Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

şunun yaptığına bakın arkadaşlar ya

REKLAM ALANI
    asde06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial Mr 150 Vulture
    arkadaşım yol verme konusunda bir şey demiyorum, bana göre yol hakkı senin, ama bayan neden önüne kırıyor biliyormusun? sağ tarafında ki halk otobüsü yüzünden!! ben aynı şeyi arabamla ankarada çok yaşıyorum, halk veya belediye otobüsü olsun farketmez, en sol şeritten en sağ şeride geçmeyi kafasına koyduysa pat diye direksiyonu kırıyorlar önüne, senin motorsikletle yapamadığın manevraları kilit trafikte yapıyor adamlar,böyle yapınca diğer sürücüler de mecburen şerit değiştirmek zorunda kalıyor, senin olayında asıl hatayı yapan otobüsçü..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    F850 Gs
    Alıntı hakikiteker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçen gün bir bayan sürücü kompleks yapmış ben aradan geçip öne geldiğimde. Öteki ışıklarda önüme kırıp, bayağı öne geçti(!) Ben sonra tekrar geçtim tabi, neden tıkılayım ki arkasına. Anlaşılmaz bir şekilde, bayan sürücülerin bir kısmı "ezdirir miyim ben sana kendimi, hayvan" mottosunu benimsemiş ve böyle bir trafik adabına sahip. Olur da bir kazaya karışırsa kapılarını kilitleyip direkt telefona sarılıyor. Mantıklı mı, evet. Bu kadar öküzün barındığı bir ülkede mantıklı ama bize de yazık be kardeşim.
    Bende dün kırmızı ışıkta durmuş olan bayan bir araç sürücüsünün yanında durdum.. Saçımı örüyorum, ne montun içi ne kask içi sokmak aşırı derecede bu yaz günleri maffediyor insanı,dışarı çıkartmıştım.. Kadın bana baktı. Aracı ile önüme kırdı bir araba boyu önüme geçerek

Cidden kompleksli oluyor bazıları..

Yol üç şerit, orta şeritte durmuş,ben sol şeritte yanına durdum ,sağ şerit ve arkamız bos
    hakikiteker bunu beğendi.
    Kadim odur ki evvelini bilir kimse olmaya

basto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Audi yol verdikten sonra yol hakkı bu durumda motorun bence. Hiç de siyahın yolunu almıyor. Şeridi de ortalamış gayet. Sağdan kadın sıkıştırınca kaçmak zorunda kalıyor. Kadının 2 saniye gaza daha az basıp motorun arkasına girmesi gerekiyordu bence. Otobüs de aniden sola kırmıyor ve sıkıştırmıyor, düzgünce şerit azalan akıcı bir trafik hali.

Sırf o kadın girmesin diye öndeki arabaya yapışabilirdi ki ben öyle yapardım herhalde. Bu durumda da kendisini riske atmış olacak.

Adamlar 2 seritlik yolu 3 lemisler o yolda kimin neden gittigi belli degil ilerde yol daralmaya basliyor kadin dimdizlak ortada kalinca bole bisey yapmak zorubda kaldi seridini korumayan omu benmi

Motosikleti
    Piaggio Beverly 250
    Trafikte sürekli karşılaştığımız olaylar. Bu cahilliğin öküzlüğün kadını erkeği yok. Saygısız ahlaksız bir milletiz. Kırmızı ışıkta bekleyen onlarca araç varken onların yanından geçmek ne demek? Şeridinde giden aracın önüne kırmak ne demek? Herkes kendine de baksın biraz.

mozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR 150 / CRF 250 L

Senin motorun sağındaki yol şerit çizgisi değil mi? İster üçlesinler ister beşlesinler. O çizgilerin bir anlamı var. Şeridinde giden kadın. Bunun neresi karmaşık?

Kadının şeridine tecavüz eden ise sol taraf.Bir hatayı 100 kişinin yapması o hatayı haklı çıkarmaz. Herneyse. Şu durumda kadının yerinde olsam ben de sıkıştırırdım. Ve bir kaza anında da şeritte olan ben olduğum için 8 de 8 haklı olurdum. Üstüne bir de çarptığın için aracımdaki hasarı ödetirdim.

İnsanların kuralları görmezden gelmesi o kuralların olmadığı anlamına gelmiyor. Bu ülkede herkes kendi kanununu yazdığı için yaşanmıyor maalesef...

Neyse. Sen bildiğin gibi yap dostum. Ölen kalan sen olursun beni ırgalamaz. Ama tavsiyem insanlara yanlış örnek olma. O vebali kaldıramazsın.

