Motosiklet nerden kapanır ?
Reklamlar
-
Herkeze hayırlı günler , bildiğiniz gibi yeni motorumu dün aldım ve aklıma takılan bir soruyu sizlere sormaya karar verdim
İlk defa ateş kesicisi olan bir motosiklete bindiğim için bu konuda bir tecrübem yok, internettende baktım fakat bulamadım.
Sorum motosikletimi kapatacağım zaman ateş kesicidenmi kapatayım , yoksa kontaktanmı kapatayım ? yardımcı olan abilerime kardeşlerime şimdiden teşekkürler.
Reklamlar
-
Bu konu önceden açılmıştı galiba,büyük çoğunluk kontaktan asla kapatma demişti sanırım.
-
Süper Moderatör
surekli olarak atesleme butonundan kapatirsan, acil bir durum oldugunda refleks olarak da elin oraya gider ve ateslemeyi kesersin.
-
Moderatör
Ayaklik ile stop et. En guzeli ve kolayi budur. Sonra kontagi kapatir dugmeyi cekersin
-
Ateşleme dedikleri tuşun diğer adı şalter'dir
-
Freye adlı üyeden alıntı
Bu konu önceden açılmıştı galiba,büyük çoğunluk kontaktan asla kapatma demişti sanırım.
Evet konu açıldığını hatırlıyorum fakat bulamadım :(
-
Küçük cc çin malı harici bir motorun varsa kapayabileceğin tek yer kontak anahtarı. Gereksiz diye acil stop düğmesini koymuyorlarmış
-
benim motorum ilginç bir şekilde kontagı kapatıp anahtarı cektiktek sonra bile çalışmaya devam ediyor :D ancak ateşleme dügmesinden kapatabiliyorum :D
-
Kontaktan kapatirsin asla ana atesleme kesicisinden kapatmazsin, o kesicinin belli bir calisma adeti vardir, gunluk olarak kullanilmaz acil durumlarda kaza sonrasinda kullanilir...
-
leopessia adlı üyeden alıntı
Ayaklik ile stop et. En guzeli ve kolayi budur. Sonra kontagi kapatir dugmeyi cekersin
Bazı motorlarda ayaklık müşürü olmuyor ayaklık açıkken de çalışmaya devam ediyor benim eski apache öyleydi mesela.
Bu arada Olcay Avşar doğru cevabı vermiş sana Enes, Gis akademide de böyle öğretiyorlar elin bir kere refleks olarak o kırmızı tuşa alışırsa aklının ucundan geçmeyecek bir anda o düğmeye basabilirsin ki devamında seni ne kask ne ekipman kurtarır Allah korusun.
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Küçük cc çin malı harici bir motorun varsa kapayabileceğin tek yer kontak anahtarı. Gereksiz diye acil stop düğmesini koymuyorlarmış
Benimkine koymuşlar bende şaşırdım
Eğer bir gün 4 teker istersem, bi motor daha alırım.
-
o düğme bujinin ateşleme yapmasını keser. acil durumlarda kapatılır. kaza sonrası kapatılır ateşleme yapıp yangın çıkarmasın diye motorda tamirat yaparken vs. normal hallerde kullanılmaz. en azından ben öle biliyorum mantıklı olanda bu zaten.
-
Enes Bakır adlı üyeden alıntı
Benimkine koymuşlar bende şaşırdım
Honda'da ve Yamaha'da olmuyo genelde, Bajaj'da onlara özenmiş 125 ve 150'liklere acil stop düğmesi koymamış.
-
Dün bakırköyde oturdugum kafeden kalktım ve motorumun başına geldim kontagı açtım marşa basıyorum basıyorum çalışmıyo , benzini yeni almıştım bir moralim bozuldu lan dedim daha 20 km deki motora ne oldu meğerse ateş kesici düğme açık kalmış 15 dakka sonra fark ettim çok utandım o an kendimden
-
Ben bayır yukarıysam artçıda varsa direk vitesdeyken ayaklık dan kapatiyorum. Diğer durumlarda kontaktan
-
Hep ayaklıktan kapattım. Hiç bir sakıncasını görmedim. Bu sayede hiç bir zaman dalgınlıkla ayaklığı açmadan motordan inip düşürmedim sanıyorum.
-
Bu soru "rakıyı nasıl içmeli" gibi bir şey. Tek bir doğrusu olmadığı gibi söylenen hiçbirşeye de yanlış diyemezsin. Bir süre sonra kendin için en uygun yolu bulursun kafana takma sen güzel güzel sür motorunu keyifle
-
shadowmaster adlı üyeden alıntı
Bu soru "rakıyı nasıl içmeli" gibi bir şey. Tek bir doğrusu olmadığı gibi söylenen hiçbirşeye de yanlış diyemezsin. Bir süre sonra kendin için en uygun yolu bulursun kafana takma sen güzel güzel sür motorunu keyifle
aynen öyle çokda tefarruata takılmamak lazım heralde
Eğer bir gün 4 teker istersem, bi motor daha alırım.
-
şalterden kapattığında tekrar açmayı unutma sonra motor çalışmadı diye tamirciye götürürsün.
-
Oldjack adlı üyeden alıntı
şalterden kapattığında tekrar açmayı unutma sonra motor çalışmadı diye tamirciye götürürsün.
Olay başıma geldi bir kere , motorucuya gitmeme gerek kalmadan çözdüm işi sonra
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)