Boyun koruması kullanan var mı ?
Reklamlar
-
Ekipman araştırması içersindeyim arkadaşlar.Motosiklet mağazalarının sitelerini gezerken böyle bi ürüne rastlamadım benim dikkatsizliğimden sanırım ve çok popülerde bir ekipman değil sanırım çünki ben bugüne kadar motosiklet kullanan ve bunu takan görmedim çevremde.Gerçi kask bile takmadan gezen varken bunu aramak bulmak takmak mucize olsa gerek bilinçsiz sürücüler için ama ben eminimki siz değerli üyelerin hepsi bilinçli sürücülerdir ve bu ekipmanıda muhakkak tanıyodur fikirleriyle beni aydınlatır :D Youtube da gezerken rastladım sizler ne düşünüyosunuz fikirlerinizi merak ediyorum.
Reklamlar
-
Ben kullaniyorum markete giderken bile takiyorum..Moveo Brace marka
-
Aslında en az kask kadar önemli bir ekipman çünkü kask aldığı darbenin basıncını direk boyun ve omuzlara yansıtır.Ayrıca kafasında kask olupta boyun kırılmasından dolayı ölen kişi sayısı da azımsanamayacak kadar çok.
-
AEA canli yayinda muhabbet esnasinda doktor arkadsdindan bahsetmisti acilde calistigi donemlerde kasksiz olenler ve kaski ile olenler... hep boyun kirigi ile gelirlermis acile...
-
Darkcity2000 adlı üyeden alıntı
AEA canli yayinda muhabbet esnasinda doktor arkadsdindan bahsetmisti acilde calistigi donemlerde kasksiz olenler ve kaski ile olenler... hep boyun kirigi ile gelirlermis acile...
evet sanırım kask herşeyi koruyor fakat boyun kırıgını kurtaramıyor.Bununla boyun kırıgı riskinide ortadan kaldırdıgımızı düşünürsek olası bi kazada kask + boyun koruma ekipmanı ile kafayı kesin olarak sağlama almış olucakmıyız baska bir donanıma gerek var mı acaba ?
tabi söylediklerim hız sınırı kurallarına uyma sartı ve kaliteli ekipman standartlarına uyarak geçerli.
-
PiyalePasa adlı üyeden alıntı
evet sanırım kask herşeyi koruyor fakat boyun kırıgını kurtaramıyor.Bununla boyun kırıgı riskinide ortadan kaldırdıgımızı düşünürsek olası bi kazada kask + boyun koruma ekipmanı ile kafayı kesin olarak sağlama almış olucakmıyız baska bir donanıma gerek var mı acaba ?
tabi söylediklerim hız sınırı kurallarına uyma sartı ve kaliteli ekipman standartlarına uyarak geçerli.
Ne yaparsak yapalım ölümsüz olunmuyor maalesef
Rüzgarın saçlarını yalayıp,saçlarının ahenkle dans etmesi olayına hiç girmiyorum, çünkü kasksız binmiyoruz
-
PiyalePasa adlı üyeden alıntı
cros kullananlar bunu kesin kullanır. Onun dışında hiç bir ekipman insanı ölümsüz yapmaz.
-
Almasi kolay degil pahali ancak disinizden tirnaginizdan sigaranizdan arttirip edinmenizi tavsiye ediyorum..
-
Enduro yaparken takıyordum, cadde sürüşünde takmıyorum. Konforlu değil, kaskın hareketini kısıtlıyor, giyip çıkartması dert.
-
2 video
ve Hit Air Yelek
http://www.eggparka.com/english/lineup/mlv_c/index.html
yeleklerde son fuarda 300-350$ dı yedek tüpte 10$'a bulunabiliyordu.Gögüs,sırt,boyun,kuyruk sokumu korumasına sahip oluyorsunuz.
-
cem_fb adlı üyeden alıntı
Enduro yaparken takıyordum, cadde sürüşünde takmıyorum. Konforlu değil, kaskın hareketini kısıtlıyor, giyip çıkartması dert.
bizim kullandiklarimiz 790 gr agirliginda varligini hissetmiyorsun, enduro lar kaba oluyor...
bir inceleme videosuda ben cekeyim
-
hakikiteker adlı üyeden alıntı
Ne yaparsak yapalım ölümsüz olunmuyor maalesef
70 80 km de ölümsüzlüğü araştırıyorum ben :D bulamazsam motosiklete binmicem :D 70 80 dede ölürsek işimiz var abi çok tehlikeli o zaman bu araç ya :D
hız meraklısı biri değilim zaten kırmızı ışıkta duruyum 0 dan 100 e 2 saniyede çıkayım bilmem napayım gibi merakım yok :D hafta sonu gezebileceğim bi motosikletim olsun ama ÖLMEYİM istiyorum :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:19 ----------
cem_fb adlı üyeden alıntı
iyide kardesim anlatılanlara göre bu kadar önemliyse bu ekipman kasksız sürüş yapmış gibi bişey oluyosun sen kask takarak ölenlerin çoğu ya boyun kırılmasından yada dandik kasktan.
-
supersport motosikletlerde yada yatık pozisyonlu motosikletlerde rahatsız etmez mi acaba?
-
alitezz adlı üyeden alıntı
supersport motosikletlerde yada yatık pozisyonlu motosikletlerde rahatsız etmez mi acaba?
Araştırmak lazım kullananlar varsa gelsinler paylassınlar ama ben rahatsız etmeyeceğini düşünüyorum.
-
Bu aksam video yu hazirlarim
-
darkcity2000 teşekkürler hocam merakla bekliyoruz videoyu.
-
Ölümlerin nerden kaynaklandığına dair istatistik veri var mı? Boyun kırılması olduğunu hiç zannetmiyorum, vücuda alınan ağır travma bence en temel sebeptir.
-
Moderatör
alitezz adlı üyeden alıntı
SuperSportların her dakikası zaten ultra rahatsız, ha bir eksik ha bir fazla
-
Moto GP'de neden kullanılmıyor acaba ? Boyunları direk açıkta et gözüküyor üstüne üstlük.
-
Gözden kaçırılan bir şey var, ne kadar iyi ekipman da alsak bir kaza anında hayatta kalacağımızın bir garantisi yok. 70-80'le arabayla da düz bir duvara, ağaca veya bariyere çarparsak ölürüz. Ekipmanlar daha çok yere düşüp sürüklendiğimizde bizi korumaya yarıyor. Ekipman kadar önemli olan eğitim ve sürekli eğitim almak bence. Makineyi iyi sürmekle bitmiyor maalesef, çünkü pistte sürmüyoruz. Farkındalığımız ne kadar artarsa, tehlikelerden olduğunca uzakta kalmayı öğrenebilirsek, bizi bekleyen riskleri minimize etmiş oluruz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:25 ----------
Mirable adlı üyeden alıntı
Moto GP'de neden kullanılmıyor acaba ? Boyunları direk açıkta et gözüküyor üstüne üstlük.
Güzel soru, pistte hareket kabiliyetini kısıtladığından riski arttırıyor olmasından olabilir mi acaba?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)