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Alıntı Enes Bakır adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cidden ne kadar hiç bir kadın kabul etmesede kadınların %95 i bence iyi bir şoför değil. Bende ne zaman bi tehlike atlatsam altından kadın sürücüler çıkıyor.
    bence erkeklerin de %80 i iyi şöför falan değil.
    yani oranlar hemen hemen eşit gibi.
    mozgur ve zapalka bunu beğendiler.

Alıntı mozgur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://i.imgur.com/riI817C.jpg

Senin motorun sağındaki yol şerit çizgisi değil mi? İster üçlesinler ister beşlesinler. O çizgilerin bir anlamı var. Şeridinde giden kadın. Bunun neresi karmaşık?

Kadının şeridine tecavüz eden ise sol taraf.Bir hatayı 100 kişinin yapması o hatayı haklı çıkarmaz. Herneyse. Şu durumda kadının yerinde olsam ben de sıkıştırırdım. Ve bir kaza anında da şeritte olan ben olduğum için 8 de 8 haklı olurdum. Üstüne bir de çarptığın için aracımdaki hasarı ödetirdim.

İnsanların kuralları görmezden gelmesi o kuralların olmadığı anlamına gelmiyor. Bu ülkede herkes kendi kanununu yazdığı için yaşanmıyor maalesef...

Neyse. Sen bildiğin gibi yap dostum. Ölen kalan sen olursun beni ırgalamaz. Ama tavsiyem insanlara yanlış örnek olma. O vebali kaldıramazsın.
    Tamam kardesim sen carp bakalim birine ole ozmn kim haksiz kim hakli gorursun

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Arkadaşlar, kavga edercesine tartışıyorsunuz ama bir motosiklet ile bir otomobilin şeride kaynaması aynı şey değil, bilmem farkında mısınız? Bir otomobil kaynak yaparsa orada kalır ve önüne geçtiği kişinin sırasını çalar ama bir motosiklet bunu yaparsa onun için yol kapalı olmadığından birkaç saniye sonra önüne geçtiği şahıs yoluna tekrar kavuşur. Bunu otomobil sürücülerinin çoğuna anlatamazsınız ama motosiklet sürücüsü olarak bunun bilincinde olun, bu yaptığımızı yasal olarak haklı çıkarmaz ama emniyet şeridini kullanma örneğinde de olduğu gibi mantıksal açıdan sorun yoktur. Bir yol 3 şeritli ise durgun trafikte motosiklet için en az 9 şerit vardır. Yasal olarak sorumluluklarımızın bilincinde olup, ortam şartlarına göre esnetmek tamamen bizim sorumluluğumuzda.
    mozgur bunu beğendi.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mütevazi olmak için bi tarafımızı yırtmaya çalışmayalım ben bunlarla bi kebap geçiyorum go prom olsa koyup yayınlıcam motora şeyiniz gibi hükmedebildiğiniz zaman hiç kimse başınızı ağrıtamaz, kornanın dahi yerini unutursunuz.

K4NuNi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Yaya olduğum bi zamanda yaya geçidinde önce bana yol verip, Sonra tam geçerken çarpan bayan sürücüden sonra bayan sürücüler ne yol verdiklerinde geçerim, ne sıkışık trafikte sollarım, ne tam önünde ne de tam arkasında dururum.. Yalnızca yaptığım tek şey, ilk fırsatta uzaklaşabildiğim kadar uzaklaşmaktır.

siyahus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN - RR DD250- GV 250 - Yamaha MT-25
    öndeki 3 araçta beyaz olunca anlatmak zorlaşacak. Burada etik bir durum var. Yol 3 şeritten 2 şeride daralıyor. Öndeki araçların durumunu izlerseniz sağdaki araçlar soldaki şeride geçerek tek şeride dönüyorlar.Bu durumda etik olarak ve mantık açısından fermuar yöntemiyle yani bir sağdan bir soldan sırayla şeritte birleşilir. Önde sanırım beyaz pejo var solda, sağdaki polo pejo ile hyundai arasına giriyor yani soldaki sağa giriyor , sonra da soldaki devam ediyor. Bilin bakalım sıra kimde ? etik olarak sağdaki araçta , yani motosikletten önce sağdaki lacivert daihatsu girecek sonra motosiklet girecek sonra sağdaki bir arkadaki araç girecek. Motosikletli arkadaşım yerini kaybetmemek için öndeki araçla arayı kapatmaya çalışıyor ama hatun yemiyor bu numaraları. Kadın kesinlikle hatalı değil. Yoğun trafikte birbirimize daha çok saygı gösterip hep önce ben tribine girmezsek inanın daha yaşanılır bir çevreye sahip olacağız.
    mozgur bunu beğendi.

blacktulip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    az kaçar,çok yakar.
    Çok abartılacak bi durum yok. Büyük ihtimalle aracın kör noktasında kalmıssınız ve sizi gormemis.Gorunmez oldugunuzu varsayarak sürmek lazım.Geçmiş olsun.

