.
Selamun Aleykum...kask kamerası moda oldu...güzel oldu...kullanan arkadaşların çekimleri seyre layık...trafiğin nasıl bir kaos olduğuna dair bizleri defalarca düşündürüyor hatta ders niteliğinde şeyler görüyoruz...
ne yapılması gerektiğine şahit olduğumuz gibi...ne yapılmaması gerektiğini de farkediyoruz...
bazı arkadaşlar (isim vermiyorum forum içinde ya da dışında) bazı detayları çok mu abartıyor ya da hep mi böyle tepkiler veriyor emin değilim...yani arkadaşlar ben bu izlediğim olayların 3-5 katını yaşıyoru bunları kayıt altına alsam sizler gözlerinize inanamazsınız...daha geçen ters şeritten gelen birine patlıyordum ki elemanı bayağı kovaladım (o farkında olmadan) ve sıkışıklıkta yakaladığımda camı açtığında 5 dakika önce hayatını riske attığı adamın yanında olduğunu bile farkedemedi o kadar saftirik yani ama küfürü yemesiyle camı kapatması bir oldu tabi...
yani arkadaşlar küçük şeyleri bana biraz abartıyorsunuz gibi geliyor...basit bir şerit değiştirmeyi...önünüze kırmayı...bu husus da hassasiyet gösterebilirsiniz ama nazarımda çok acemice geliyor ve algıda bir hata var...bu tarz olayları gerçek hayatta büyütmeyin diye yazıyorum bunları...yani hooppp noluyo lan demeden önce bu tarz basit trafik hatalarını dikkate değer bulmuyorum...ortada hata olabilir belki ama hata çıtanızı bu kadar düşürmeyin...
yani burası Türkiye beyler...lütfen İsveç..İsviçre ya da Belçika da yaşadığınız hissine kapılmayın...daha dün bir öğretmen trafik kavgasında öldürüldü...yani kornaya basmadan önce dahi iki kez düşünün...araclarını silah olarak kullanabilir bu gavatlar...yani siz unuttuğunuz 10 dakika önce yaşanan bir olayın akabinde ilgili cahil kişi size arkadan hafifce dokunarak düşürmekten kaçınmaz...
cihazlarınız herşeyi kaydediyor bu harika...sizlerinde mükemmel bir sürüş tarzınız olmadığı aşikar...o sebeple yani kamera var diye gerçek hayatından içindeki olaylara gereksiz tepkiler verme dürtüsünden kendinizi kurtarın...o kaydın izleneceğini bildiğiniz için belki verdiğiniz tepkiler aşırı...ya da sürüş stiliniz aksiyona meyilli...yani ben kameranın faydalarına inanıyorum hatta mecburi bile olmalı her arac da (motosiklet dahil)
ama tek dezavantajı kullanıcısının atraksiyona meyilli olabilmesi ya da kendi güvenli sürüş stilinden uzaklaşması olayları abartması bir magazin muhabirinin ünlü birinin üzerine gitmesi gibi (haber çıksın edasıyla) verdiği tepkilerin daha şiddetli olması ...kamera sürüş tarzını değiştirmesin...yani bir korkum da kameralı arkadaşların motoru daha hızlı kullanması...sadece bana mı öyle geliyor bu...
çünkü önceden dikkat etmediğin şey artık kayıt altında ...düşünsene Hayatın Olağan Akışını kaydediyorsun ve algın dikkatin sürekli sürüş tekniğinde baktığın yerde ya da yaşadığın an da...bu olağan üstü birşey ama psikolojiyi olumsuz yönde sürüşü negatif yönde etkileyebilir...düşüncem bu şekilde...bazı videolar da bu düşüncemi destekliyor...geçen gördünüz öküzün biri çıktı ve gerekli gereksiz atraksiyon yaptı şu kadına çatan eleman gibi...ulan çapsız sen kimsin de yyoldaki başka bir kadına telefonu kapa diyorsun...dengesiz...o telefonu biri gerçekten elinden bırakır ve senin bi tarafına sokar biraderim...
https://www.youtube.com/watch?v=zxKvRMWA6z4
.