotu arabaya carpmissiniz servislerde parca zaten inanilmaz pahali birde ustune ustluk saat basi calisma ucreti alinir.yani demem o ki surprizlere hazirlikli ol dua et 5000 tlyi gecmesin
geşmiş olsun rabbim beterinden korusun.
Çok geçmiş olsun ilk önce sende ve motorunda çok bir şey yok diye sevindim. On çamurluk ve kafa granaji değiştir tamam gibi duruyor fotoğraflardan.Allah beterinden saklasin
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)