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    http://i.imgur.com/riI817C.jpg

Hayır o çizgi şerit çizgisi değil.
    Zaten orada dogru düzgün bi çizgide yok.
    O yol üzerinde çalışma oldugu için, şerit çizgileri silinmiş durumda,(Zaten mevcut trafigin sebebide yol çalışması)
    Var olan şerit çizgileride sürücüleri ciddi derecede yanıltıyor.
    Yani oradaki iki metrelik çizgi yansımasına bakarak hüküm vermeyin.

Motosikleti
    Alıntı sinanaksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayır o çizgi şerit çizgisi değil.
    Zaten orada dogru düzgün bi çizgide yok.
    O yol üzerinde çalışma oldugu için, şerit çizgileri silinmiş durumda,(Zaten mevcut trafigin sebebide yol çalışması)
    Var olan şerit çizgileride sürücüleri ciddi derecede yanıltıyor.
    Yani oradaki iki metrelik çizgi yansımasına bakarak hüküm vermeyin.

Dostum ister şerit olsun ister olmasın. Kukaların solundaki yoldan sağ tarafa geçiş yapılıyor. Kadının yoluna girilmek isteniyor. Kadında otobüs sıkıştırıp yol vermeyince,

"
    sürücüsü kim bilin bakalım ?
    -kadın
    "

oluyor.

Ciddiyim anlamıyorum ben.

Birisi kadının şeridine,önüne girmeye çalışacak kadın yol vermeyince de "bütün kadın sürücüler" suçlu olacak. Yol verebilirmiydi. Verebilirdi. Vermedi. Vermek zorundamıydı? değildi.

Ha bu benim umurumda mı? Değil. Ama başkasının yoluna tecavüz etmek, kadın yol vermeyince de "tipik kadın sürücü" demek çok itici geliyor bana.

Karşıdakinin nezaket göstermesi zorunlulukmuş gibi davranmak, ona göre hareket etmek sonunda ya kaza ya da Allah korusun ölüm getirir.Kaçarı yok bu işin.

Neyse. Cidden anlamıyorum ben bu mantığı.
    oluroyle bunu beğendi.

Motosikleti
    Piaggio Beverly 250
    Eminim muhteşem erkek sürücülerin hiçbiri trafikte olmasa, sadece kadın sürücüler olsa, trafik kazalarında dramatik bir azalma olur. Tamamen bitmez, çünkü erkekler gibi sürme hevesinde olanlara gün doğar o zaman.
    oluroyle bunu beğendi.

Oldjack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Alıntı smiles adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eminim muhteşem erkek sürücülerin hiçbiri trafikte olmasa, sadece kadın sürücüler olsa, trafik kazalarında dramatik bir azalma olur. Tamamen bitmez, çünkü erkekler gibi sürme hevesinde olanlara gün doğar o zaman.
    eminmisin bu söylediğine sen gerçekten. Kumandaları tam olarak kontrol edemeyenler araca hakim olmayanlar hep beraber trafiğe çıkarsa hiç iyi şeyler olmaz. Boş bir alana otoparka bırak mesela ve ne olacağını izle. Dreğe bariyere patlayanlar çukura girenler. Son günlerde telefonla mesajlaşanların büyük kısmının bayan olmasından bahsetmiyorum bile.

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Dostum ister şerit olsun ister olmasın. Kukaların solundaki yoldan sağ tarafa geçiş yapılıyor. Kadının yoluna girilmek isteniyor. Kadında otobüs sıkıştırıp yol vermeyince,

"
    sürücüsü kim bilin bakalım ?
    -kadın
    "

oluyor.

Ciddiyim anlamıyorum ben.

Birisi kadının şeridine,önüne girmeye çalışacak kadın yol vermeyince de "bütün kadın sürücüler" suçlu olacak. Yol verebilirmiydi. Verebilirdi. Vermedi. Vermek zorundamıydı? değildi.

Ha bu benim umurumda mı? Değil. Ama başkasının yoluna tecavüz etmek, kadın yol vermeyince de "tipik kadın sürücü" demek çok itici geliyor bana.

Karşıdakinin nezaket göstermesi zorunlulukmuş gibi davranmak, ona göre hareket etmek sonunda ya kaza ya da Allah korusun ölüm getirir.Kaçarı yok bu işin.

Neyse. Cidden anlamıyorum ben bu mantığı.
    Dostum ben olayı ''kadın'' veya ''erkek'' ekseriyetinde değerlendirmiyorum.
    Sadece sizin yanılgılarınızı düzeltmek anlamında yol durumu hakkında bilgi verdim.
    Yol çalışmasının olduğu, şerit çizgilerinin silindigi, sürücüleri uyarıcı levhaların bulunmadıgı yollarda böyle şeylerin olması çok normal.

Yani sizin olaya ''(Şu durumda kadının yerinde olsam ben de sıkıştırırdım. Ve bir kaza anında da şeritte olan ben olduğum için 8 de 8 haklı olurdum. Üstüne bir de çarptığın için aracımdaki hasarı ödetirdim.) '' tarzındaki yaklaşımınızı pek mantıklı bulmadıgım için, yanılgılarınızı düzeltmek anlamında yorum yaptım.

O yolda araçların birbirini sıkıştırması en sağ şeritten başlıyor.
    O zaman sizin mantıgınızla herkesin biribirine çarpmasi lazim.

Bundan bahsediyorum.

Motosikleti
    Alıntı sinanaksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum ben olayı ''kadın'' veya ''erkek'' ekseriyetinde değerlendirmiyorum.
    Sadece sizin yanılgılarınızı düzeltmek anlamında yol durumu hakkında bilgi verdim.
    Yol çalışmasının olduğu, şerit çizgilerinin silindigi, sürücüleri uyarıcı levhaların bulunmadıgı yollarda böyle şeylerin olması çok normal.

Yani sizin olaya ''(Şu durumda kadının yerinde olsam ben de sıkıştırırdım. Ve bir kaza anında da şeritte olan ben olduğum için 8 de 8 haklı olurdum. Üstüne bir de çarptığın için aracımdaki hasarı ödetirdim.) '' tarzındaki yaklaşımınızı pek mantıklı bulmadıgım için, yanılgılarınızı düzeltmek anlamında yorum yaptım.

O yolda araçların birbirini sıkıştırması en sağ şeritten başlıyor.
    O zaman sizin mantıgınızla herkesin biribirine çarpmasi lazim.

Bundan bahsediyorum.
    Benim takıldığım nokta olayın kadın erkek kavramına indirilmesi.

Ve evet dediğin doğrudur.Ben sadece videoda izlediklerimi görüyorum. Yolun genel durumunu bilemem.
    Yol çalışması vs. olan yerlerde trafiğin bu şekilde olması normal. Ama tahminimce gözünden kaçan bir nokta var.

Birincisi iki şeridin birleştiği durumlarda genelde nezaketen bir sağdan bir soldan gider. En azından İzmir için bu böyle.Bu mantıkla video da ise
    soldaki araç geçmiş.Sonra bir de arkadaş araya girmeye çalışmış. Girememiş de.Yani akışa hakim de değil. Üstüne kadını sağdan otobüs de sıkıştırınca kadın yandan girip şeride hakim olmuş. Ben de aynısını yapardım açıkçası.

Keza bunu her gün hepimiz yapıyoruz aslında. Araçların sağından solundan devam edip önüne geçme muhabbetini. Kadın da bunu yapmış. Eğer bu "tipik kadın işte" olarak değerlendiriliyorsa vay o zaman motosiklet sürücülerinin haline.

Madem kadına yol vermiyorsun o zaman geçip şeride hakim olmalısın. Kadın senden daha atak çıkınca gelip vay kadın sürücüler şöyle vay kadın sürücüler böyle demenin anlamı yok.

Neyse. Durum bu benim açından. Başkalarına saygı göstermezsen, diğerleri de sana saygı göstermez. Olay bundan ibaret. Sadece empati gerek biraz.
    Sinan Aksu bunu beğendi.
    Cellat uyandı yatağında bir gece || "Tanrım" dedi "Bu ne zor bilmece :
    Öldürdükçe çoğalıyor adamlar || Ben tükenmekteyim öldürdükçe..."
    Ataol Behramoğlu

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    şimdi ben olsam ne yapardım diye düşündüm de ,
    direk benim şeridi ihlal ettiğinde daha kornaya abanırdım.
    dönüp bakardım
    o da sınırını anlayıp daha da girmezdi. buyuk ihtimalle.
    sen kendini neden sola atıyorsun ki , korna çal bağır çağır yani. orda senin sesin kornan.
    onunuze hafif yeltenen olunca yapıştırın kornaya. en kötü küfür sayılır. rahatlamış olursunuz.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)